نماینده مجلس: سالانه ۱۰ برابر بیش از نیاز٬ واردات شکر داریم

پرسش:یکی از اعضای هیئت‌ رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ‌گفت: سالانه٬ «۱۰ برابر نیاز» ایران٬ شکر وارد می‌شود و و این موضوع موجب «سودهای میلیاردی عده‌ای خاص» شده است.

پرسش:یکی از اعضای هیئت‌ رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ‌گفت: سالانه٬ «۱۰ برابر نیاز» ایران٬ شکر وارد می‌شود و و این موضوع موجب «سودهای میلیاردی عده‌ای خاص» شده است.

جلال محمودزاده روز یکشنبه هشتم بهمن، با اعلام این موضوع در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، واردات «بی‌رویه» شکر را موجب «متضرر شدن چغندرکاران و کارخانجات تولیدی» و «سودهای میلیاردی عده‌ای خاص» عنوان کرد.

او اضافه کرد که به همین دلیل٬ مسئولان کارخانه‌های تولید شکر «مجبور هستند تا محصول تولیدی خود را ۲۹۰ تومان کمتر از قیمت مصوب ۲۷۲۲ تومانی دولت، در بازار عرضه و مخارج خود را تامین کنند».

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه چغندر‌کاران «حدود سه ماه است که محصول خود را به دولت تحویل داده‌اند»٬ افزود که دولت تاکنون «بهای» این محصول «تحویلی» را «پرداخت» نکرده است.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی همچنین از اینکه دولت برخلاف وعده خود٬ «تاکنون یارانه دو نرخی شکر سال‌های ۹۴ و ۹۵» را که می‌توانست موجب ثابت مانده قیمت این محصول شود، «پرداخت» نکرده٬ انتقاد کرده است.

آقای محمودزاده همچنین تهدید کرد در صورتی که وزیر جهاد کشاورزی به واردات «بی‌رویه» شکر و تاخیر در پرداخت «بهای محصول» چغندرکاران رسیدگی نکند٬ این دو موضوع را در «قالب سوال و استیضاح از وزیر پیگیری می‌کنیم».

پیش از این، محمد حسینی،‌ عضو هیئت‌ مدیره‌ انجمن‌ صنفی کارخانه‌های قند ایران، از واردات‌ «بی‌رویه‌» شکر انتقاد کرده و گفته بود که «با وجود اینکه‌ شکر تولید داخل‌ درانبارها مانده‌ است‌٬ هم‌ اکنون‌ سالانه‌ دو میلیون‌ و ۳۰۰ هزارتن‌ شکر از خارج‌ وارد می‌‌شود».

او در فروردین سال جاری با انتقاد از پرداخت‌نشدن «مطالبات‌ پارسال‌» چغندرکاران‌٬ «کمبود نقدینگی» را مشکل‌ اساسی واحدهای صنعتی قند و شکر اعلام‌ کرده و گفته بود که «این‌ واحدها به‌ سبب‌ مشکلات‌ مالی قادر نیستند حقوق‌ کارگران‌ را پرداخت‌ کنند».

سازمان توسعه تجارت ایران روز ۱۸ مهر در گزارشی، از افزایش «چشم‌گیر» واردات خبر داده و نوشته بود: واردات برنج و ذرت و شکر نیز به شدت افزایش داشته و تقریباً دو برابر شده‌ است.

پیش از این نیز چند نماینده مجلس، از جمله مجید کیان‌پور، از واردات «بی‌رویه» برنج به ایران انتقاد کرده بودند.

آقای کیان‌پور در گفت‌و‌گو با ایسنا گفته بود که واردات باید براساس «نیاز کشور باشد و به تولید داخل آسیب نزند».

به گفته وی٬ واردات برنج٬ «بیش از حد است که این موضوع به کشاورزان داخلی آسیب می‌زند و اگر واردات نیاز باشد، باید تولید داخلی هم درنظر گرفته شود».

مهرداد بائوج لاهوتی٬ نماینده مجلس از لنگرود، هم روز۲۰ آبان٬ با انتقاد از این موضوع٬ گفته بود که وزیر کشاورزی «زمان گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس قول داد که داستان واردات برنج را مدیریت کند».

آقای بائوج لاهوتی ضمن انتقاد از واردات یک میلیون و ۶۰ هزار تن برنجدر یک سال گذشته٬ افزوده بود که «مصرف سرانه برنج هر ایرانی ۳۶ کیلوگرم است و بر این اساس، نیاز برنج کشور دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد شده است».

وی اضافه کرده بود با توجه به اینکه «دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج در کشور تولید می‌شود٬ فقط به واردات ۴۰۰ هزار تن برنج نیاز است».

این نماینده با اعلام خبر واردات بیش از یک میلیارد دلار برنج به کشور در طول سال جاری٬ نتیجه واردات «بی‌رویه» این محصول را «تغییر کاربری حدود سه هزار هکتار از شالیزارها» عنوان کرده بود.

مهرداد بائوج لاهوتی همچنین گفته بود: «تاکنون یک میلیون تن برنج وارد شده است. تا پایان امسال هم یک میلیون تن {دیگر وارد} خواهد شد. یک میلیون تن هم به صورت قاچاق وارد می‌شود، پس به کشاورز بگویم زمینش را بفروشد و برنج نکارد».

در این ارتباط نیز محمدحسین قربانی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، روز دوم آبان به خبرگزاری تسنیم گفت:‌ «سالانه ۴۰۰ هزار تن برنج» از سوی افراد «خاص» وارد ایران می‌شود که بخش قابل توجهی از آنها آلوده به «آرسنیک» است.

در این میان، به گزارش ایسنا، محمدصادق حسنی، نماینده رشت در مجلس، روز ۲۶ شهریور سال گذشته، بزرگترین مشکل اقتصاد ایران را واردات دانسته و افزوده بود: «سودهای هنگفت ناشی از واردت، کمر اقتصاد را شکسته است».

به گزارش ایسنا ، وی گفته بود: «واردات کالا با یک دهم قیمت کالای تولیدی صورت می گیرد و لذا کمر اقتصاد را شکسته است و تا زمانی که از واردات بی حساب که در نتیجه رانت است جلوگیری نشود، رکود و رشد منفی اقتصاد همچنان تداوم خواهد داشت».

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.