در اقدامی کم سابقه؛
پارلمان اروپا خواستار محاکمه اسرائیل شد
کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا از پیشرفت محدود در تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی درباره جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین مرتکب شده ابراز تاسف کرده و به کمک به دادگاه کیفری بینالمللی و دادستان آن در پیشبرد تحقیقات و تعقیب قضایی تأکید کرده است.
پرسش: پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا خواست تا به دادگاه کیفری بین المللی برای محاکمه اسرائیل به دلیل جنایات جنگی کمک کند.
کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا از پیشرفت محدود در تحقیقات دیوان کیفری بینالمللی درباره جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت که رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین مرتکب شده ابراز تاسف کرده و به کمک به دادگاه کیفری بینالمللی و دادستان آن در پیشبرد تحقیقات و تعقیب قضایی تأکید کرده است.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) گزارش داد، این بیانیه می افزاید که شهرک سازیهای غیرقانونی مانع بزرگی بر سر راه حل دو کشوری و نیز برقراری صلح و امنیت پایدار است.
کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا همچنین خواستار تلاشهای جدید برای پایان دادن چرخه اخیر خشونتهای مربوط به شهرکسازی شد و اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید اقداماتی را برای رسیدگی به گسترش شهرکسازی در کرانه باختری در نظر بگیرد.
این کمیته همچنین از اتحادیه اروپا خواست تا رای حقوقی برای ارزیابی پیامدهای سیاسی و اقتصادی اقدام رژیم اشغالگر مبنی بر واگذاری اختیارات گسترده در مسائل مربوط به کرانه باختری به «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم را صادر کند که این امر موجب تعمیق حضور رژیم اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی میشود.
کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا همچنین از اتحادیه اروپا خواسته که مذاکرات بر سر قرارداد شراکت کامل با فلسطین را در اسرع وقت آغاز کند و یک شورای مشترک تشکیل دهد و افزوده است که اتحادیه اروپا از سال ۲۰۰۰ میلادی قرارداد شراکت مشابهی را با رژیم اشغالگر اسرائیل منعقد کرده است.
«اوین انسر» نماینده سوئد در اروپا نیز گفت: مردم فلسطین بیش از ۵۰ سال است که زیر گلوله رژیم اشغالگر زندگی میکنند و اتحادیه اروپا باید تعهد واقعی خود را با تقویت همکاریهای خود با تشکیلات خودگردان فلسطین و تلاش برای پایان دادن به اشغالگری نشان دهد.
اتحادیه اروپا و آمریکا بر این باورند که رویکرد افراطی کابینه کنونی رژیم صهیونیستی موجب تقویت مقاومت فلسطین و تسریع فروپاشی این رژیم میشود.
۱۹ اردیبهشت ماه امسال نیز اتحادیه اروپا به خاطر حضور ایتمار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به نمایندگی از کابینه رژیم صهیونیستی، سخنرانیهای مراسم «روز اروپا» در سرزمینهای اشغالی را لغو کرد تا مانع از حضور و سخنرانی وی در این مراسم شود.
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در حالی قرار بود در مراسم «روز اروپا» شرکت کند که اروپاییها اعلام کردند، علاقهای به حضور وی در این آئین ندارند.
شبکه تلویزیونی صهیونیستی «کان» در این باره به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا نوشته بود: بسیاری از اظهارات و عقاید بن گویر با دیدگاههای اتحادیه اروپا در تضاد است و این اتحادیه از نگاه سیاسی وی یا حزبش حمایت نمیکند.
سفیر یکی از کشورهای اروپایی نیز در گفت وگو با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» اعلام کرده بود که ترجیح میدهد با بن گویر و اسموتریچ دیداری نداشته باشد.
درخواست فوری «گوترش» از اسرائیل
دبیرکل سازمان ملل بار دیگر از دولت اسرائیل میخواهد که توسعه شهرک سازیها در سرزمینهای اشغالی فلسطین را فوری و بطور کامل متوقف کند و به تعهدات قانونی خود در این زمینه کاملاً احترام بگذارد.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی گفت که دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشبرد طرح ساخت بیش از ۵۵۰۰ واحد شهرک سازی جدید را در «کرانه باختری اشغالی» محکوم می کند.
وی تصریح کرد: دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر تاکید می کند که شهرک سازی ها نقض آشکار قوانین بین المللی و قطعنامه های مربوطه سازمان ملل است. وی بار دیگر از دولت اسرائیل میخواهد که توسعه شهرک سازیها در سرزمینهای اشغالی فلسطین را فوری و بطور کامل متوقف کند و به تعهدات قانونی خود در این زمینه کاملاً احترام بگذارد.
فرحان حق ادامه داد: گسترش مستمر شهرکسازیهای اسرائیل در کرانه باختری اشغالی از جمله قدس شرقی، نیازهای بشردوستانه را تشدید میکند، به طور قابلتوجهی به خشونت دامن میزند، خطر رویارویی را افزایش و اشغال را تثبیت و حق مردم فلسطین را برای تعیین سرنوشت تضعیف میکند.
معاون سخنگوی سازمان ملل گفت که دبیر کل سازمان ملل معتقد است که این شهرک سازی ها امکان تشکیل کشور مستقل فلسطین و توان دستیابی به راهحل دو کشوری و صلح عادلانه، پایدار و جامع را مختل میکند.
شورای عالی برنامه ریزی و ساخت رژیم صهیونیستی روز دوشنبه احداث پنج هزار و ۶۲۳ واحد شهرکسازی جدید در کرانه باختری را تصویب کرد.
پس از اشغال کرانه باختری رود اردن و شهر قدس در سال ۱۹۶۷ توسط رژیم اسرائیل، بیش از ۴۵۰ شهرک صهیونیست نشین در این مناطق ساخته شده که حدود ۶۵۰ هزار صهیونیست در آنها ساکن هستند.
با وجود مخالفتهای جهانی با شهرکسازیها و اشغالگریهای رژیم صهیونیستی، این رژیم در دهههای گذشته بر غصب و مصادره بیشتر شهروندان فلسطینی و احداث شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری از جمله شهر اشغالی قدس افزوده است.
شورای امنیت سازمان ملل اواخر سال ۲۰۱۶ با صدور قطعنامه ۲۳۳۴ بار دیگر هرگونه ساخت و ساز رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را غیرقانونی اعلام و بر ضرورت تخلیه فوری تمامی شهرکهای صهیونیستی احداث شده در کرانه باختری تاکید کرد.
رژیم صهیونیستی بارها این قطعنامه را نقض کرده و نه تنها شهرکسازی را متوقف نکرده، بلکه آن را شدت بخشیده است.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه سه شنبه طی نشستی به بررسی تحولات کرانه باختری و تشدید تنش ها در این منطقه پرداخت که این نشست با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی پایان یافت.
این بیانیه مطبوعاتی که توسط «لانا نوصیبه» نماینده امارات بعنوان یکی از اعضای غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل قرائت شد، از رژیم صهیونیستی خواست تا در خصوص حوادث جاری در کرانه باختری مسؤولیت پذیر باشد.
نماینده امارات در شورای امنیت تأکید کرد که شرایط در سرزمینهای اشغالی فلسطین به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود.
از سوی دیگر، وزارت امورخارجه فلسطین سهشنبه شب در بیانیه ای شدیداللحن، تصمیم رژیم صهیونیستی برای موافقت نهایی با احداث بیش از پنج هزار واحد مسکونی جدید در شهرکهای صهیونیستی را محکوم کرد.
این وزارتخانه اعلام کرد که این اقدام، جنایت جدید تلآویو علیه ملت فلسطین و ادامه جنگ اشغالگران علیه ماهیت فلسطین در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و نقض آشکار حقوق بین الملل و توافقات ژنو و زیر پا گذاشتن آشکار قطعنامههای بین المللی است.
###