بازگشت معاون خبر ایرنای دوره احمدی نژاد به ایرنای دوره روحانی

پرسش: نام روح الله جمعه ای معاون خبر ایرنا در دولت محمود احمدی نژاد با انتشار یادداشتی از او بار دیگر به صفحات ایرنا اما این بار در دولت حسن روحانی بازگشته است .

پرسش: نام روح الله جمعه ای معاون خبر ایرنا در دولت محمود احمدی نژاد با انتشار یادداشتی از او بار دیگر به صفحات ایرنا اما این بار در دولت حسن روحانی بازگشته است .

روح الله جمعه ای مدتی کوتاه در سالهای 87 و 88 در سمت معاونت خبر ایرنا فعالیت داشت اما با وجود دولت مستعجل او دورۀ معاونت خبر وی به یکی از درخاطره مانده ترین دوران های خبری ایرنا مبدل شد که علتش قلع و قمعی بود که او علیه کادر درون سازمان ایرنا و نیروهای پیشکسوت و قدیمی ایرنا به راه انداخت .

بالاترین سمت جمعه ای قبل از معاونت خبر ایرنا، خبرنگاری غیرمطرح صداوسیما بود.همچون محمدجعفر بهداد رییس او ( مدیرعامل وقت ایرنا در دوره معاونت خبر جمعه ای) که وی نیز بالاترین سمتش قبل از مدیرعاملی ایرنا خبرنگاری روزنامه کیهان بود. 

روح الله جمعه ای تندروترین معاون خبری ایرنا بود از میان شش معاون خبر دوره دو دولت احمدی نژاد که در این سازمان حضور داشتند.

انتشار یادداشت امروز او در ایرنا با عنوان «آغاز افول ترامپیسم» (که در شرایط افول او در فضای رسانه ای به نگارش در آمده اما حاکمیت روابط تلاش به حفظ وی کرده است) در قالب و در ستون تحلیل و تفسیر و در حالی که در مجموع 10 سطری است که چند سطر آن خبر تکراری است، بیشتر به یادداشت های دل نوشته ، شخصی و تک مضرابی شباهت دارد تا یادداشت مبتنی بر نگارش مقاله و یا تحلیل و در چنین شرایطی ایرنا به چنین یادداشتی فضا داده است. 

یک یادداشت 10 سطری با این ویژگی ها چگونه می تواند واجد ارزش های روزنامه نگارانه - سیاسی باشد؟ آنها مثل دوره احمدی نژاد که اتخاذ تصمیمات شتاب آمیز و یک شبه از ویژگی هایش بود،در یادداشت نویسی هم چندان علاقمند به پردازش و تشریح مطلب و اقناع نیستند همان طور که این مطلب نشان می دهد.  

یادداشت روح الله جمعه ای بار دیگر نشان داد که با وجود تغییر مدیرعامل ایرنا، رویکرد اصولگرایی در این سازمان خبری چندان تغییر نکرده است و ایرنا بیشتر از دوره مدیرعامل قبلی( محمد خدادی) به شکل شرکت سهامی اداره می شود چرا که سوابق افراد کنونی دست درکار و تصمیم گیر این رسانه؛ با سابقه اصولگرایی و یا کسانی که در هر دولت جمهوری اسلامی فارغ از گرایش فکری و سیاسی آن تمایل به حضور در مدیریت به دلیل برخوداری های آن دارند، این را نشان می دهد.

از قرار مسموع تنها یکی از مدیران خبر این رسانه گرایش اصلاح طلبانه( البته با نه پیشینه اصلاح طلبی چندان روشن) دارد.

گفتنی است تاکید بر اصلاح طلبی صرفا به دلیل تعلق بیشترین آرای حسن روحانی رییس جمهور به  این جبهه است و هم اینکه مطالبات مردم را آنها بهتر نمایندگی و دنبال می کنند. جبهه اصلاح طلبان هم که ذکر شد طیف گسترده ایست که از افراد در سودای قدرت تا افرادی نه چندان پیگیر اهداف اصلاح طلبانه را شامل می شود که یکی از آنها در این دوره در رسا ایرنا قرار گرفته است که نتیجه اش جلوه نمایی مجدد روح الله جمعه ای معاون خبر تندروی دولت احمدی نژاد است.

 

   

 

 

متن شبه یادداشت روح الله جمعه ای از این قرار است:

آغاز افول ترامپیسم- روح االله جمعه ای *

سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به اروپا ، بریتانیا و دیدار با ولادیمیر پوتین در هلسینکی را باید آغاز افول ترامپیسم توصیف کرد.

ترامپ پس از روی کار آمدن روشی را برگزید که نتیجه آن انزوای ایالات متحده در دنیا و بسترسازی برای ایجاد هرج و مرج بین المللی بود روشی که می توان آن را ترامپیسم خواند. پایبند نبودن به هیچ تعهد و التزام بین المللی و منطقه ای و حمایت از رژیم های دیکتاتوری و رژیم های بدنام و مستبد ، چهره ای یاغی و سرکش از آمریکایی به تصویر کشید که چندین دهه تلاش داشت نظام لیبرال دمکراسی را غایت آمال بشر معرفی کند تا جایی که فوکویاما تئوریسین آمریکایی پایان تاریخ مجبور می شود اذعان کند که 'نظام لیبرال دمکراسی بدون دمکراسی هم می تواند منافع آمریکا را حفظ نماید'. ترامپ حتی ساختار حیثیتی ایالات متحده که مبتنی بر خصومت ذاتی با رقیب هسته ای خود یعنی روسیه می باشد را زیرپا گذاشت و به قول توماس فریدمن ستون نویس نیویورک تایم، ترامپ در نشست هلسینکی در قالب 'یکی از دارایی های اطلاعاتی روسیه، اف بی آی، سیا، آژانس امنیت ملی را به ولادیمیر پوتین واگذار کرد' و جالبتر آنکه وقتی ترامپ اتحادیه اروپا را دشمن خود قلمداد می کند. موگرینی نماینده ارشد اتحادیه اروپا در سیاست خارجی بلافصله چنین واکنش نشان می دهد که 'ما دوستان دیگری هم در جهان داریم، مثل کانادا، کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و نیوزیلند و کشورهایی در آمریکای لاتین و کارائیب و آفریقا' و در ادامه تاکید می کند' ایالات متحده دوست ماست و بارها هم گفته ام تغییر دولت دوستی میان کشورها و مردمان را تغییر نمی دهد.' شواهد نشان م یدهد اقدامات و رفتار دونالد ترامپ در هفته ای که گذشت نه تنها موفقیتی برای او به شمار نمی رود بلکه نقطه توقفی در تلاش ترامپ و نتانیاهو در برهم زدن نظم بین المللی به سمت و سوی هرج و مرج و آشوب خواهد بود و نهایتا آنکه شاید بتوان گفت نشستن غیر منتظره دونالد ترامپ بر صندلی وینستون چرچیل نخست وزیر اسطوره ای بریتانیا آغاز افول ترامپیسم تلقی شود.

*مشاور وزیر کشور

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.