روحانی نیروهای مسلح را از «بازیهای سیاسی» نهی کرد
پرسش:حسن روحانی، رئیسجمهوری روز سهشنبه طی سخنرانی به مناسبت روز ارتش بر «پرهیز نیروهای مسلح از ورود به بازیهای سیاسی و وسوسههای اقتصادی» تأکید کرد.
پرسش:حسن روحانی، رئیسجمهوری روز سهشنبه طی سخنرانی به مناسبت روز ارتش بر «پرهیز نیروهای مسلح از ورود به بازیهای سیاسی و وسوسههای اقتصادی» تأکید کرد.
حسن روحانی در این مراسم «صلاح و صداق» نیروهای مسلح را در اجرای توصیه و وصیت امام خمینی(س) و «تأکیدات» رهبرمعظم انقلاب درباره دور بودن از بازیهای سیاسی دانست.
به گفته روحانی، توصیه و وصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب این است که «نیروهای مسلح ما باید از بازیهای سیاسی به دور باشند و هر مقدار فاصله نیروهای مسلح که طبق تأکید امام راحل از سیاست بازی دورتر باشد، آن نیروی مسلح قدرتمندتر و ملت در کنار آن نیروی مسلح خواهد بود.»
رئیس جمهوری اضافه کرد که ارتش جمهوری اسلامی و «همچنین سایر نیروهای مسلح» در طول ۳۰ سال بعد از جنگ ایران و عراق به این وصیت امام رهبر معظم انقلاب «عمل کردهاند» و افزود که «این برای ما مهم است.»
این سخنان حسن روحانی در آستانه دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری بیان میشود که قرار است درست یک ماه دیگر در ۲۹ اردیبهشتماه سال جاری برگزار شود.
از سوی دیگر این تأکیدات رئیس جمهوری در حالی بیان میشود که حجت الاسلام علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، پیش از این، شعار «فراجناحی» بودن و «بیطرفی» در انتخابات را «دروغی بزرگ» خوانده بود.
او پیش از آن نیز گفته بود که «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است.»
پس از این اظهارات علی سعیدی اما رهبر انقلاب روز ۲۴ مهرماه ۹۵، سیاستهای کلی انتخابات را به رؤسای قوای سهگانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت ابلاغ کرد که در بند شانزدهم آن، «جانبداری از داوطلبان» از سوی نیروهای مسلح و قوای سهگانه و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ممنوع اعلام شده است.
در واکنش به این ابلاغیه حضرت آیت الله خامنهای، رسول سناییراد، معاون سیاسی سپاه پاسداران، گفت که نیروهای مسلح پیش از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی رهبر انقلاب هم در انتخابات دخالت نمیکردند و تنها به کار «تبیین و روشنگری» میپرداختند.
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، نیز به تازگی اعلام کرد که «احدی از پاسداران و فرماندهان سپاه همانند گذشته حق دخالت سیاسی و جناحی در انتخابات را ندارند.»
پس از این اظهارات اما، محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، در نامهای به فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که بازداشت مدیران چند کانال سیاسی تلگرامی «موجی از نگرانی» مبنی بر «التزام» نداشتن به وعده دخالت نکردن این نهاد در انتخابات را «برانگیخته است».
سپاه پاسداران و فرماندهان آن بارها انتقادها مبنی بر دخالت این نیرو در انتخابات را رد کرده و آنها را «بیپایه و اساس» دانستهاند.
این در حالی است که در مقابل برخی از گروههای سیاسی در گذشته این نیروی نظامی و بسیج مستضعفان را متهم به دخالت در انتخابات کردهاند.
اشاره منتقدان به ویژه در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ مطرح شده است.
حسن روحانی روز سهشنبه در ادامه سخنانش به مناسبت روز ارتش به مسئله فعالیت نیروهای مسلح در زمینه اقتصادی هم اشاره کرده و گفت که «ورود نیروهای مسلح در وسوسههای اقتصادی میتواند آنها را از هدفهای بلند دور کند. وسوسههای اقتصادی میتواند افکار فرماندهان و نیروهای مسلح را از وظیفه اصلی خود دور کند.»
###