روحانی در تماس با مکرون خواستار تضمین فروش نفت شد

پرسش:حسن روحانی رئیس جمهور در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه طرف های باقی مانده در توافق اتمی، برجام، را ترغیب کرد برای حفظ آن تلاش کنند.

پرسش:حسن روحانی رئیس جمهور در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه طرف های باقی مانده در توافق اتمی، برجام، را ترغیب کرد برای حفظ آن تلاش کنند.

از سوی دیگر رهبر فرانسه خواستار گفت و گوهای وسیع تر درباره برنامه موشکی و نقش ایران در منطقه خاورمیانه شده است.

به گزارش ایرنا؛ روحانی در این تماس گفت: "ایران خواهان حفظ برجام است اما در عین حال اگر در زمینه تضمین کانال های مالی و پولی، نفت، بیمه و حمل و نقل، آینده برنامه اجرایی اروپا روشن نباشد، اقدامات دیگری را خواهد داشت."

او گفت: "ایران به همه تعهدات خود در برجام عمل کرده و با توجه به خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای از سایر طرف ها انتظار دارد که به برنامه های خود برای حفظ این توافق، سرعت و شفافیت بیشتری دهند."

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه مه تصمیش برای خروج از برجام را اعلام کرد. او به تدریج درحال بازگرداندن تحریم های مربوط به برنامه اتمی ایران است که براساس آن توافق معلق شده بود.

 مکرون هم در این تماس بر تعهد کشورش به حفظ این توافق تاکید کرد.

اما به گزارش خبرگزاری رویترز او بار دیگر خواستار مباحثات گسترده تر با همه طرف های مرتبط در مورد آینده برنامه اتمی ایران پس از سال ۲۰۲۵، برنامه موشک های بالستیک و نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه شد.

بریتانیا، فرانسه و آلمان - سه کشور اروپایی امضا کننده برجام - برای اطمینان از اینکه ایران همچنان از فواید برجام بهره مند می ماند در تقلا بوده اند. آنها از ایران خواسته اند علیرغم تصمیم ترامپ، از برجام خارج نشود.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، روز ۱۹ اوت گفت آنچه اروپایی‌ها از زمان خروج آمریکا از برجام انجام داده‌اند، بیشتر اعلام موضع بوده و اروپایی‌ها هنوز برای هزینه کردن آماده نشده‌اند.

او گفت هر چند اروپایی‌ها "حرکت رو به جلو داشته‌اند، اما اعتقاد ما این است که آنها هنوز برای هزینه کردن آماده نشده‌اند."

ایران براساس این توافق بخش های حساس برنامه اتمی خود را در قبال تعلیق تحریم های مربوط به برنامه هسته ای معلق کرد.

آمریکا در ماه اوت بخشی از تحریم ها را بازگرداند که شامل تجارت طلا و سایر فلزات گران بها، صنعت اتومبیل سازی، و خریدار ارز آمریکا می شد.

واشنگتن می گوید که تحریم های مربوط به صادرات نفت و بخش بانکی را روز ۴ نوامبر از سر می گیرد.

"اشراف بر خلیج فارس"

از سوی دیگر "دریادار پاسدار" علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران گفته است که ایران "اشراف کاملی" بر خلیج فارس دارد.

او گفت: "در تنگه هرمز حضور و ورود ناوها طبق قانونی که برای آب‌ها و تنگه‌های ساحلی کشور دارای آن تنگه، وجود دارد، «کنترل باند» را صورت می‌دهیم و تمامی ناوها و شناورهای نظامی و غیرنظامی کنترل می‌شود و اشراف کاملی بر خلیج فارس وجود دارد و حضور ما در منطقه، فیزیکی و دائمی و شب و روز است."

او همچنین گفت که "... پیامی برای همسایه‌های مسلمان خود داریم که بارها عنوان کردیم دست برادری را به سمت شما دراز می‌کنیم و اعتقاد داریم خلیج فارس خانه ماست و می‌توانیم امنیت خلیج فارس را تامین کنیم و نیازی به حضور بیگانگانی مثل آمریکا و کشورهایی که خانه‌شان اینجا نیست، وجود ندارد."

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا ظاهرا در اشاره ای به این سخنان در توییتر نوشت: "جمهوری اسلامی ایران تنگه هرمز را کنترل نمی کند. تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است. ایالات متحده به همکاری با شرکای خود برای اطمینان از آزادی کشتیرانی و جریان آزاد تجارت در آبراه های بین المللی ادامه می دهد."

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.