جویندگان گنج؛ ٢٥ سال تلاش برای یافتن جغد طلا

پرسش:جایی در فرانسه یک مجسمه جغد برنزی دفن شده که پیدا کردن آن چالشی برای جویندگان گنج است.

پرسش:جایی در فرانسه یک مجسمه جغد برنزی دفن شده که پیدا کردن آن چالشی برای "جویندگان گنج" است.

هرکس که این مجسمه را پیدا کند نه تنها مجسمه اصلی را که از طلا و نقره ساخته شده جایزه می‌گیرد، بلکه برنده مسابقه طولانی‌ترین جستجوی گنج هم خواهد شد.

کتاب "به دنبال جغد طلایی" در سال ۱۹۹۳ چاپ شد و کمی بعد از آن مکس والنتین، نویسنده کتاب مجسمه جغد را در نقطه‌ای از خاک فرانسه دفن کرد؛ جایی که فقط خودش از آن آگاه بود.

در آن زمان کتاب‌های راهنمای "گنج‌یابی" با الهام از کتاب "بالماسکه" نوشته کیت ویلیامز مد شده بود. کتاب‌هایی که با یک سری از علائم پیچیده نقشه یک گنج را برای مخاطبان تصویر‌سازی می‌کردند.

اما در حالی که تقریبا تمام آن معماها، از جمله معمای کتاب بالماسکه به تدریج حل شدند، "جغد فرانسوی" کماکان پنهان مانده و از آن جالب‌تر این که مردم کماکان در جستجوی آن هستند.

 
 
Image caption کیت ویلیامز، نویسنده کتاب بالماسکه در کنار خرگوش طلایی‌اش. او این خرگوش را سال ۱۹۷۹ دفن کرده بود

 

ربع قرن از طرح این معما گذشته و هنوز هزاران جوینده در مورد یازده معمای این کتاب فکر می‌کنند؛ این یازده معما را می‌توان مجانی از اینترنت دانلود کرد. جویندگان این گنج در اینترنت و در جلسه‌های سالانه، نظریه‌هایشان را با هم رد و بدل می‌کنند.

علاقه‌مندان حتی انجمنی هم برای دفاع از منافع‌شان در دادگاه تشکیل داده‌اند. پی‌یر بلوش، یکی از بنیان‌گذاران این انجمن می‌گوید: "من از اوت ۱۹۹۳ دنبال آن هستم. یادم هست که با خودمان گفتیم بهتر است دست به کار شویم و سه ماه پس از چاپ کتاب شروع کردیم."

او هم مانند بسیاری از جویندگان جغد، نظرات خودش را دارد و نقاط مختلفی در نزدیکی شهر بورژ فرانسه را حفاری کرده است. آقای بلوش که یک مهندس بازنشسته است، حالا بیشتر فعالیت‌هایش را در اینترنت دنبال می‌کند و امیدوار است سرنخ‌های تازه‌ای پیدا کند؛ سرنخ‌هایی که البته با کمک اطلاعات علمی، قوه تخیل و رمزگشایی به حل معما منجر ‌شود.

 

وقتی همه چیز آشکار می‌شود- معمای جغد طلایی

Image caption در بخشی از کتاب نوشته شده است: به سوی غرب برگرد و به دنبال گذرگاه‌ها باش. ۸۰۰ قدم دورتر، منتظرت است. آن‌ها را پیدایشان کن و بعد باید بررسی‌شان کنی.

با حل شدن یازده معما قرار است جستجوگر به شهری در فرانسه برسد. پس از آن باید دوازدهمین معمای اسرارآمیز را حل کرد، پس از آن، با کمک گرفتن از اطلاعات مراحل قبلی و حل معمای آخر، می‌توان مکان دقیق جغد را پیدا کرد.

با کمک اینترنت نظرهای افراد در سطح گسترده مطرح می‌شود و حالا در مورد بعضی معماها توافقی عمومی ایجاد شده است. برای مثال مشخص شده که اساس معمای اول -طول موج رنگ‌ها- دستورالعملی برای حل سایر معماها است. این نکته را هم نباید فراموش کرد که اینترنت الزاما نمی‌تواند به حل معما کمک کند.

پی‌یر بلوش می‌گوید: "نکته این است که وقتی معما طراحی شد، تنها منبع والنتین کتاب‌ها بودند. اینترنت ما را در دریایی از اطلاعات غرق کرده که شاید خود نویسنده هم به آن‌ها دسترسی نداشت."

والنیتن پس از چاپ کتاب ارتباطش را با خواننده‌ها قطع نکرد. او قبل از دوران فیسبوک، مدت‌ها در "مینیتل" با هوادارانش درارتباط بود و به سئوالات آن‌ها پاسخ می‌داد. حالا هواداران تمام پاسخ‌های او را مثل کلمات قصار یک پیامبر جمع‌آوری کرده‌اند و این گفته‌ها پایه‌های اصلی بحث‌های جویندگانند.

سرانجام جغد پیدا می‌شود؟

جویندگان برای یافتن گنج دیگر نمی‌توانند از نویسنده کتاب کمک بگیرند. والنتین نه سال پیش مرد و رازش را در پاکت دربسته‌ای گذاشته که الان در اختیار خانواده‌اش است.

دیگر چهره برجسته این ماجرا میشل بکر است. هنرمندی که تصاویر کتاب را کشیده و مجسمه جغد را ساخته است.

 

 

 

جغد دفن شده در واقع بدل مجسمه اصلی است که با طلا و نقره ساخته شده است. مجسمه اصلی در اختیار میشل بکر است. چهار سال پیش او تلاش کرد مجسمه را بفروشد که جنجال‌ زیادی میان جویندگان به پا کرد. دادگاه فروش مجسمه را ممنوع کرد، با این استدلال که مالکیت آن متعلق به کسی است که نمونه بدلی را پیدا کند.

میشل نقشی مهم در به وجود آمدن کتاب داشته اما حتی او هم از جای جغد خبر ندارد؛ در واقع هیچ انسان زنده‌ای وجود ندارد که از محل دفن مجسمه خبر داشته باشد.

بعضی از علاقه‌مندان نگرانند که جغد تا ابد پیدا نشود: گروهی معتقدند که این معما سخت‌تر از آن است که حل شود و گروهی دیگر فکر می‌کنند که شاید کل ماجرا کلک بوده است.

با این حال جویندگان بیش از هر چیزی به "والنتین کبیر" استناد می‌کنند. او در سال ۱۹۹۶ گفته بود: "اگر تمام جویندگان عقل‌شان را روی هم بگذارند، جغد دو ساعته پیدا می‌شود."

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.