کمیته پارلمانی انگلیس بر جدایی راه از آمریکا و حصول اطمینان از تداوم برجام تاکید کرد؛
دولت جدید آمریکا این ظرفیت را دارد که منطقه را بیثبات تر کند
پرسش:یک کمیته مجلس اعیان انگلستان در گزارشی که روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت منتشر شده، تاکید کرده است، بریتانیا دیگر نباید به رهبری آمریکا در سیاستهای خود در قبال خاورمیانه اتکا کند و می بایست در همکاری با اتحادیه اروپا از تداوم اجرای توافق هستهای با ایران (برجام) اطمینان حاصل کند.
پرسش:یک کمیته مجلس اعیان انگلستان در گزارشی که روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت منتشر شده، تاکید کرده است، بریتانیا دیگر نباید به رهبری آمریکا در سیاستهای خود در قبال خاورمیانه اتکا کند و می بایست در همکاری با اتحادیه اروپا از تداوم اجرای توافق هستهای با ایران (برجام) اطمینان حاصل کند.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، پیشتر از توافق هستهای ایران با شش قدرت جهانی به شدت انتقاد کرده و گفته بود، این توافق از« بدترین» توافقهای انجام شده است. در همین زمینه، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز گفته است، واشینگتن درحال بازنگری این توافق است.
به گزارش رویترز،دیوید هاول، رئیس کمیته روابط بین الملل مجلس اعیان پارلمان بریتانیا در این زمینه گفته است: ما دیگر نمی توانیم این فرض را داشته باشیم که آمریکا رویکرد (و سیاست های) غرب در قبال خاورمیانه راتعیین خواهد کرد.
رویترز می گوید، در گزارش کمیته روابط بین الملل مجلس اعیان به رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران و همچنین مناقشه اعراب و اسرائیل اشاره شده است.
در این گزارش آمده است: دولت جدید آمریکا این ظرفیت را دارد که منطقه را بیثبات تر کند.
این گزارش مواضع رییس جمهوری آمریکا را «غیرسازنده» خوانده و گفته است، چنین رویکردی حتی می تواند به تشدید درگیریها منجر شود.
این گزارش خواستار آن شده است که دولت بریتانیا تعاملات خود با کشورهای خاورمیانه را کاهش ندهد، چرا که صادرات این کشور به این منطقه بیشتر از صادرات به هند و چین است و سرمایه گذاریهای انجام شده در بریتانیا توسط کشورهای این منطقه بسیار با اهمیت است.
رویترز می گوید، در این گزارش تصریح شده است که بریتانیا می بایست با کشورهای اروپایی برای برداشتن گام هایی در جهت کاهش محدودیتهای اعطای وامهای بانکی برای سرمایه گذاری در ایران همکاری کند و به توسعه روابط تجاری جدید با ایران به عنوان یک الویت پس از خروج از اروپا توجه کند.
در حالی این گزارش منتشر شده که ژنرال هربرت مکمستر، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، روز یکشنبه ابراز اطمینان کرد در صورتی که آمریکا بخواهد تحریمهای تازهای را ناظر بر «رفتارهای مخرب ایران» اتخاذ کند، از حمایت کافی متحدان خود برخوردار است.
ایران و شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ بر سر پایان دادن به مناقشه هستهای تهران به توافقی دست یافتند که در چارچوب آن جمهوری اسلامی فعالیتهای هستهای خود را محدود کند و در مقابل تحریمهای هستهای بینالمللی علیه ایران کاهش یابد.
«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام در آغاز سال ۲۰۱۶ اجرایی شد و دولت باراک اوباما، رییسجمهوری سابق آمریکا، از این توافق به عنوان یکی از دستاوردهای دولت خود یاد کرد.
این در حالی است که مقامهای دولت ترامپ از این توافق انتقاد کرده و ایران را عامل تنشهای در منطقه خاورمیانه می دانند.
وزیر امور خارجه آمریکا پیشتر گفته بود، اشتباهی که در جریان دستیابی به توافق هستهای با ایران صورت گرفت این بود که به جز تهدید هسته ای، همه تهدیدهای جدی دیگری که ایران به وجود می آورد، نادیده گرفته شد.
رکس تیلرسون تاکید کرده بود: ایران بزرگترین حامی تروریسم در جهان است و مسئول تشدید درگیریها در چند کشور مانند سوریه یمن، عراق و لبنان است که به منافع آمریکا لطمه می زند.
###