شورای اروپا به دلیل نقض حقوق بشر و سرکوب مخالفان به ترکیه اخطار داد

پرسش:یک نهاد مهم حقوق بشری اروپا رسما ترکیه را به دلیل سرکوب ناراضیان این کشور از زمان کودتای نافرجام پارسال، نقض حقوق بشر و نگرانی از بابت افزایش قدرت رجب طیب اردوغان، در فهرست تحت نظر خود گذاشت و به آنکارا اخطار داد.

پرسش:یک نهاد مهم حقوق بشری اروپا رسما ترکیه را به دلیل سرکوب ناراضیان این کشور از زمان کودتای نافرجام پارسال، نقض حقوق بشر و نگرانی از بابت افزایش قدرت رجب طیب اردوغان، در فهرست تحت نظر خود گذاشت و به آنکارا اخطار داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت با خشم به این تصمیم واکنش نشان داد و آن را نشانه اسلام‌هراسی دانست و یک «رسوایی برای این ارگان دانست که ادعا می‌کند مهد دمکراسی است».

شورای اروپا، متشکل از ۴۷ کشور با جمعیتی بالغ بر ۸۲۰ میلیون نفر، جدا از اتحادیه اروپا است ولی رای آن احتمالا شکستی برای تلاش ترکیه به منظور پیوستن به اتحادیه اروپا است. به دنبال اخطار این شورا، از ارزش لیر ترکیه اندکی کاسته شد.

در قطعنامه مجمع پارلمانی شورای اروپا، از اخراج و بازداشت کارمندان دولتی، قضات، دادستان‌ها و دانشگاهیان، و همچنین بستن رسانه‌های مستقل و سازمان‌های غیردولتی از سوی دولت ترکیه به دنبال کودتای ژوئیه ۲۰۱۶ ابراز نگرانی شده است.

این قطعنامه با ۱۱۳ رای موافق در برابر ۴۵ رای مخالف به تصویب رسید. شورای اروپایی از ترکیه خواسته است تا فورا وضعیت اضطراری در این کشور را لغو و قانونگذاران و روزنامه‌نگاران را آزاد کند.

قانونگذاران اتحادیه اروپا قرار است روز چهارشنبه درباره رابطه با ترکیه بحث و تبادل نظر کنند، وزیران خارجه اتحادیه نیز روز جمعه این موضوع را بررسی کرده و انتظار می‌رود که رهبران این بلوک سیاسی- اقتصادی نیز روز شنبه علاوه بر مسئله برگزیت، به موضوع ترکیه نیز بپردازند.

شورای اروپا پیشتر گفته بود در صورتی که اردوغان مجازات اعدام در ترکیه را احیاء کند، مذاکرات با این کشور باید متوقف شود.

گفت‌وگوهای مربوط به پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا در بیش از یک دهه گذشته پیشرفت محدودی داشته و به دنبال موج سرکوب مخالفان هیات حاکمه آنکارا در یکسال گذشته، با ابهام بیشتری روبرو شده است.

روابط ترکیه با اتحادیه اروپا پس از همه‌پرسی ماه آوریل این کشور برای افزایش اختیارات رجب طیب اردوغان متلاطم‌تر شده است. آقای اردوغان در جریان کارزار برای این همه‌پرسی، کشورهای آلمان و هلند را به دلیل ممنوعیت راهپیمایی طرفداران خود، به نازی بودن متهم کرد.

شورای اروپا نظارت بر کشورها را از هنگام پیوستن آنها به این نهاد دنبال می‌کند، ولی این نخستین بار است که علیه یکی از اعضای خود دست به اقدام می‌زند.

علاوه بر ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، دولت‌های دیگری چون روسیه و اوکراین نیز عضو این شورا هستند.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.