حمایت آشکار روزنامه کیهان از نامزدهای مورد نظر خود
پرسش:روزنامه کیهان که از بودجه دولت و بیت المال ارتزاق می کند، به جای انعکاس بی طرفانه و منطبق با اصول اخلاق رسانه ای، هر چه که به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم، به طور آشکار و صریح به حمایت و دفاع از نامزدهای مورد نظر خود می پردازد.
پرسش:روزنامه کیهان که از بودجه دولت و بیت المال ارتزاق می کند، به جای انعکاس بی طرفانه و منطبق با اصول اخلاق رسانه ای، هر چه که به انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می شویم، به طور آشکار و صریح به حمایت و دفاع از نامزدهای مورد نظر خود می پردازد.
بررسی امروز (9 اردیبهشت ماه) کیهان نشان می دهد که رویکرد و نحوه بازتاب اخبار مربوط به انتخابات در این روزنامه کاملا جهت دار و در راستای حمایت از افراد و جناح خاص است. به طوری که با یک تورق ساده و نگاهی گذرا به شماره امروز این روزنامه و شیوه بازتاب اولین مناظره نامزدهای انتخاباتی، می توان به راحتی سمت و سو و سیاست های خبری این روزنامه را که به وضوح در مقابل دولت و در خدمت جناح خاصی می باشد، بازشناخت.
کیهان همچنین در انتشار سایر اخبار و رویدادها نیز بیطرف نبوده است. این روزنامه بدون اشاره به حتی یک مورد از اقدام ها و عملکرد مثبت دولت یازدهم، به سیاه نمایی کامل کارنامه دولت از موضوع های اقتصادی گرفته تا سیاست خارجی و گردشگری کمر همت بسته است.
انتخابات و اولین مناظره نامزدها
-----------------------
برخی عبارت ها و گزاره هایی که از سوی این روزنامه پیرامون محور مناظره های انتخاباتی به کار رفته، به این شرح می باشد:
- قالیباف با دادن برگه سایت خود ایشان به وی، وعده چهار سال پیش را به او یادآور شد.
- به وعدههای رقبا حمله میکنند و وعدههای شدنی حریف را هم، «ناشدنی» جا میزنند.
- محافل رسانهای حامی دولت میگویند ایجاد هر شغل 100 میلیون هزینه داردو ایجاد 5 میلیون شغلی که نامزدهای رقیب روحانی میدهند امکانپذیر نیست!
- وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نبوده و نامزدها در اعتراض به این وضعیت حق دارند.
- مردم هوشیار و بیدارند و قطعا به فردی رای خواهند داد که بتواند وعدههای بر زمین مانده را انجام دهد.
- دولت روحانی نتوانست از استعدادها و ظرفیتهای کشور استفاده کند.
- روحانی رکورددار بیشترین وعده آن هم بعضا از جنس وعدههای پوپولیستی بوده است.
- دولت در اولین مناظره تلویزیونی، وعدههایی را که داده بود انکار کرد.
- عمل نشدن به وعدهها، دلیل اصلی کنارهگیری برخی بازیگران از تبلیغ فرد در سابق محبوبشان.
* کیهان امروز در تیتر یک خود نوشت:«اولین زنگ حساب /دستهای خالی کار دست دولت داد»
این روزنامه در ادامه و به بهانه انعکاس مناظره ابتدا در مقدمه گزارش خود تفسیر و تحلیل کاملا جهت داری ارائه و سپس گزارشی از سخنان 6 نامزد ریاست جمهوری را منتشر کرد.
کیهان مدعی شد که محور موضوعی این مناظره که پیشتر اجتماعی- اقتصادی بوده به دلیل «گریزان بودن یک جریان خاص از پررنگ شدن مباحث اقتصادی در مناظرهها» به اجتماعی- فرهنگی تغییر کرده است.
کیهان افزود: اما تغییر عنوان مناظره نیز برای این جریان فایدهای نداشت و از همان ابتدای کار مشخص شد، آنچه تکلیف مناظرهها و در نهایت نتیجه انتخابات را روشن میکند، مسئله اقتصاد و معیشت مردم است و نمیتوان از آن فرار کرد و یا آن را کمرنگ جلوه داد.
این روزنامه همچنین نوشت: پس از چهار سال انشاخوانیهای یکطرفه، همین چند ساعت کوتاه کافی بود تا مشخص شود دست دولت در زنگ حساب چقدر خالی است و علت آن همه تهمت و فحاشی به منتقدانی که سعی میشد صدایشان در میان انبوه زردنامههای زنجیرهای و بوقهای چاپلوسی و تملقگویی به گوش کسی نرسد، چه بوده است. خالی بودن کارنامه دولت چنان کار دستش داد که حتی رجزخوانیهای نامزد پوششی و ضربهگیر نیز کاری از پیش نبرد و کم آوردن در برابر پرسشها و سندها، به شکل عصبانیت و اتهامزنی بروز کرد. یادآوری وعدههای بزرگ و بر زمین مانده دولت نیز سرنوشتی جز انکار نداشت. آقای روحانی که چندی پیش وعده 100 روزه سال 92 را انکار کرده بود، دیروز هم وعده ایجاد 4 میلیون شغل را انکار و آن را منتسب به یک سایت گمنام کرد که البته قالیباف با دادن برگه سایت خود ایشان به وی، وعده چهار سال پیش را به او یادآور شد.
* «مردم از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشوند» عنوان یادداشت روز کیهان است که در بخشی از آن می خوانیم: در همین چند روزی که فضا رسما انتخاباتی شده و مناظرهها تنور انتخابات را گرمتر کردهاند، برخی نامزدها به همراه جریانهای نزدیک به آنها به طور مرتب، دم از پوپولیستی بودن وعدههای رقبا زده و عملی شدن آنها را غیر ممکن اعلام میکنند.
به نوشته کیهان چنین برچسبهایی دقیقا از سوی همان کسانی به رقبا زده میشود که با وعدههای پوپولیستی و خلاف واقع، عوام را فریفتند، به قدرت رسیدند، به داشتههای ارزشمندی مثل هستهای و مسکن مهر و... چوب حراج زدند و در نهایت چوب آن را هم خود خوردند و هم مردم.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: زدن رقبا با چوب «پوپولیست» آن هم از سوی پوپولیست جماعت، میتواند دلایل مهمی داشته باشد. اعتقاد و ایمان به شعار «ما نمیتوانیم» یکی از این دلایل است. اگر دلیل بر زمین ماندن بخشی از این همه وعده «پوپولیستی بودن» آنها بدانیم، قطعا بخش عمدهای از این وعدهها به دلیل داشتن همین باور«ما نمیتوانیم» است. این که چرا به وعدههای رقبا حمله میکنند و وعدههای شدنی حریف را هم، «ناشدنی» جا میزنند هم، ریشه در باور همین عوامفریبانی دارد که در این دور از انتخابات با ژست مبارزه با پوپولیست به میدان آمدهاند.
* «میشود 5 میلیون شغل ایجاد کرد اما دولت نخواست یا نتوانست» عنوان گزارش دیگری است که در ستون اخبار ویژه کیهان و به منظور دفاع از وعده های رقبای دولت منتشر شده است. به نوشته این روزنامه محافل رسانهای حامی دولت میگویند ایجاد هر شغل 100 میلیون هزینه دارد و بنابراین ایجاد 5 میلیون شغلی که نامزدهای رقیب روحانی میدهند امکانپذیر نیست. این محافل و افراد مدعی شدهاند که برای ایجاد 5 میلیون شغل 500 هزار میلیارد پول میخواهد و این کار در حالی که دولت در بودجههای خود مانده، ناممکن است و نامزدها وعده خلاف واقع میدهند.
کیهان در ادامه نوشت: اما واقعیت این است که طبق آمار رسمی دولت، در کشور 1200 هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان وجود دارد و مرحوم هاشمی با گله از دولت روحانی گفت «با 20 درصد نقدینگی موجود میشد به اقتصاد و تولید و اشتغال رونق داد». متاسفانه میدان دادن به سفته بازی و دلالی واردات، درست برخلاف منطق ایجاد اشتغال در کشور عمل کرده است.
* کیهان در ستون «نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای» و زیر تیتر «خانهدار شدن اقشار ضعیف به اقتصاد کشور ضربه زد!» نوشت: روزنامههای حامی دولت با تاکید بر اینکه وضعیت اقتصادی کشور مطلوب نبوده و نامزدها در اعتراض به این وضعیت حق دارند، تاکید کردند: روحانی در صورت پیروزی مجدد باید مدیران ناکارآمد دولت یازدهم را عوض کند.
* «وعدههایی که بر زمین ماند!» عنوان گزارشی طولانی از کیهان است که بخش پایانی آن امروز منتشر شده است.
کیهان با این این ادعا که در هفتههای اخیر پروژههایی توسط دولت افتتاح میشود که در سالهای گذشته افتتاح شده بودند و اینک دولت یازدهم فقط ادعای تبلیغاتی آن را یدک میکشد! افزود: با این حال باید اذعان داشت که مردم هوشیار و بیدارند و دیگر فریب وعدههای پوشالی و دروغین را نخواهند خورد و قطعا به فردی رای خواهند داد که بتواند وعدههای بر زمین مانده را انجام دهد و مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه را حل کند.
*سخنان «سعید جلیلی» یکی از منتقدان دولت و حامی حجت الاسلام رئیس در همدان با تیتر «دولت یازدهم در کشوری که سالانه 850 هزار ازدواج جدید رخ میدهد چند مسکن ساخت؟» در کیهان انعکاس پیدا کرده است.
به گزارش این روزنامه جلیلی در بخشی از سخنان خود مدعی شد: دولت روحانی نتوانست از استعدادها و ظرفیتهای کشور استفاده کند.
وی در ادامه افزود: شما همه چیز را بر پایه برجام استوار کردید و میگفتید اگر یک روز به تأخیر افتد روزانه باید 370 میلیون دلار خسارت بدهیم. بر این اساس خسارت برجام ماهیانه 5 میلیارد دلار و سالانه 60 میلیارد دلار بود حالا گزارش دهید اکنون که برجام اجرا شده 60 میلیارد دلار کجا رفت و چه شد؟
* در ستون اخبار ویژه کیهان نیز گزارشی با تیتر «انبوه وعدههای پوپولیستی که ظرف 4 سال به مردم داده شد» به چشم می خورد که در آن نیز دولت را به دادن وعده های پوپولیستی متهم می کند: مرور وعدههای 4 سال پیش آقای روحانی نشان میدهد که وی رکورددار بیشترین وعده آن هم بعضا از جنس وعدههای پوپولیستی بوده است.
کیهان با گلایه از این که نشریات و سیاسیون حامی دولت ادعا میکنند برنامهها و وعدههای رقبای روحانی پوپولیستی است، بریده هایی از سخنان رییس جمهوری کشورمان را به عنوان وعده های عملی نشده فهرست می کند.
* مناظره انتخاباتی روز گذشته نامزدهای ریاست جمهوری امروز در ستون طنز «گفت و شنود» کیهان نیز با عنوان «کجا میرود؟» انعکاس داشته است که در بخشی از آن می خوانیم:
گفت: دولت در اولین مناظره تلویزیونی، وعدههایی را که داده بود انکار کرد.
گفتم: ولی این وعدهها از صدا و سیما پخش شده بود و سایتها و روزنامههای زنجیرهای حامی دولت هم آنها را با آب و تاب و تیترهای درشت مطرح کرده بودند!
گفت: وعده گشایش 100 روزه را انکار کردند، وعده ایجاد4 میلیون شغل را انکار کردند و...
گفتم: وعده تامین مسکن، رونق اقتصادی، بالا بردن ارزش پول ملی، احترام به نظر منتقدان، عبور از رکود، مقابله با تورم، گسترش تولیدات، مبارزه با فساد، مقابله با قاچاق و... هم که بر زمین مانده و عمل نشده است.
گفت: اما هنوز هم به جای عذرخواهی از مردم، صورت مسئله را عوض میکنند.
* کیهان در خبر کوتاهی با تیتر «بازیگران حامی سابق روحانی: نمیگوییم به چه کسی رای دهید!» مدعی شد: برخی از بازیگران سینما و تلویزیون که قبلا به عنوان حامی حسن روحانی برای او تبلیغ کرده بودند، این بار در فضای مجازی تاکید میکنند: «نمیگوییم به چه کسی رای دهید!»
بنا به تشخیص این روزنامه عمل نشدن به وعدهها، دلیل اصلی کنارهگیری برخی بازیگران از تبلیغ فرد در سابق محبوبشان، در انتخابات است.
کارنامه اقتصادی دولت
-------------------------
در این بخش به عبارت های مورد تاکید کیهان با محور تضعیف کارنامه دولت در باب اقتصاد اشاره می شود:
- هزینههای جاری دولت در این 4 سال بیش از 3 برابر (300 درصد) افزایش یافته است.
-اوضاع بد بورس در دولت تدبیر و امید.
-اقتصاد مقاومتی را در حد حرف، شعار، سمینار و همایش در سالن اجلاس سران پایین آوردند.
-وزارت راه برای خرید هواپیماهای گرانقیمت دنبال هواپیماسازیهای بینالمللی راه افتاده است.
- تعویق در وعده وزارت صنعت برای تعیین تکلیف وضعیت ارج.
- صنعت تولید شال و روسری در آستانه تعطیلی کامل.
- در حال حاضر مشاغل غیرپایدار بیشتر از مشاغل پایدار است.
* «معمای نرخ تورم 8 درصد و رشد80 درصدی هزینههای جاری دولت» تیر دیگری در ستون اخبار ویژه است که در ذیل آن آمده است: تأکید دولتمردان بر تک رقمی شدن نرخ تورم و هماهنگ کردن افزایش حقوق کارگران و کارمندان با آن، در حالی است که هزینههای جاری دولت در این 4 سال بیش از 3 برابر (300 درصد) افزایش یافته است؛ یعنی به طور متوسط سالی 70 تا 80 درصد افزایش داشته است. با این حساب باید پرسید که اگر تورم 8 درصد است، چرا هزینههای جاری (و نه عمرانی) دولت هر سال 80 درصد بالا رفته است و اگر تورم واقعی به قول آقای محمد هاشمی 50 درصد است، چرا دولت آن را تکرقمی اعلام میکند.
* کیهان در گزارشی با تیتر «کاهش 11 هزار میلیارد تومانی سود شرکتهای بورسی در دولت یازدهم» به نقل از نسیم آنلاین نوشت: دولت تدبیر و امید با وعده بهبود معیشت مردم توانست از سال 92 قوه مجریه را به دست بگیرد، ولی در میدان عمل بنا به نظر بسیاری کارشناسان و صاحبنظران حوزه اقتصاد، بسیار پایینتر از حد انتظار ظاهر شد...رئیس دولت یازدهم به عنوان اولین رئیس دولت در تاریخ کشور با دعوت مردم به سرمایهگذاری در بورس علنا در فرآیند بازار سرمایه دخالت کرد و زمینه ضرر و زیان بیسابقه سهامداران بازار سرمایه را فراهم کرد. اما ماجرای اوضاع بد بورس در دولت تدبیر و امید به همین جا ختم نمیشود. بررسیها نشان میدهد که سود شرکتهای بورسی در سالهای فعالیت دولت یازدهم حدود 11 هزار میلیارد کاهش یافته است.
* کیهان در گزارشی دیگر با تیتر « دولت یازدهم در رشد واردات رکورد زد! رتبه چهارم در بین 175 کشور جهان» با استناد به آمار صندوق بینالمللی پول نوشت: دولت طی چند ماه اخیر مداوما بر مثبت شدن تراز تجاری کشور تاکید کرده و آن را دستاورد کم نظیر خود اعلام کرده بود، هماکنون با توجه به اینکه میانگین سه سال نخست رشد واردات، تقریبا منفی یک درصد بوده است، این رقم در سال پاپانی دولت یازدهم به 22 درصد افزایش یافته که تهدید مهمی برای منفی شدن تراز تجاری میباشد.
* «آقای روحانی و تیم اقتصادی ایشان1500 روز است از مسئولیت شانه خالی میکنند» تیتر گزارش روزنامه کیهان از گفت و گوی عبدالحمید نادریان مدیرعامل شرکت توسعه پترو صنعت دریا با «نسیم آنلاین» است. بر اساس این گزارش وی در خصوص عملکرد اقتصادی دولت اظهار کرد: آقای روحانی و تیم اقتصادی ایشان 1500 روز است که از مسئولیت شانه خالی میکنند و متاسفانه به اشتباه، سرنوشت اقتصاد ایران را به برجام گره زدند.
به نوشته کیهان نادریان افزود: آنها بازار، صنعت، بورس و مسکن ایران را به رکود کشاندند و همه را از خود ناامید کردند.آقای روحانی پای کار نایستاد و کارها را به جهانگیری و ویسه واگذار کرد. جهانگیری و ویسه اقتصاد مقاومتی را در حد حرف، شعار، سمینار و همایش در سالن اجلاس سران پایین آوردند.
*کیهان در گزارشی با تیتر «عقب افتادن راهآهن ایران از کشورهای توسعهیافته» نوشت: در حالی که وزارت راه برای خرید هواپیماهای گرانقیمت دنبال هواپیماسازیهای بینالمللی راه افتاده است، یک کارشناس راهآهن گفت: در بخش ریل از کشورهای توسعهیافته عقب هستیم.
این روزنامه با انعکاس اظهارات «محمد ساطعی» به عنوان یک کارشناس راه آهن افزود: گفتنی است یکی از انتقادات اساسی به وزارت راه دولت یازدهم، توجه بیش از حد به خریدهای گرانقیمت صنعت هوایی است در حالی که توسعه ریلی و جادهای اولویت بالاتری برای کشور دارد.
* «تعویق در وعده وزارت صنعت برای تعیین تکلیف وضعیت ارج» تیتر گزارش انتقادی دیگری است که امروز در کیهان دیده می شود. در بخشی از آن می خوانیم: در حالی که مسئولان وزارت صنعت از تعیین تکلیف کارخانه ارج تا پایان سال گذشته خبر داده بودند، این واحد صنعتی همچنان تعطیل بوده و با گذشت نزدیک به دو ماه به تازگی وضعیت واگذاری آن مشخص شده است.
کیهان به نقل از فارس افزود: چندی پیش کارخانه 80 ساله ارج به دلیل مشکلاتی مانند عدم به روز رساندن تجهیزات و همچنین انتصاب مدیران دولتی طی سالهای اخیر کمکم رو به تعطیلی رفت و تولید آن در خرداد سال گذشته عملاً متوقف شد.
* کیهان در گزارشی با تیتر «صنعت تولید شال و روسری در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد» اقدام به انتشار نامه دبیر انجمن تولیدکنندگان شال و روسری به وزیر صنعت کرده و به نقل از آن می نویسد: با وجود اینکه کارخانههای تولید شال و روسری با صرف میلیونها دلار به روز شده اما واردات این کالاهای دارای تولید داخل همچنان ادامه دارد و این صنعت را به آستانه تعطیلی کامل رسانده است.
کیهان در پایان مدعی شد که دبیر انجمن تولیدکنندگان شال و روسری اعلام کرد که وزارت صنعت پاسخی به نامهاش نداده و پیگیریها هم بینتیجه مانده است.
* گفت و گوی «هادی ابوی» دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران با ایسنا امروز با تیتر «دولت آینده باید با فساد اداری و رانتخواری برخورد کند» در کیهان بازتاب داشته است.
بر اساس این گزارش وی گفت: امروز خیلی از تولیدکنندهها میتوانند سرمایههایشان را در بانک بگذارند و سودش را بگیرند و دغدغه تولید نداشته باشند ولی همت میکنند که در شرایط نبود نقدینگی و با وجود فشارهای داخلی و خارجی کارخانهها را سرپا نگه داشتهاند.
ابوی با بیان این که اگر دولت این تولیدکننده که سرمایهاش را در جهت تولید مملکت خود به کار گرفته حمایت کند، هم تولید کننده آسودهخاطر میشود و هم تولید نمیخوابد، افزود: در حال حاضر مشاغل غیرپایدار بیشتر از مشاغل پایدار است و اشتغال غیر رسمی و موقت زیاد شده است.
سیاست خارجی دولت و برجام
--------------------------------
«پرخاشگری و توهین به منتقدان و کاسب تحریم و بزدل و... خواندن آنها»، «وادادگی در سیاست خارجی و بیاعتبارکردن عزت مردم کشورمان» و «تحویل زودتر از موعد بوئینگ به ایران منتفی شد» از جمله عبارت های جهت دار استفاده شده در کیهان پیرامون موضوع برجام است.
* امروز گزارشی طولانی با عنوان «با سپری شدن 22 ماه از «هستهای رفت، تحریمها ماند» در کیهان به چشم می خورد که در بخشی از آن می خوانیم: در طول مذاکرات هسته ای، دلسوزان نظام و منتقدان روند مذاکرات، با شناختی که از عهدشکنی آمریکا داشتند، تاکید کردند که نحوه انجام تعهدات طرفین ذیل برجام به هیچ عنوان متعادل نیست. اینکه ابتدا باید ایران تعهدات خود را تمام و کمال انجام دهد و وقتی دستش در زمینه هستهای خالی شد، تازه نوبت انجام تعهدات طرف مقابل آغاز میشود. منتقدان هشدار دادند که با توجه به کارنامه سیاه آمریکا در زمینه پایبندی به تعهدات، نه تنها از انجام تعهدات شانه خالی میکند، بلکه بهانههای دیگری همچون محور مقاومت در منطقه، توانایی موشکی ایران و ادعای حقوق بشر را عنوان خواهد کرد. منتقدان تصریح کردند که در متن برجام به هیچ عنوان تمهیدی درباره عهدشکنی و بهانهجویی آمریکا در نظر گرفته نشده است. دولت یازدهم اما با پرخاشگری و توهین به منتقدان و کاسب تحریم و بزدل و... خواندن آنها، بدون توجه به انتقادهای کارشناسی، تعهدات یکطرفه و بازگشت ناپذیر ایران را آغاز کرد.
کیهان افزود: اکنون 22 ماه از امضای برجام و 16 ماه از آغاز اجرای تعهدات 1+5 ذیل برجام سپری شده است. در این مدت دولت ایران به صورت یکطرفه و برگشت ناپذیر، تعهدات را انجام داد و در مقابل، تعهدات طرف مقابل تنها بر روی کاغذ انجام شد.
* امروز در ستون نگاه کیهان یادداشتی با عنوان «فروشنده!» منتشر شده است که در آن سیاست خارجی دولت یازدهم مورد انتقاد قرار گرفته است. در بخشی از این یادداشت آمده است: دولت یازدهم با شعارهایی همچون «تعامل سازنده با جهان»، «تنشزدایی با جامعه بینالملل» و «بازگرداندن عزت به پاسپورت ایرانی»، نحوه رویکرد خود در سیاست خارجی را تعریف کرد. اما در نهایت آنچه از سوی افکار عمومی مشاهده شد، «وادادگی در سیاست خارجی» و بیاعتبارکردن عزت مردم کشورمان بود. و یکی از نتایج این وادادگی این بود که اعتبار پاسپورت ایران در 4 سال اخیر، 12 پله سقوط کرد.
در بخش دیگری از این یادداشت می خوانیم: با مداقه در سیاست خارجی دولت یازدهم، راز تداوم بدعهدیها و زیادهخواهیهای کشورهای سلطهگر غربی آشکار میشود. اینکه برخلاف واقعیت، وانمود شود که ایران کشوری منزوی است و برای خروج از این انزوا و رسیدن به پیشرفت، راهی جز تعامل سازنده با جهان- بخوانید بزرگنمایی قدرت غرب و تحقیر ایران- وجود ندارد. کارشناسان روابط بینالملل معتقدند که چنین رویکرد خطرناکی به دشمن بد ذات این جسارت را میدهد که تعدی و گستاخی و بدعهدی خود را تا حد امکان افزایش دهد.
* «با اعتراف مدیرعامل هما و تأیید بوئینگ تحویل زودتر از موعد بوئینگ به ایران منتفی شد» تیتر گزارشی است که امروز کیهان اقدام به انتشار آن کرده است. به نوشته این روزنامه بعد از مدتها جوسازی دولت و برخی رسانهها مبنی بر ورود اولین هواپیمای بوئینگ در سال جاری، مدیرعامل هما از عملی نشدن این وعده خبر داد. کیهان با استناد به ادعای رویترز نیز نوشت:سخنگوی بوئینگ هم این موضوع را تأیید کرد.
کیهان در ادامه و زیر عبارت «وعده انتخاباتی پرید!» به نقل از خبرگزاری تسنیم نوشت: ماجرای ورود اولین بوئینگ نو ناوگان هوایی کشور ماههاست به دستاویزی برای تبلیغات زودهنگام انتخاباتی مسئولان و مدیران وزارت راه و شهرسازی تبدیل شده است.
به نوشته کیهان پیگیریهای تسنیم حاکی از آن است که اتفاقات پشتپردهای در کار بوده تا مانع تحویل بوئینگ ترکیشایرلاین به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران شود. در واقع مشکل عدم ورود این هواپیما نه از مشکل مالی ایرانایر بوده و نه از تعلل بانک مرکزی . حقیقت ماجرا همان چیزی است که وزارت راه و شهرسازی حاضر نیست درباره آن اطلاعرسانی شفافی انجام دهد. وزارتخانهای که وزیر آن یکی از شعارهای همیشگیاش ضرورت دسترسی آزاد مردم به اطلاعات بوده است. هر چند خیلی نباید به برخورد شایسته عباس آخوندی در این رابطه امیدوار بود...
###