پدیده عجیب و جدید مرگ و میر سراسری در ایران براثر قارچ؛4 نفر در شیراز /7 نفر در کرمانشاه/یک نفر کردستان

پرسش:معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار افرادی که با مصرف قارچ کوهی مسموم و در بیمارستان های شیراز بستری شده اند را 33 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 4 نفر فوت کرده اند.

پرسش:معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز شمار افرادی که با مصرف قارچ کوهی مسموم و در بیمارستان های شیراز بستری شده اند را 33 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 4 نفر فوت کرده اند.

 

به گزارش ایرنا،دکترعبدالرسول همتی شنبه درگفت و گو با خبرنگاران افزود: تعدادی از شهروندان به دلیل خوردن قارچ سمی در استان‌های کرمانشاه، لرستان، زنجان و آذربایجان غربی وشهرستان های استان فارس دچار مسمومیت شدند وبه مرکز مسمومیت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز(بیمارستان حضرت علی اصغر) انتقال داده شدند که تعداد این افراد به 33نفر رسیده و ازاین تعداد 4 نفر جان خود را از دست داده اند. 
وی با اشاره به اینکه 9نفر از این افراد هم اکنون در بیمارستان نمازی شیراز بستری هستند، گفت : یک نفر از افرادی که دچار مسمومیت شده در نوبت پیوند کبد قرار دارد، متاسفانه این افراد دچار نارسایی گوارشی و کبدی شدند وتمام افرادی که جان خود را از دست داده اند بومی استان های شمال کشور بوده اند. 
همتی با اشاره به علائم مسمومیت با قارچ های سمی گفت:دردشکمی، استفراغ، سردرد و...، از علائم این نوع مسمومیت است و باید این افراد به سرعت به بیمارستان مراجعه کنند چراکه ممکن است سبب نارسایی کبد شود که در آن صورت تنها پیوند کبد امکان پذیر است. 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به شهروندان هشدار داد که از خرید قارچ های فله‌ای، قارچ‌های خودروینده و قارچ هایی که روستاییان به فروش می رسانند خودداری کنند. 
وی بیان کرد: از مصرف قارچ‌های کوهی خودداری شود و حتما از قارچ‌های بسته بندی شده دارای تاریخ انقضا استفاده کنند. 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با بیان اینکه همه انواع قارچ ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند، گفت: خوردن چند لقمه از قارچ های سمی می تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار بیندازد و در مواردی موجب مرگ شود. 
وی افزود: ما نمی توانیم از روی ظاهر یا مزه قارچ بگوییم کدام نوع وحشی خوراکی و کدام نوع سمی است و تنها آزمایشگاه می تواند خوراکی بودن قارچ را تأیید کند. 
همتی گفت: نشانه های زودرس مسمومیت با قارچ شامل تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و تعریق است، گاهی علایم مغزی مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری نیز با آن همراه می شود که این علایم، اغلب چهار تا 24 ساعت بعد از خوردن قارچ بروز می کند. 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی نشانه های دیررس مسمومیت با قارچ هستند که ممکن است طی روزها یا هفته ها بعد ظاهر شوند.
مسموم شدگان استان فارس از شهرستان های ارسنجان،مرودشت و شهرستان شیراز به بیمارستان های شیراز انتقال یافته اند. 
بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز بیمارستان تخصصی بستری افراد مسموم با قارچ است و بسیاری از افراد مسموم و دچار اختلالات گوارشی از سایر شهرهای کشور به این بیمارستان ارجاع داده می شوند. 

آمار فوتی های قارچ سمی در کرمانشاه به هفت نفر رسید

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آمار فوتی ها بر اثر مصرف قارچ سمی در استان تا روز شنبه 29 اردیبهشت به هفت نفر رسیده است.

دکتر صائب مدرسی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: آمار فوتی ها تا روز پنجشنبه 27 اردیبهشت پنج نفر بود که متاسفانه در همان روز 2 نفر دیگر فوت کردند و آمار فوتی ها اکنون به هفت نفر افزایش یافته است.
وی افزود: در اردیبهشت امسال تاکنون 316 نفر براثر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی به مراکز اورژانس استان مراجعه کرده اند که از این تعداد 18 نفر به دلیل مشکلات کبد به مراکز درمانی شهر شیراز اعزام شده اند.
مدرسی اضافه کرد: همچنین از مجموع آمار مسموم شدگان اکنون چهار نفر در بخش بستریهای ویژه، 6 نفر در بخش اورژانس و 22 نفر در بخش عمومی مراکز درمانی استان بستری هستند.
وی گفت: بیشترین آمار بیماران مربوط به شهر کرمانشاه است و همچنین در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه نیز بیشترین تعداد مسمومان بستری شده اند.
قارچ مورد مصرف 'آمانیتا فالوئیدس' (نام علمی: Amanita phalloides) نام دارد که مشهور به کلاهک مرگ و از مرگ‌آورترین نوع قارچ‌های چتری است.
این قارچ معمولا در کنار درختان بلوط و مخروطی می‌روید و شبیه قارچ‌های خوراکی است اما مملو از سم 'آلفا-آمانیتین' است که کبد و کلیه را از بین می برد.
درد شکم، تهوع، استفراغ، ضعف و بی حالی از عمده ترین نشانه های مسمومیت با این قارچ است.
مصرف قارچ سمی آمانیتا، درمان یا پادزهر خاصی ندارد اما اگر بیمار به موقع به بیمارستان رسانده شود با شستشوی معده بیمار، تجویز سرم و چند اقدام درمانی دیگر خطر رفع می شود.
امسال به دلیل بارندگی های مستمر بخصوص در اردیبهشت ماه و وقوع رعد و برق های متعدد، رویش قارچ های کوهی به نسبت سال های گذشته در استان کرمانشاه افزایش داشته است.
هر سال با وجود هشدارهای کارشناسان بهداشت و درمان عده ای از مردم استان کرمانشاه بخصوص روستاییان به علت مصرف قارچ کوهی، مسموم و راهی بیمارستان می شوند. 

 

مصرف قارچ سمی موجب مرگ یک نفر در کردستان شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مصرف قارچ سمی در استان تاکنون موجب مرگ یک نفر و مسمومیت 139 نفر شده است.

دکتر هومن قصری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این افراد بدلیل عدم تشخیص قارچ سمی و خوراکی دچار مسمومیت شده و یک نفر که مردی 66 ساله و اهل سنندج بود نیز به خاطر مصرف این نوع قارچ جان خود را از دست داد. 
وی اضافه کرد: تعدادی از این افراد پس از مداوا در بخش اورژانس مراکز درمانی ترخیص شدند ولی برخی دیگر برای مداوای بیشتر در مراکز بیمارستانی بستری شدند.
قصری افزود: بیشترین مسمومیت ها بر اثر مصرف قارچ سمی مربوط به شهرستان کامیاران، سنندج، دیواندره و دهگلان است.
وی یادآور شد: شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و فقط افراد متخصص و با تجربه می توانند قارچ ها را از هم تشخیص دهند.
وی تاکید کرد: با ویژگی های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی توان با قاطعیت سمی و غیرسمی بودن آن را تشخیص داد چون مصرف گونه های سمی می تواند منجر به مرگ یا آسیب های جدی به کبد، اعصاب، کلیه ها و دیگر اعضای بدن شود.
 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.