کشته شدن دو نفر در جریان اعتراض ها در دورود تأیید شد
پرسش:مقامهای استان لرستان تأیید کردهاند که دست کم دو نفر در جریان تجمع اعتراضی شنبه شب در شهر دورود کشته شدهاند، اما میگویند که مأموران به آنها تیراندازی نکرده بودند.
پرسش:مقامهای استان لرستان تأیید کردهاند که دست کم دو نفر در جریان تجمع اعتراضی شنبه شب در شهر دورود کشته شدهاند، اما میگویند که مأموران به آنها تیراندازی نکرده بودند.
حبیبالله خجستهپور، معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفته است که در جریان درگیری منجر به کشته شدن این دو نفر شده "هیچ تیری از ناحیه نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی ما به سمت مردم شلیک نشده است".
به گزارش مهر، خجسته پور گفته: "در این درگیریها ردپای گروههای تکفیری، معاند با نظام و سرویسهای بیگانه کاملاً قابل مشاهده است".
این در حالی است که حمیدرضا کاظمی، نماینده پلدختر و عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در گفت و گو با اعتمادآنلاین گفته که مأموران چارهای جز تیراندازی نداشتهاند.
هشدار مقامات به برخورد با معترضین
گرارش ها حاکیست که عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور در سخنانی گفته است "کسانی که اقدام به تخریب اموال عمومی، بینظمی و بیقانونی کرده و موجب سلب امنیت مردم میشوند در قبال قانون مسئولند و باید پاسخگوی رفتارهای خود بوده و هزینه آن را بپبردازند."
وی به آنچه "سوءاستفاده" از فضای مجازی در در حوادث چند روز گذشته اشاره کرد و تاکید کرد که "کسانی که از فضای مجازی سوءاستفاده کردند و از آن در جهت سلب امنیت، بی نظامی، قانون شکنی و تخریب اموال مردم استفاده کردند ... آنها به دنبال خشونتپراکنی و رعب و وحشت هستند که قطعا با این نوع رفتار برخورد خواهد شد."
همزمان سرتیپ اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران ، گفته است "افرادی که اماکن دولتی را تخریب کردند، بدانند که شناسایی شدند و آنها باید حتما پاسخگوی اقداماتشان باشند."
کوثری در گفتگویی با ایلنا گفته است در حال حاضر "امنیت خوب و پایداری در سطح شهر تهران برقرار شده است."
- وزیر کشور همچنین در سخنان امروز (یکشنبه) خود و در واکنش به اعتراض های چند روز اخیر تاکید کرد که "فضای ایجاد شده نه تنها برای امنیت، تولید و اشتغال کشور بهرهای ندارد بلکه موجب آسیب رساندن به تولید، اشتغال و امنیت کشور میشود."
- او در عین حال تاکید کرده است که مقامات کشور "مصمم به پیگیری مطالبات مردم برای حل مشکلات آنها هستند."
رحمانیفضلی پیشتر نیز در اظهاراتی از مردم خواسته بود که در "تجمعات غیرقانونی" شرکت نکنند و "برای خودشان و دیگران ایجاد زحمت نکنند".
تصاویر و گزارشهایی از تهران، مشهد، اراک، اهواز، دورود، گوهردشت، کرج و چند شهر دیگر در شبکههای اجتماعی و رسانههای رسمی منتشر شده که آتش زدن و حمله به بانکها، ساختمانهای دولتی و خودروهای نیروی انتظامی را نشان میدهد.
خبرگزاری فارس نوشته است که گروهی از معترضان "با یورش به ایستگاه اتوبوس و نردههای بی.آر.تی اقدام به تخریب آنها کرده و با به آتش کشیدن سطل های زباله برای سایر شهروندان مزاحمت ایجاد کردند". در بعضی ویدیوها صدای معترضان شنیده میشود که در باره روشن کردن آتش برای خنثی کردن اثر گاز اشک آور حرف میزنند.
آغاز تجمعات
این اعتراضات پنجشنبه (۷ دی) گذشته در مشهد شروع شد، هنگامی که عدهای در اعتراض به وضعیت نابسامان اقتصادی تجمع کردند و علیه دولت و حسن روحانی، رئیس جمهور شعار دادند. اما شعارها به مخالفت با دولت محدود نماند و شعارهایی مثل "مرگ بر دیکتاتور"، "نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران" و "اسلام رو پله کردین، مردم رو ذله کردین" هم سر داده شد. فراخوان این تجمع در شبکههای اجتماعی، به ویژه تلگرام منتشر شده بود. مأموران امنیتی با تظاهرکنندگان برخورد کردند و بیش از ۵۰ نفر بازداشت شدند.
روز جمعه دامنه اعتراضها به شهرهای دیگر کشید. اصفهان، کرمانشاه، رشت، قم، ساری، همدان و قزوین شاهد راهپیماییهای اعتراضی بودند.
شنبه، همزمان با این اعتراض ها، تجمعها و راهپیماییهای به مناسبت ۹ دی برگزار شد.
###