مقتدی صدر: بشار اسد به خاطر سوریه از قدرت کنار برود
پرسش:مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی و مورد حمایت ایران در بیانیهای از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواسته است، در تصمیمی قهرمانانه و تاریخی از قدرت کنار برود تا به گفته او، از خونریزی بیشتر در کشورش جلوگیری شود.
پرسش:مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی و مورد حمایت ایران در بیانیهای از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، خواسته است، در "تصمیمی قهرمانانه و تاریخی از قدرت کنار برود" تا به گفته او، از خونریزی بیشتر در کشورش جلوگیری شود.
در بیانیه مقتدی صدر که در وبسایت او آمده نوشته شده است: "انصاف این است که آقای بشار اسد پیش از آنکه وقت بگذرد و پشیمانی به بار بیاید اقدامی تاریخی و قهرمانانه انجام دهد و از سر عشق به سوریه عزیز استعفایش را تقدیم کند و از ریاست جمهوری کناره بگیرد تا کشورش را از بلای جنگ و چیرگی تروریستها برهاند و زمام امور را به نهادهایی مردمی و کارآمد بسپارد که بتوانند در برابر تروریستها بایستند و در کوتاهترین زمان ممکن سرزمین سوریه را رهایی بخشند."
آمریکا، روز جمعه)، درآنچه واکنش به حمله شیمیایی در استان ادلب خواند، یک پایگاه هوایی ارتش سوریه را موشک باران کرد.
سوریه میگوید این حمله شیمیایی کار مخالفان است؛ اما آمریکا حکومت اسد را متهم به بمباران شیمیایی در استان ادلب میکند که گزارش شده درآن بیش از هفتاد نفر از جمله کودکان کشته شدند.روسیه هم با حمایت از سویه حمله آمریکا را بشدت محکوم کرده است.
مقتدی صدر گفته موشک باران آمریکا "منطقه را به جنگ میکشد" و میتواند به "قدرت گرفتن داعش" کمک کند.
تماس تلفنی حسن روحانی و با بشار اسد
همزمان سایت ریاست جمهوری اسلامی، از تماس تلفنی حسن روحانی با بشار اسد خبر داده است. مشخص نیست این تماس کی انجام شده اما محتوای آن واکنشی به حمله روز جمعه آمریکا است.
روحانی در این پیام اقدام آمریکا را محکوم کرده و به خانواده کشتهشدگان این حمله تسلیت گفته است. او همچنین حمله شیمیایی ادلب را هم محکوم کرده است اما مخالفان دولت اسد را مقصر دانسته است.
او گفت: "استفاده از سلاح شیمیایی که یک جرم نابخشودنی است برای این بود که صحنه افکار عمومی دنیا را از واقعیت ها منحرف کنند و نباید اجازه داد تروریستها با بهرهگیری از این تسلیحات ، دیگران را متهم و بهانه اقدامات خلاف مقررات بینالمللی را فراهم کنند."
رئیس جمهور در این گفتگو بر حمایت از "مردم سوریه" تاکید کرده است: "ملت ایران در مبارزه با تروریسم و حفظ تمامیت ارضی سوریه، همچنان در کنار ملت سوریه خواهد ماند."
سوریه "بدون اسد"
از سوی دیگر نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، در مصاحبهای با تلویزیون سیانان گفته است که بعد از حمله شیمایی ادلب، بشار اسد دیگر نمیتواند در قدرت بماند. این سخنان در حالی بیان میشود که به نظر میرسد آمریکا در حال تغییر سیاستهایش در مورد حکومت سوریه بعد از حمله شیمیایی خان شیخون در ادلب است.
خانم هیلی گفته: "با بودن اسد به عنوان رهبر رژیم سوریه، هیچ گزینهای برای راه حل سیاسی در سوریه باقی نمیماند."
انتقاد بریتانیا از روسیه
در همین حال مقامهای انگلستان، انتقاد از روسیه، حامی بشار اسد را شدت بخشیده است.
مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس، گفته است که در حمله اخیر شیمیایی در سوریه، روسیه مسئول "کشتهشدن غیرنظامیان" است.
فالون در نوشتاری در هفتهنامه "ساندی تایمز" گفته است که روسیه به صورت "نیابتی" به عنوان "حامی اصلی" بشار اسد، در رابطه با این حمله مسئول است.
به گفته وی استفاده از سلاح شیمیایی علیه مردم یک "جنایتی جنگی است" که در زیر نظر روسها اتفاق افتاده است.
بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس هم سفرش به مسکو را لغو کرد. او گفته "از نظر ما رقتآور است که روسیه همچنان از رژیم اسد حمایت میکند."
###