موافقت اولیه قوه قضائیه با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت در ایران

پرسش:وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از موافقت اولیه دادستانی کل کشور با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت خبر داد که در صورت اجرای آن، فیلترینگ براساس مواردی چون شغل، سن و دیگر مشخصات کاربران متفاوت خواهد بود.

پرسش:وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از موافقت اولیه دادستانی کل کشور با «فیلترینگ غیرهمسان» اینترنت خبر داد که در صورت اجرای آن، فیلترینگ براساس مواردی چون شغل، سن و دیگر مشخصات کاربران متفاوت خواهد بود.

به گزارش مهر، محمدجواد آذری جهرمی روز دوشنبه ۱۳ آذر، اعلام کرد که دادستانی کل کشور با«غیرهمسان سازی فیلترینگ» موافقت کرده و «شروطی» را برای آن در نظر گرفته است.

به گفته آذری جهرمی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز پیشنهادهای دادستانی را بررسی و «پاسخ فنی لازم» برای اجرای این پروژه را آماده کرده است.

وی ابراز امیدواری کرد که دادستانی در نهایت، با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات موافقت کند تا بتوان فیلترینگ را «بر اساس موقعیت، سن و سایر شرایط کاربران» اعمال کرد.

آذری جهرمی درباره نحوه اجرای این نوع فیلترینگ و شرایط آن در صورت موافقت نهایی دادستانی کل کشور توضیحی نداده است.

مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این نیز در زمستان سال ۹۳، طرح «فیلترینگ هوشمند» را درباره اینستاگرام اجرا کرده کرده بودند.

محمود واعظی، وزیر سابق ارتباطات و فناوری، پیش از این گفته بود که فیلترینگ اینستاگرام ۸۳ درصد موفق بوده‌ است و این وزارتخانه قصد دارد نرم‌افزارهای به کار برده شده برای فیلتر کردن این شبکه را به سایر شبکه‌های اجتماعی گسترش دهد.

در فیلترینگ هوشمند، دسترسی به وب‌سایت‌ها به طور کامل محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از محتوای سایت که توسط این نرم‌افزار مشخص شده است، از دسترسی کاربران ایرانی خارج خواهد شد.

فیلترینگ اینترنت بر عهده «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در اینترنت» است که دادستان کل کشور ریاست آن را برعهده دارد و مسئولان ارشد سیاسی، امنیتی و قضایی عضو آن هستند.

مخالفت قوه قضائیه با رفع فیلترینگ سرویس تماس صوتی تلگرام

محمدجواد آذری جهرمی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که مقامات قوه قضائیه با رفع فیلتر شدن سرویس تماس صوتی تلگرام موافقت نکرده اند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد که این وزارت‌خانه در دو مرحله این موضوع را پیگیری کرد اما قوه قضائیه بر روی این حکم «پافشاری دارد».

امکان تماس‌ صوتی از طریق اپلیکیشن تلگرام نیز تنها دو روز پس از فعال شدن در ایران با دستور قضایی در روز ۲۷ فروردین سال جاری مسدود شد.

این اقدام اعتراض علی مطهری و مسعود پزشکیان، دو نایب رئیس مجلس، را به دنبال داشت، اما حسین نجات، جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، با دفاع از فیلترینگ تماس صوتی تلگرام گفت که هیچ امکان کنترلی بر این سرویس تلگرام وجود ندارد.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.