«مشروب الکلی دستساز» دستکم به مرگ مغزی یک نفر در کیش منجر شد
پرسش:مقامهای قضایی گزارشهای منتشرشده درباره تلفات ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی در جزیره کیش را تایید کردند.
پرسش:مقامهای قضایی گزارشهای منتشرشده درباره تلفات ناشی از مصرف مشروبات الکلی تقلبی در جزیره کیش را تایید کردند.
محمد عباسی، دادستان عمومی و انقلاب کیش، روز یکشنبه ۵ فروردین به خبرگزاری میزان گفت: «طبق آمار ارائهشده، تاکنون حدود ١٨ نفر با دارا بودن علائم مشابه به بیمارستان کیش مراجعه کردهاند» که بنابر آزمایشهای اخذشده از این افراد، وجود اسید در خونشان «ناشی از مصرف مشروبات الکلی بوده است».
دادستان کیش همچنین از بازداشت سه نفر در این رابطه خبر داد و گفت حدود ۳۰۰ لیتر مشروبات الکلی دستساز در سه نقطه این جزیره کشف و معدوم شده است.
اظهارات محمد عباسی ساعاتی پس از آن مطرح شد که ایرنا عصر شنبه چهارم فروردین به نقل از یک مقام بیمارستانی در کیش از «مسمومیت شدید سه گردشگر به دلیل مصرف مشروب الکلی دستساز» در این جزیره خبر داد.
سعید پورعلی، رئیس هیأت امنای بیمارستان کیش، با اشاره به بستری شدن این سه نفر در بخش مراقبتهای ویژه گفته بود که «حال دو نفر از مسمومشدگان بسیار وخیم است و این افراد دچار مرگ مغزی شدهاند».
به گفته پورعلی، «مراجعان به بیمارستان همگی گردشگرانی بودهاند که این مشروبات را از راه دریایی با خود به همراه آورده بودند».
این برای نخستینبار نیست که مصرف نوشیدنی الکلی غیراستاندارد منجر به مسمومیت یا نابینایی و مرگ افراد در ایران میشود.
خرید و فروش و مصرف نوشیدنیهای الکلی در قوانین جاری جرم تلقی میشود و مجازات مصرف آن ۸۰ ضربه شلاق است که در صورت دو بار تکرار، میتواند به اعدام نیز منجر شود.
ازین رو، درباره میزان دقیق مصرف این نوشیدنیها که بخش زیادی از آن به صورت قاچاق وارد ایران میشود٬ آمار دقیقی در دست نیست و مسئولان مختلف آمارهای متناقضی در این باره اعلام کردهاند.
در سال ۱۳۹۲ بیش از ۳۵۰ نفر در چند شهر مختلف استان کرمان، از جمله رفسنجان، به علت نوشیدن مشروب الکلی تقلبی مسموم شدند که به مرگ ۷ تن از آنان انجامید.
چند ماه پیش نیز محمدرضا قدیرزاده، از مقامهای پزشکی قانونی، اعلام کرد ۱۵۳ نفر در سال ۱۳۹۵ به دلیل نوشیدن مشروبات الکلی تقلبی در کشور جان باختند. به گفته قدیرزاده، «تولید این مشروبات غیرمجاز به صورت زیرزمینی در کشور انجام می شود».
این مقام پزشکی قانونی همچنین تعداد مرگهای ناشی از مصرف نوشیدنیهای الکلی در سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ را به ترتیب ۱۴۵ تن، ۹۳ تن، ۱۳۶ تن، ۱۳۵ تن و ۸۱ تن ذکر کرده بود.
در همین حال به گفته یسنا بهمنش، دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم، از ۱۰۰ هزار مراجعه به بیمارستان تخصصی درمان مسمومیت٬ بین دو تا چهار درصد مسمومیتها مربوط به مشروبات الکی بوده است. به گفته وی، در برخی از شهرهای کوچکتر آمار مسمومیت با الکل بسیار بالاتر از این میزان است.
با آنکه آمار دقیقی از مصرف میزان نوشیدنی الکلی در کشور در دست نیست٬ اما روزبه کردونی٬ مدیرکل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون٬ کار و رفاه اجتماعی پیش از این گفته بود که سالانه حدود ۶۰ میلیون لیتر مشروبات الکلی در ایران مصرف میشود.
###