از درخواست احیای برجام تا عدم رفع تحریم موشکی ایران؛
آغاز نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ درباره ایران
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، برجام را همچنان بهترین گزینه برای نظارت بر فعالیتهای هستهای و بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده در این توافق دانست و خواستار سرعت بخشیدن به تلاشهای دیپلماتیک برای از سرگیری توافقات سال ۹۴ شد.
پرسش: نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل درخصوص قطعنامه ۲۲۳۱ و بررسی پانزدهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه آغاز شد.
نشست دورهای شورای امنیت سازمان ملل دقایقی پیش آغاز شد. ریاست این نشست که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ هر شش ماه یک بار برگزار میشود را انگلیس برعهده دارد.
درخواست اتحادیه اروپا برای از سرگیری احیای برجام
نماینده اتحادیه اروپا خواستار سرعت بخشیدن به تلاشهای دیپلماتیک برای از سرگیری توافقات سال ۹۴ شد.
نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد، برجام را همچنان بهترین گزینه برای نظارت بر فعالیتهای هستهای و بهرهمندی ایران از مزایای اقتصادی وعده داده شده در این توافق دانست و خواستار سرعت بخشیدن به تلاشهای دیپلماتیک برای از سرگیری توافقات سال ۹۴ شد.
اولوف اسکوگ این مطلب را روز پنجشنبه در نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ مطرح کرد و افزود: احیای برجام بهترین راه برای ایران است تا از مزایای کامل اقتصادی این توافق بهره مند شود. وی افزود که در نتیجه از سرگیری اجرای برجام، تحریمها را به طور جامع رفع خواهد و جامعه جهانی را به همکاری با ایران تشویق میکند.
وی افزود که اتحادیه اروپا تعهد خود را به اجرای کامل و موثر برجام مورد تاکید قرار داده و از تمام کشورها میخواهد که از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت کند.
درخواست تروئیکای اروپا برای عدم رفع تحریم موشکی ایران
سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان با صدور بیانیهای خواستار عدم رفع تحریمهای موشکی ایران شدند که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، مهرماه امسال پایان مییابد.
تروئیکای اروپایی طی این بیانیه که در حاشیه نشست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ منتشر شد، بدون اعتراض به ایالات متحده آمریکا بهعنوان مقصر اصلی وضع کنونی اجرای برجام و طرفی که با نقض قطعنامه شورای امنیت، نظام چندجانبهگرایی و بینالمللی را به نابودی کشانده است ادعا کردند: «ایران بیش از چهار سال است که تعهدات هستهای خود را در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مصوب قطعنامه ۲۲۳۱ نقض کرده و برنامه هستهایاش به سطوح خطرناکی رسیده است. این موضوع برای صلح و امنیت بین المللی بسیار مهم است.»
سه کشور اروپایی با اشاره به پیشرفتهای صنعت هستهای ایران مدعی شدند که فعالیتهای ایران توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و «این مساله ایران را هرچه بیشتر به توانایی های مرتبط با تسلیحات اتمی نزدیک می کند و این مساله مایه نگرانی شدید شورای امنیت است»
آنها در بخش دیگری از این بیانیه، پیشرفتهای صورت گرفته در چارچوب توافق میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای حلوفصل مسائل سیاسی پادمانی را ناکافی خوانده و خواستار اجرای کامل و بدون تاخیر توافقات اسفند ماه شدند.
###