دانشمندان : مصرف زیاد ماهی ممکن است با افزایش خطر سرطان پوست مرتبط باشد

پژوهشگران گمان می‌کنند آلاینده‌های جذب شده یا بلعیده شده توسط ماهی در این امر نقش دارند. این آلاینده‌ها شامل دی‌اکسین، آرسنیک و جیوه است.

پرسش: پژوهش دانشمندان دانشگاه «براون» آمریکا نشان داده است افراد مسن‌تری که ماهی بیشتری مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند. دانشمندان ۴۹۱ هزار و ۳۶۷ فرد بین ۵۰ تا ۷۱ ساله را طی ۱۵ سال زیر نظر گرفتند. آنها مصرف ۴۲ گرم ماهی در روز -معادل ۳۰۰ گرم در هفته - را با افزایش ۲۲ درصدی ابتلا به ملانومای بدخیم مرتبط دانسته‌اند البته در مقایسه با افرادی که به ندرت ماهی مصرف می‌کنند. پژوهشگران گمان می‌کنند آلاینده‌های جذب شده یا بلعیده شده توسط ماهی در این امر نقش دارند. این آلاینده‌ها شامل دی‌اکسین، آرسنیک و جیوه است. پژوهش‌های پیش از این نیز مصرف بیشتر ماهی را با افزایش سطوح آلاینده در بدن مرتبط دانسته است. نویسنده اصلی این مقاله علمی می‌گوید:«میزان غلظت آلاینده‌ها در افراد بررسی نشده است و برای تأیید این رابطه به تحقیقات بیشتری نیاز است.» دکتر مایکل جونز از مؤسسه تحقیقات سرطان لندن می‌گوید:« نتایج به دست آمده از لحاظ آماری، «معنا‌دار» هستند اما نسبت به نتیجه‌گیری قطعی در این زمینه هشدار داد.» او گفت که این بررسی‌ها باید در کشورهای دیگر هم تکرار که سطوح آلاینده متفاوت دارند تکرار شوند.او همچنین تأکید کرد که یک رژیم غذایی متعادل و سالم باید شامل ماهی باشد و نتایج این پژوهش این توصیه را تغییر نمی دهد. اون‌یون چو، نویسنده اصلی مقاله تأکید کرده است که مصرف ماهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و شاید برخی سرطان های دیگر مرتبط باشد. انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند مردم ماهی و مرغ را بیشتر از گوشت قرمز مصرف کنند و انجمن قلب آمریکا خوردن دو وعده ماهی در هفته را برای سلامت قلب توصیه می‌کند.   ###