پلیس فتا: پولهای دیجیتالی در فضایی متقلبانه استخراج میشوند
پرسش:پلیس فضای تولید و تبادلات اطلاعات (فتا) گفته است بیتکوین یک پول سالم نیست و با استفاده از آن مواد مخدر و اسلحه خرید و فروش و قاچاق انسان میشود.
پرسش:پلیس فضای تولید و تبادلات اطلاعات (فتا) گفته است بیتکوین یک پول سالم نیست و با استفاده از آن مواد مخدر و اسلحه خرید و فروش و قاچاق انسان میشود.
به گزارش ایلنا علی محمد رجبی، جانشین معاون فنی پلیس فتا، امروز سهشنبه (۱۵ اسفند) گفته است: "پولهای مجازی در خدمت بازارهای زیرزمینی جرایم و پولشویی هستند."
او همچنین گفته پولهای دیجیتالی در فضایی "متقلبانه" استخراج میشوند.
به گفته آقای رجبی پولهای مجازی میتوانند "میتوانند زمینه وقوع جرایم، کلاهبرداریها و پولشویی باشند بنابراین ضروری است تا مردم در مقابل این تهدیدات حفاظت شوند."
بیتکوین یک روش پرداخت دیجیتال است که بر مبنای رمزنگاری و با شبکهای از کامپیوترها ممکن میشود. بیتکوین ارزی نیست که بانک مرکزی داشته باشد و نقل و انتقالها با تایید در شبکه ممکن میشود.
اعضای این شبکه میتوانند با حل مسائل ریاضی بیتکوینهای جدید استخراج کنند.
هر بیتکوین زنجیرهای دیجیتال از سوابق تراکنش دارد (blockchain) که به صورت توزیعشده روی شبکه ذخیرهسازی و به روزرسانی میشود.
از میان انواع مختلف ارزهای دیجیتال که در بازارهای جهانی معامله میشود در ایران، بیت کوین از سایر رمزنگارها شناخته شدهتر است.
در این کشور بعضی صرافیها اقدام به خرید و فروش بیت کوین میکنند و این در حالی است که بعضی کارگزاران ایرانی هم امکان عرضه آنلاین این ارز دیجیتالی را فراهم کردهاند.
با توجه به سردرگمی قانونی درباره این ارز دیجیتال، بعضی از مسئولان ایرانی از اساس منکر قانونی بودن معامله آن هستند تا زمانی که در این باره تعیین تکلیف شود.
بانک مرکزی سیاست مشخصی درباره ارزهای دیجیتال ندارد ولی بارها درباره "ریسک بالای" معامله آن هشدار داده است.
با همه هشدارهایی که درباره احتمال "حبابی" بودن قیمت بیتکوین وجود داشت، این ارز دیجیتالی مورد استقبال گسترده تعداد زیادی از ایرانیها قرار گرفت.
بنابر اعلام این بانک، قرار است سند "ارزهای رمزینه" سال آینده (۱۳۹۷) رونمایی شود.
این در حالی است که محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، کمتر از یک ماه پیش از پیاده سازی "آزمایشی" نخستین ارز دیجیتالی در ایران خبر داده هر چند زمانی برای آن مشخص نکرده است.
اواخر ماه نوامبر ۲۰۱۷ ارزش هر بیتکوین از ۸ هزار دلار تا نزدیکی ۲۰ هزار دلار در اواسط دسامبر پیش رفت اما در اوایل فوریه به حدود ۶ هزار دلار رسید.
این ارز دیجیتال در ژانویه ۲۰۱۷ حدود هزار دلار معامله میشد.
پولهای مجازی به دلیل اینکه تحت نظارت نهادهای مالی و بانکی خاصی نیستند میتواند بسیاری از نهادهای ناظر را دور بزند.
با سقوط ارزش ارزهای دیجیتال در ماه جاری (فوریه) بعضی از بانکها و موسسات مالی در کشورهای مختلف جهان خرید بیتکوین با کارتهای اعتباری را ممنوع کردند.
بیشتر کشورهای دنیا درباره استفاده از ارزهای دیجیتال، محتاطانه عمل میکنند ولی ژاپن از معدود کشورهایی است که پرداخت با بیتکوین را به رسمیت میشناسد.
بعضی از شهروندان در ماههای اخیر و در تب و تاب صعود قیمت بیت کوین، از مسدود شدن حسابهای خود در کارگزاریهای بینالمللی عرضه کننده ارزدیجیتال نظیر بیترکس خبر داده بودند.
###