علی‌اکبر صالحی، معاون سابق رئیس‌جمهور، در مورد اخراج و «تزریق» اساتید دانشگاه هشدار داد

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگویی که دوشنبه ششم شهریور منتشر شد، گفت: «نمی‌توانیم به صورت انبوه عده‌ای را بدون دقت کافی از حیث کیفیت علمی و سایر شایستگی‌ها به دانشگاه‌ها تزریق کنیم و به کلاس بفرستیم.»

پرسش: معاون سابق رئیس‌جمهور از اخراج اساتید دانشگاه و به‌‌طور خاص اخراج علی شریفی زارچی، استاد دانشگاه شریف، و همچنین طرح دولت برای جذب هزاران استاد همسو با خود انتقاد کرد و گفت: «نام این دیگر دانشگاه نیست.»

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگویی که دوشنبه ششم شهریور منتشر شد، گفت: «نمی‌توانیم به صورت انبوه عده‌ای را بدون دقت کافی از حیث کیفیت علمی و سایر شایستگی‌ها به دانشگاه‌ها تزریق کنیم و به کلاس بفرستیم.»

صالحی که خود اکنون استاد دانشگاه صنعتی شریف است، همچنین تأکید کرد که «اگر چنین کاری انجام شود، تا نسل‌ها درگیر تبعات سلبی آن خواهیم بود.».

صالحی که سال‌ها در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد، وزیر خارجه جمهوری اسلامی بود و در دولت حسن روحانی نیز معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بود، اکنون استاد دانشگاه صنعتی شریف و قائم‌مقام رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.

طرح موضوع جذب «اساتید همسو» برمی‌گردد به سندی که «شورای امنیت کشور» در مصوبه‌ای در دی ماه سال گذشته دستور داده «هیئت علمی در تراز انقلاب اسلامی جذب دانشگاه‌ها شوند».

علی‌اکبر صالحی در گفت‌وگوی خود به طور خاص به اخراج علی شریفی زارچی از این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت در این مورد با رئیس دانشگاه تماس گرفته و پیام فرستاده «که در خصوص این‌گونه مسائل با توجه به حساسیت شرایط، باید با تدبیر و سعه صدر و بررسی بیشتر و همه‌جانبه تصمیم گرفته شود».

وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی به مقام‌های دانشگاه شریف موکداً هشدار داد که «باید با توجه به شرایط حساس کشور، انتخابات پیش رو و اتفاقات سال قبل، با درایت و سعه صدر و تدبیر بیشتر عمل کنند.»

علی شریفی زارچی، عضو هیئت علمی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف، روز شنبه از «دریافت نامه اخراج» خود از این دانشگاه خبر داد. اما شریفی تنها استاد اخراج یا تعلیق‌شده در روزهای اخیر نیست.

در روزهای اخیر گزارش‌هایی از قطع همکاری دانشگاه علامه طباطبائی با آمنه عالی و حمیده خادمی، اخراج یا جلوگیری از فعالیت اساتید دانشگاه‌ها مانند رهام افغانی، حسین علائی، رضا صالحی امیری و همچنین هفت استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شامل وحید عیدگاه، لیلی ورهرام، جواد بشری، قاسم عزیزی، میلاد عظیمی، داریوش رحمانیان و حسین مصباحیان نیز منتشر شده است.

حسین شریعتمداری، نماینده ولی فقیه در مؤسسه کیهان روز دوشنبه با اذعان به این‌که اخراج استادان دانشگاه به‌دلیل حمایت آن‌ها از اعتراضات پاییز ۱۴۰۱ بوده، نوشت که «این کمترین و پیش‌پاافتاده‌ترین مجازات در مقابل اقدامات پلشت و غیر‌انسانی آن‌هاست.»

 

###

 

 




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.