'سینما یک بازیگر بزرگ برای نقشهای خاص را از دست داد'
پرسش:لوون هفتوان، بازیگر سینمای ایران، سر صحنه فیلمبرداری سریال عروس تاریکی دچار سکته قلبی شد و درگذشت.
پرسش:لوون هفتوان، بازیگر سینمای ایران، سر صحنه فیلمبرداری سریال عروس تاریکی دچار سکته قلبی شد و درگذشت.
هفتوان متولد ۱۳۴۵ بود و بعد از اخذ مدرک لیسانس از دانشکده هنرهای زیبا، مدرک فوق لیسانسش را در رشته کارگردانی تئاتر از آکادمی هنرهای نمایشی روسیه گرفت.
او کار خود را در سینمای ایران در سال ۱۳۶۹ با ایفای نقش در فیلم سینمایی "در کوچههای عشق" به کارگردانی خسرو سینایی آغاز کرد، اما با حضور در فیلمهایی چون "پرویز" به کارگردانی مجید برزگر، "لرزاننده چربی" به کارگردانی محمد شیروانی، "مردی که اسب شد" به کارگردانی امیرحسین ثقفی، "غیرمجاز" به کارگردانی حسن یکتاپناه ، "یک دزدی عاشقانه" به کارگردانی امیرشهاب رضویان، "کوپال" به کارگردانی کاظم ملایی، "دراکولا" به کارگردانی رضا عطاران و "کار کثیف" به کارگردانی خسرو معصومی بیشتر و بیشتر دیده شد.
مجید برزگر کارگردان فیلم پرویز میگوید بدون حضور لوون، تصور ساخت فیلم پرویز که تا کنون جوایز متعددی را به خود اختصاص داده، برایش دشوار است. لوون بازیگر نقش اول پرویز است؛ فیلمی که بعد از کشمکشهای فراوان بالاخره در سیویکمین دوره جشنواره فیلم فجر، خارج از مسابقه و در بخش جشنواره جشنوارهها به شکل محدود نمایش داده شد و با این حال مورد استقبال بسیاری از تماشاگران قرار گرفت.
این بازیگر تئاتر و سینمای ایران که به ۴ زبان مسلط بود، همچنین در مستند اهالی خیابان یکطرفه به کارگردانی مهدی باقری ایفای نقش کرده است. این فیلم که در سال ۱۳۹۳ به کارگردانی مهدی باقری ساخته شده، درباره خیابان سی تیر یا خیابان قوامالسلطنه سابق است.
خیابان سی تیر که یکی از محلهای گردش و تفریح تهران در منطقه ۱۲ است و یکی از گذرگاههای قدیمی تهران محسوب میشود، حکایتهای فراوان دارد. اهالی خیابان یکطرفه به روایات افراد از خیابان سی تیر که از نظر اجتماعی اهمیت ویژهای دارد میپردازد و لوون یکی از افرادی است که در این مستند درباره این خیابان صحبت میکند.
هفتوان، که در سال ۱۳۹۵ تئاتری را به نام بازی یالتا کارگردانی کرد، به تئاتر دلبستگی فراوان داشت. او حدود بیست سال بیرون از ایران زندگی کرد و اواخر دهه ۸۰ شمسی به ایران بازگشت. او در انتخاب نقش معیارهای خودش را داشت و هر نقشی را قبول نمیکرد.
مجید برزگر کارگردان فیلم پرویز در گفتگویی اظهارداشت: "لوون هفتوان، یک بازیگر بالفطره بود، نه از این جهت که بازیگری به شکل غریزی در او وجود داشته باشد، از این جهت که بسیار حرفهای بود. نقشهایش را عالمانه انتخاب و بازی میکرد و این حرفه را به طور آکادمیک دنبال کرده بود." مجید برزگر تاکید کرد: "سینما یک بازیگر بزرگ برای نقشهای خاص را از دست داد."
به گفته برزگر، لوون "اشتیاقی برای دیده شدن نداشت، برای پذیرفتن نقش انتخابهای خاص داشت، به هر نقش معمولیای تن نمیداد و مطمئن بود که از پس نقشهای سخت بر میآید". کارگردان فیلم پرویز یکی از امتیازات آقای هفتوان را این دانست که "دنبال قراردادهای بزرگ نبود؛ کولی وار، درویشوار، شوریده و تنها، دلبسته میشد و زندگی و کار میکرد".
مجید برزگر افزود: "دستاندرکاران سینمای مستقل و غیر رسمی و کسانی که فیلم کوتاه میسازند خیلی برای کار با او مشتاق بودند."
کارگردان "فصل بارانهای موسمی" و "پرویز" گفت: "دو روز پیش با هم برای نمایش فیلم پرویز به اردبیل سفر کردیم و در جلسه پرسش و پاسخ فیلم هم که خیلی خوب برگزار شد، شرکت کردیم. چون مدت زیادی از ساخت این فیلم میگذرد به شوخی به او گفتم، یادم نمیآید فیلم چی بود. او گفت 'پرویز ' برای من خیلی مهم است؛ من یادت میآورم؛ سه سال و ۴ ماه است که این فیلم بر پرده اکران است و ۷۳ ماه از فیلمبرداری آن میگذرد."
وقتی از آقای برزگر پرسیدیم که لوون به نظرش سالم و سر حال میآمد یا نه، گفت: "پنجشنبه شب با ماشین از اردبیل برگشتیم چون پروازمان تاخیر داشت. لوون مشکل تنفسی داشت، زیاد سرفه میکرد. مسافت طولانی نمیتوانست راه برود. کمی که راه میرفت باید استراحت میکرد. اضافه وزن داشت؛ اما حدود یک ماه بود سیگار را ترک کرده بود. دو سه تا قرارداد داشت که بهخاطرشان خیلی خوشحال بود."
###