کشتی بزرگ به سود بولدوزر آمریکایی؛
این یزدانی این تیلور را نمیبرد!
حریف آمریکایی طبق معمول با نفس چاق و با تبحر در زیرگیری بارها و بارها به پای فوقستاره ایرانی کشتی جهان رسید و اینبار با یک پیروزی قاطع مدال طلای جهان را در این وزن به گردن آویخت.
پرسش: دیوید تیلور، ستاره وزن 86 کیلو، برای پنجمین بار حسن یزدانی را مغلوب ساخت و با این پیروزی به مدال طلای جهان رسید.
حسن یزدانی قهرمان ایرانی وزن ۸۶ کیلوگرم در کشتی انتقامی امشب خود دوباره حریف دیوید تیلور امریکایی نشد و اینبار شکست سنگین را مقابل حریف تجربه کرد که احتمالاً با ضربه فنی به سود تیلور به پایان رسید.
حریف آمریکایی طبق معمول با نفس چاق و با تبحر در زیرگیری بارها و بارها به پای فوقستاره ایرانی کشتی جهان رسید و اینبار با یک پیروزی قاطع مدال طلای جهان را در این وزن به گردن آویخت.
نکته کلیدی مسابقه جایی بود که پیش از وقت استراحت تیلور به یزدانی هجوم برد، اما یزدانی که در آستانه خاک شدن بود کُنده او را کشید و با تاباندن او داوران پنج امتیاز به وی دادند، اما این صحنه بلافاصله مورد اعتراض کادرفنی تیم آمریکا قرار گرفت و داوران نتیجه را دو بار تغییر دادند تا در نهایت دو کشتیگیر با نتیجه پنج بر سه به سود تیلور به کنار تشک بروند.
با آغاز وقت دوم دوباره حملات از سوی تیلور بود و دست یزدانی به پای حریف نمیرسید و فقط تلاش میکرد با خیمه زدن و غافلگیر کردن او از چپ و راست به پشت او برسد که در هیچکدام از تلاشها موفق نبود. در این حال تیلور دو بار دیگر خود را به پای یزدانی رساند و در شرایطی که حسن دوباره به دنبال واکنش نشان دادن به حملات وی بود، یک بار دیگر خاک شد و در بار دوم خاک شد و اسیر تیلور شد تا قبل از سوت پایان مسابقه پشتش با تشک آشنا بشود.
این یک شکست تکنیکی و البته تاکتیکی برای یزدانی بود که دوست داشت این کشتی را با پیروزی به پایان برساند تا برای حضور در رقابتهای المپیک پاریس روحیه دوچندان مقابل این غول متوقف نشدنی آمریکایی داشته باشد. با این حال رقابت آنها همچنان ادامه خواهد داشت و آنها دوباره در فینال پاریس یکدیگر را ملاقات خواهند کرد بلکه یزدانی تا آن زمان روش پیروزی مقابل ستاره آمریکایی را آموخته باشد. اگرچه کشتیهای این دو طوری پیش رفته که انگار هیچوقت نمیشود مغلوب کرد و از او یک بازنده ساخت.
او با آمادگی بدنی بالا و قدرت تصمیمگیری سریع فعلا از هر کشتیگیری از این وزن جلوتر و قویتر است، اما رقابت آنها همچنان ادامه خواهد داشت.
با گزارش زنده این کشتی همراه ما باشید:
26 شهریور 1402 ساعت 21:55
پس از اتمام مسابقه دوربین تلویزیون حسن یزدانی را تعقیب میکرد که با حالتی سنگین سالن را به سوی رختکنها ترک میکرد و فضا آنقدر سنگین بود که هیچکس جرئت نمیکرد از او سوالی بپرسد.
تیلور با این پیروزی سومین طلای مسابقات جهانی را گرفت تا با تک مدال المپیکش تعداد مدالهای ارزشمندش را به چهار برساند.
26 شهریور 1402 ساعت 21:54
نباید فراموش کرد که سطح کشتی دیوید تیلور به طرز عجیبی بالاست و به سختی میشود او را مغلوب کرد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:49
این دومین فینالی بود که با شکست کشتیگیران ایرانی مقابل حریفان آمریکایی به پایان رسید.
دیوید تیلور بعد از پیروزی در این بازی با حرکات دست نشان داد که این چهارمین مدال طلای باارزش اوست. سه مدال جهانی و یک طلای المپیک که پشت آن حسرتهای بزرگ یزدانی نیز پنهان است.
26 شهریور 1402 ساعت 21:47
در پایان مسابقه درحالیکه تابلوی مسابقه نتیجه 9 بر 3 را نشان میداد، دیوید تیلور حسن یزدانی را ضربه فنی کرد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:46
دیوید تیلور در اغلب لحظات مسابقه دو زانوی خود را روی زمین گذاشته و مقابل چرخیدن یزدانی به پشتش قرار میگیرد. تیلور تلاش میکند که از یزدانی امتیاز بگیرد و با همین روش در نهایت کشتی را به سود خود تمام کرد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:45
یک زیرگیری تمیز دیگر از دیوید تیلور و خاک شدن حسن یزدانی پس از پنج دقیقه حساب کار را سه بر هفت به نفع تیلور کرد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:44
کشتی همچنان در وضعیت زیرگیریهای تیلور و خیمههای سنگین یزدانی ادامه دارد و حریف آمریکایی به یزدانی راه نمیدهد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:44
بعد از لحظاتی دوباره رأی تغییر کرد و این بار داوران ضمن دادن ۵ امتیاز به تیلور، دو امتیاز هم به یزدانی دادند و کشتی با نتیجه پنج بر سه به نفع تیلور ادامه پیدا کرد.
صورت تیلور در این مبارزه آسیب دید و پیش از شروع وقت دوم پزشک تیم آمریکا خون روی ابروی او را پاک کرد.
26 شهریور 1402 ساعت 21:42
در یک فعل و انفعال و یک فن استثنایی حسن یزدانی موفق شد روی زیرگیری تیلور کنده او را بالا بیاورد و با تاباندن وی پنج امتیاز از حریف آمریکایی بگیرد این فن سالن میزبان مسابقات را به وجد آورد.
آمریکاییها بلافاصله روی امتیاز پنج-یک چلنج دادند.
فیلم این فعل و انفعال عجیب و غریب گوشه تشک کشتی بارها و بارها برای داوران به نمایش درآمد تا سرانجام رأی صادر شود.
تغییر عجیبی روی رأی به وجود آمد! از پنج-یک به نفع یزدانی به پنج دو به نفع تیلور تا نتیجه کشتی با نتیجه پنج بر سه به نفع حریف آمریکایی دنبال شود. این درحالی بود که یزدانی کنده تیلور را کاملا تابانده بود.
26 شهریور 1402 ساعت 21:38
وقتی حسن یزدانی روی تیلور خیمه زد هادی عامل گفت که میتوان روی این خیمه برج ساخت!
اخطار سی ثانیه اول برای تیلور پس از یک دقیقه و پنجاه ثانیه از آغاز کشتی به حریف آمریکایی داده شد.
چرا یزدانی حریف تیلور نمیشود؟
در جستوجوی پاسخ مهمترین سؤال ورزش ایران
این یکی از مهمترین رقابتهای تاریخ کشتی است؛ حسن یزدانی ۲۸ ساله مقابل دیوید تیلور ۳۲ ساله.
با پیروزی امشب دیوید تیور مقابل حسن یزدانی و موفقیت چندباره این کشتیگیر آمریکایی در برابر نابغه ایرانی کشتی جهان، این سوال در ذهن برخی از هواداران حسن یزدانی ایجاد شده که چه اتفاقی رخ داده که یزدانی به جز یک بار هرگز موفق نشده تیلور را در رقابتهای مختلفی که مقابل او قرار گرفته، شکست بدهد؟ سوال مهم این است که آیا تیلور یک کشتیگیر شکستناپذیر و یک قهرمان دستنیافتنی است یا باز هم میشود به موفقیت پهلوان محبوب ایرانی امیدوار بود؟
یزدانی قهرمان یک دوره از رقابتهای المپیک (ریو ۲۰۱۶) و سه بار قهرمان جهان است و چهار نقره جهانی به دست آورده است. او همچنین یک برنز از مسابقات ۲۰۱۸ بوداپست دارد و به جز یکی از این مدالها (۲۰۱۵ لاسوگاس) همه شکستهایش مقابل دیوید تیلور رقم خورده است. این چهارمین شکست او در یک میدان بینالمللی بزرگ (المیپک و جهانی) مقابل حریف آمریکایی بود و جالب اینکه تیلور در هر چهار دوره مدال طلا را بر گردن خود انداخته است.
کشتیگیر آمریکایی در نبرد با یزدانی اغلب با شکل تهاجمیتری رقابت کرده و در تلاش بوده به هر نحوی که میتواند به پای حسن برسد و او را خاک کند؛ کاری که در مسابقه امشب حداقل سه بار از طرف او به نمایش درآمد و ۹ امتیاز به دست آمده او ناشی از همین تاکتیک اولیه کشتی بود.
تیلور امشب کمی ایستاتر اما با گاردی کاملا بسته و با حالتی شبیه به یک گربه روی تشک نیمخیز بود و هر بار اراده کرد، پای یزدانی را در آغوش گرفت. جالب اینکه در هر سه مرتبه یزدانی به جای مقابله با تیلور سعی کرد با کندهکشی و بدل زدن پا را از دست تیلور خارج کند که یک بار پنج امتیاز از دست داد و در مرتبه بعدی نیز ضمن از دست دادن دو امتیاز خاک شدن تا مرز ضربه فنی پیش رفت که سوت پایان مسابقه به دادش رسید و البته شاید هم پشتش با تشک آشنا شد.
او یک بار دیگر هم در وقت دوم پس از دادن پا به تیلور سعی کرد روی پشت او فرود بیاید و کمر او را در دست بگیرد و روی او فن بزند که تیلور به سادگی حسن را به زیر کشیده و خاکش کرد و دو امتیاز دیگر به امتیازات خود اضافه کرد.
البته او چند بار دیگر هم برای رسیدن به پای حسن تلاش کرد، اما یزدانی با خیمههای سنگین مانع از امتیازگیری توسط او شد. با این حال مثل رقابتهای جهانی دوره قبل، آنچه که در روی تشک اتفاق افتاد نمایش برتر تیلور، نرسیدن دستهای حسن به پای او و البته درست برعکس یک خم دو خم دادنهای حسن یزدانی به حریف آمریکاییاش بود؛ چیزی که شگرد او است و در همه مسابقات جهانی به سادگی آن را اجرا کرده و اغلب کشتیهایش را پیش از وقت اول به پایان میرساند.
نکته مهم این است که تا همین دوره امیدهای بیشتری برای پیروزی روی حسن یزدانی بود و او به تنهایی بار تیم ملی کشتی آزاد ایران را به دوش میکشید، اما با شکست امشب او در این رقابت دو نفره در مرتبه پایینتری نسبت به حریف آمریکایی قرار میگیرد و شاید هم این مسئله باعث شود از سال آینده و در رقابتهای المپیک پاریس، که احتمالا سومین فینال پیاپی یزدانی و دومین فینال متوالی تیلور خواهد بود، شرایط به نوعی متفاوت برای یزدانی پیش برود و او با ذهنی آرامتر و خونسردتر از گذشته به دیدار تیلوری برود که قطعا پس از کمی استراحت دوباره خود را آماده حضوری قدرتمند و حداکثری در رقابتهای المپیک پاریس خواهد کرد تا تبدیل به کشتیگیر تاریخ کشور آمریکا بشود که در دو المیپک متوالی مدال طلا میگیرد.
برای ما که باختن یزدانی همیشه تلخ و ناراحتکننده و غیرقابل هضم است هم این فرصتی برای پذیرفتن برتری حریف و انسانیتر نگاه کردن به ماجراست.
اینکه شاید از بدشانسی یزدانی است که ستارهای مثل تیلور در وزن او ظهور کرده که به سختی میشود از پس او برآمد. این مسئلهای است که در رقابتهای ورزشی اتفاق میافتد و گاهی با وجود همه شایستگیها، یک حریف را نمیتوانید شکست بدهید، که این موضوع برای خیلی از قهرمانهای تاریخی کشور ما اتفاق افتاده است. به خصوص که تیلور نشان داده یکی از استثناهای ورزش کشتی تلقی میشود.
با این حال نوع کار یزدانی و ضعفهایی که او در مسابقات قبلی خود در دورهای مقدماتی نشان داده بود مطابق پیشبینیها به ضررش تمام شد و در شرایطی که گزارشگر تلویزیون تاکید داشت که حسن نباید پا را در اختیار حریف قرار دهد و بعد از این اتفاق اقدام به اجرای فن کند، این سناریو دقیقا در فینال تکرار شد تا او شکستی تلخ را مقابل تیلور تجربه کند. همچنین در طول مسابقات، یزدانی کمتر اقدام به انجام یک فن خاص کرد. شگرد کشتی او به مرور تبدیل به پیشانداز، زیر کتف زدن، بیرون راندن حریف از تشک و خاک کردن شده و با همین حرکت است که او از رقبای خود امتیاز میگیرد؛ در حالی که تیلور از نظر اجرای فن شرایط به مراتب بهتری از یزدانی در کشتیهایش دارد و به اصطلاح مسابقاتش تماشاییتر از پهلوان ما میشود.
اینها نکاتی است که قطعا در طول دوران آمادهسازی امسال مورد توجه کادرفنی بوده، اما در نهایت نتیجه روی تشک تعیین میشود و کشتیگیر قویتر در اغلب اوقات برنده است؛ کشتیگیری که جسارت حمله کردن و توان فن زدن را داشته باشد. در مسابقات حساس امسال باز هم این نکته را لمس کردیم که سطح قهرمانی با نمایشهای محتاطانه و حساب و کتاب و چیزهایی از این دست جور درنمیآید.
آن کشتیگیری در اغلب اوزان مدال طلا را به خود اختصاص داده که یکنفس حمله کرده و چیزی را برای قضا و قدر و اتفاقات نگذاشته است. کمااینکه امیرحسین زارع مقابل تمام حریفان نامدار و سرسخت خود با همین روش برنده شد و وقتی در نهایت مقابل دوربینها این ژست را میگرفت که تاج را به من بدهید، همه باور داشتند او با شایستگی قهرمان جدید سنگین وزن دنیاست و شایسته این عنوان طلایی.
از حالا تا آغاز مسابقات کشتی در مسابقات المپیک پاریس فرصت داریم که به این چیزها فکر کنیم؛ به این ناکامی که میتواند جایش را به یک کامیابی بدهد، به سبک شدن باری که روی شانههای یزدانی است و به یک انتقام شیرین در المپیک ۲۰۲۴. البته به شرطی که از همان ثانیه اول یزدانی طوری حمله کند که تیلور فرصت جمع و جور کردن، زیر گرفتن و اجرای فن در مقابل حریف قابل احترام ایرانیاش را نداشته باشد.
به این سادگیها هم البته نیست. ورزش حرفهای در این سطح با این میزان تداوم و درخشش یک چیز عجیب و غریب است. این را فراموش نکنید که همین نقره هم چه ارزشی دارد.
من نبودم حسن یزدانی تا ابد طلا میبرد
ادعای بزرگ تیلور: من برترین کشتیگیر تاریخم!
این گفتگویی از دیوید تیلور در میسکدزون برگزاری مسابقات کشتی جهانی است.
ستاره مسابقات کشتی جهان، دیوید تیلور، امشب در بلگراد با نتیجهای عالی حسن یزدانی را شکست را داد و چهارمین مدال طلای خود را به گردن آویخت. تیلور در یک گفتگوی بسیار خواندنی از دوره پرانگیزه رقابتش با حسن یزدانی گفته است و اینکه خود را برترین کشتیگیر تاریخ میداند؛ ادعای بزرگی که به زبان آوردنش از سوی او قطعا با واکنشهایی مواجه خواهد شد.
با این حال تیلور نه تنها یک قهرمان ممتاز، بلکه یک انسان قابل احترام نیز هست؛ به صحبتهایش درباره خانواده و البته نگاه مهربانانهاش به حسن یزدانی خوب دقت کنید:
* هیچ حسی بهتر از این نیست
هیچ حسی بهتر از رکوردی که زدم، نیست. من حس قدردانی دارم. وقتی جوان هستی، فکر میکنی همه کارها را خودت انجام میدهی و به تنهایی از پس همه چیز برمیآیی اما الان که تیمم را در کنارم دارم، خوب هستم و در بهترین حالت قرار دارم و به خاطر داشتن همه آنها سپاسگزارم. من بدون این سیستم ورزشی، همسرم و دخترانم اینجا نبودم.
* دخترم گفت میخواهم همیشه قهرمان باشی
دخترم ورزش میکند و روز اول مدالش را به من داد و گفت دلم میخواهد این مدال را داشته باشی و هر روز به آن نگاه کنی و همیشه قهرمان باشی. دختر دیگرم تازه دو ساله شده و از روی سکوها من را تشویق میکند. آنها نمیدانند چیزی که من به دست آوردهام، چه عظمتی دارد و درکی از آن ندارند اما من هر روز دلم برای آنها تنگ میشود. در واقع این کار را به خاطر آنها انجام میدهم و میخواهم به من افتخار کنند که این شجاعت و توانایی را دارم. هر کسی این شانس را ندارد که کاری را که من انجام میدهم، هر سال در این تشک کشتی و در این مسابقات مهم انجام بدهد.
* مربیام من را جمع و جور میکند
مربی من بی نظیر است و روزی که پایم را در ایالت پنسیلوانیا گذاشتم، به من گفت تو یک روز قهرمان ملی میشوی. زمانی که قهرمان المپیک شدم، به او گفتم حالا هدف بعدی چیست اما او نقطه اتکای من است و من را جمع میکند و با تمرینات بسیار سخت به سر جای خودم میآورد. او از لحاظ فیزیکی و احساسی من را آماده نگه میدارد اما شما فقط همین صحنه کشتی را میبینید و این شانس را پیدا نمیکنید که پشت صحنه را ببینید. این حس خیلی خوبی است که دارم.
* یزدانی استاد این دوئل است
مسابقه با حسن یزدانی به شکل وحشتناکی سخت است. همه چیز خیلی تغییر کرده و وقتی که من کشتی را شروع کردم، جنگ ما مثل یک بازی هفت تیر کشی بود. اما تخصص او همین است و روز به روز هم بهتر میشود. انگار غریزه ذاتی او این است و استاد این دوئل تن به تن است. هر چه که زمان جلوتر رفته، این آدم حسابشدهتر کشتی میگیرد و توانسته یک جاهایی از من بهتر شود. من واقعا مجبور شدم تغییراتی در کشتی خودم ایجاد کنم.
* هر بار باید راه جدیدی پیدا کنم
شکست در سال ۲۰۲۱ فاکتور مهمی بود که به من انگیزه داد و امروز در تونل فکر میکردم که باید در این مسابقه پیروز شوم و آن نتیجه را جبران کنم. اما او [حسن یزدانی] هر بار راهی پیدا میکند که من را اذیت کند. او خیلی خوب است و مربیاش به خوبی را آماده کرده است. من باید برای شگرد او راهی پیدا میکردم اما او هر بار شگردهایش را عوض میکند و همین باعث میشود که رقیب سختی باشد. من هر بار باید برای شکست او راه جدیدی پیدا کنم.
* بدون او انگیزهای برای بهتر شدن نداشتم
شما معمولا چنین جوی را در هر مسابقهای نمیبینید. برای ما در ایالت پنسیلوانیا این جو وجود دارد و این موضوع در یک صحنه جهانی تکرار میشود. همه ما از جاهای مختلف دنیا به اینجا آمدهایم و من واقعا قدردان هستم که بخشی از این اتفاق هستم. همچنین بابت حضور حسن یزدانی هم قدردان هستم که من را هُل میدهد تا بهتر شوم. اگر به خاطر یزدانی نبود، من انگیزهای نداشتم که مدام خودم را بهتر کنم. او هر روز کاری میکند که خودم را بهتر کنم و از او ممنونم.
* امیدوارم در یادها بمانم
کشتی، یک ورزش یگانه است که زبان مشترکی دارد. همه امتیازات را دنبال میکنند و کشتیها را میبینند و میدانند که کشتیگیر بودن چقدر سخت است. من اعتقاد دارم که کشتی همه آدمها را کنار یکدیگر جمع میکند. من در تمام مسابقات تلاش میکنم که امتیاز بگیرم و این چیزی است که امیدوارم با آن در یادها بمانم.
* جشن میگیرم و به تیم انگیزه میدهم
قطعا با دوستانم و خانوادهام جشن میگیرم و سپس خودم را برای فردا صبح آماده میکنم که تیم مسابقه دارد و باید اینجا باشم که به آنها انگیزه بدهم. هیچ حسی بهتر از این نیست که صبح بیدار شوی و بدانی مدال طلای جهانی را داری و میآیی که به تیمت انگیزه بدهی. من میخواهم در یکی دو روز آینده استراحت کنم و از کشتیهای تیم لذت ببرم.
* اگر در این جنگ عقب میافتادم، سخت میشد
این اولین چالش واقعی بود که در آن حضور داشتم. خیلی استرس داشتم و سعی کردم حرکاتی را ابداع کنم و ابتکار به خرج بدهم. اگر من در این حالت قرار نداشتم، مسابقه مساوی جلو میرفت. من در طول مسابقه باید دعا میکردم که [یزدانی] راهی را پیدا نکند که بتواند زیرگیری کند. نباید اجازه میدادم که دستش به پایم برسد و این چالش خیلی سختی بود. اینکه توانستم خودم را جلو بیندازم، ضرباهنگ خیلی خوبی را در کشتی ایجاد کرد و من توانستم کشتی را سرپا نگه دارم و برتری را حفظ کنم. اگر این جنگ را عقب میافتادم، برایم سخت میشد.
* تورنمنت به تورنمنت پیش میروم
من تورنمنت به تورنمنت زندگی میکنم و سعی میکنم به این فکر نکنم که به بهترین کشتیگیر تاریخ آمریکا تبدیل شوم.
* اگر نبودم، او ۱۰ مدال جهانی میگرفت
من آدم رقابتدوستی هستم و سعی میکنم همواره در زندگیام این حس رقابتی را داشته باشم. این داستان که هر بار به فینال میرسم باید با حسن یزدانی رقابت کند، خیلی مسئله مهمی است، چون اگر من نبودم، این آدم تمام کشتیهایش را میبرد و حداقل ۱۰ مدال طلای جهانی داشت. بدون من تا ابد میتوانست قهرمان شود. امیدوارم همیشه حسن یزدانی عضوی از این اتفاق باشد که برای من رخ میدهد.
* من برترین کشتیگیر تمام دوران هستم
هر اتفاقی رخ بدهد و هر چه بگویید، من پویاترین و مسلطترین و برترین کشتیگیر تمام دوران هستم. من همیشه سعی میکنم امتیاز جمع کنم و قهرمان شوم و این چیزی است که همه من را با آن به یاد میآورند. حس تمرین برایم تکراری شده اما این حس هیچوقت تکراری نمیشود. تا قهرمان نشوی، نمیتوانی ادای آن را دربیاوری. هیچ حسی مثل این حسی که الان دارم نیست و هیچوقت این حس را به دست نمیآوری، مگر اینکه یکبار یکبار دیگر قهرمان شوی.
###