خسرو حسنزاده، هنرمند و نقاش سرشناس که درگذشت، کی بود؟
گفته میشود که این هنرمند که ساکن تهران بوده است، به دلیل «مسمومیت ناشی از الکل» تقلبی در بیمارستان بستری شده بود.
پرسش:خسرو حسنزاده، نقاش و از هنرمندان معاصر عرصه هنرهای تجسمی ایران در ۶۰ سالگی درگذشت. او از یک هفته پیش در حالت کما در بیمارستان بستری بوده است.
گفته میشود که این هنرمند که ساکن تهران بوده است، به دلیل «مسمومیت ناشی از الکل» تقلبی در بیمارستان بستری شده بود.
آثار حسنزاده در نمایشگاههای گروهی و فردی بسیاری در سراسر جهان به نمایش درآمده است.
امیر راد، رئیس هیات مدیره انجمن نقاشان در گفتوگویی خبر درگذشت او را تایید کرده و گفت آقای حسنزاده از حدود یک هفته پیش در کما بوده و صبح امروز فوت کرده است.
حسنزاده که کار نقاشی را در کنار کار میوه فروشی آغاز کرده بود در چندین کشور جهان آثارش به نمایش گذاشته شده است.
در وب سایت او درباره تولدش آمده: «خسرو حسن زاده در سال ۱۳۴۲ در تهران در خانوادهای کارگر آذربایجانی و میوه فروش به دنیا آمد.»
حسنزاده، هنگامی که نوجوان ۱۷ ساله بود تحصیل را رها کرد و به عنوان داوطلب در بسیج نام نویسی کرد و به جنگ رفت و پس از آن هم مجبور شد به عنوان سرباز وظیفه بماند.
او آثار زیادی از مشاهدات و خاطرات دوران جنگ خود خلق کرده و اسم این مجموعه را «یادداشتهای جنگ» گذاشته است.
نمایشگاهی از نقاشیهای او درباره جنگ ۸ تحمیلی عراق علیه ایران ۲۱ سال پیش در گالری معروف باربیکن لندن به نمایش گذاشته شد.
خسرو حسنزاده، پس از بازگشت از جنگ در رشته نقاشی و بعدا در رشته ادبیات فارسی به تحصیلاتش ادامه داد. این هنرمند فعالیت حرفهای خود را در دهه ۷۰ خورشیدی شروع کرد.
یک «آرتیست واقعی» که آثارش از میوه فروشی در جنوب تهران به موزههای بزرگ جهان راه یافت
رز عیسی، هماهنگکننده نمایشگاه هنرمندان ایرانی و عرب در سراسر جهان، در گفتگویی آثار حسنزاده را «فوقالعاده» توصیف کرد و گفت که او یک آرتیست خیلی خوب بود که کارهایش برگرفته از زندگی و محیط اطراف خودش بود و از این نظر آثارش منحصر به فرد است.
او هنر خسرو حسنزاده را ستود و درباره ویژگی شخصی حسنزاده گفت که او با همه برخورد بسیار خوبی داشت و همیشه میخواست «از زندگی لذت ببرد.»
خانم عیسی که در معرفی هنر آقای حسنزاده به جهان نقش مهمی داشته، میگوید که ۲۴ سال پیش در تهران «نادر ذوالفقاری از گالری بخارا در تهران چند اثر حسنزاده را به او نشان داده» و گفت که یک هنرمند بسیار خوب است که میوه فروش است.
به گفته خانم عیسی ساعتی بعد حسنزاده با موتورش و در حالیکه چند اثر خود را آورده بود به گالری بخارا آمده و خانم عیسی چنان مجذوب آثار او شد که نمایشگاهی از آثار او را ۶ ماه بعد در یک گالری در مرکز لندن به نمایش میگذارد.
پس از آن طی بیش از دو دهه آثار حسنزاده در شهرهای آمستردام، بیروت، دوبی، لندن، پنوم پن و تهران به نمایش گذاشته شد و چند اثر او در موزههای مشهور جهان از جمله موزه بریتانیا، موزه هنرهای معاصر تهران و موزه تروپ نگهداری میشود.
اغلب آثار او در ابعاد بزرگ و به شکل نقاشی های دیواری و پوسترهای بزرگ است و عمدتا از نقاشی، ابریشم، موزاییک و سبک میکس مدیا کار کرده است.
بهار امسال تعدادی از آثار خسرو حسنزاده به همراه چند هنرمند دیگر ایرانی در نمایشگاه گروهی با عنوان «یکی بود یکی نبود» در آمستردام هلند برگزار شد.
طی هفتههای اخیر خبرهای نگرانکننده ای درباره افزایش موارد مسمومیت با نوشیدنی الکلی تقلبی در سراسر کشور منتشر شده است.
فروش مشروبات الکلی در کشور ممنوع است و کنترل و استانداردی بر محصولات الکلی که در بازار به فروش میرسد وجود ندارد.
###