گام های نهایی توافق جامع ایران با غرب و احیای برجام با نامی دیگر؛
مذاکره کننده ارشد اتمی ایران و نماینده اتحادیه اروپا در قطر دیدار کردند

روز گذشته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در راس یک هیات برای گفت‌وگو با مقامات عالی‌رتبه به قطر رفت و پس از دیدار با مقام‌های این کشور در دوحه عازم عمان شد. رسانه‌های داخلی گزارش داده بودند «هدف این سفر رفع تحریم و مسائل مشابه است.»

پرسش: علی باقری کنی، معاون وزیر خارجه و مذاکره کننده اتمی این کشور چهارشنبه در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشت در قطر با انریکه مورا نماینده اتحادیه اروپا که مذاکرات بین تهران و شش قدرت جهانی را برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ هماهنگ می‌کند، گفت‌وگو کرده است.

او در این توئیت عکسی از خود و انریکه مورا منتشر کرد و مذاکرات را «سازنده‌ و جدی» خواند.

به نوشته باقری کنی آنها بر سر طیفی از موضوعات از جمله مذاکرات برای رفع تحریم‌ها گفتگو کرده‌اند.

عباس اصلانی از خبرنگاران نزدیک به دولت رئیسی در توییتی به نقل از منابع خود گفته است که این دو مقام طی شب گذشته و امروز در دوحه قطر درباره «برجام و سایر موضوعات بین‌المللی گفتگو می کنند». ‏

 

مذاکرات غیر مستقیم هسته‌ای ایران و آمریکا با هدف احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) با کشورهای گروه ۱+۵ از اواخر تابستان سال گذشته به بن‌بست خورد. این مذاکرات با هدف محدود ساختن برنامه‌ هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا به مدت ۱۸ ماه در جریان بود.

رسانه‌های آمریکایی هفته گذشته به نقل از منابع دیپلماتیک غربی و ایرانی از احتمال حصول یک توافق غیررسمی میان تهران و واشنگتن برای «کاستن از تنش‌های هسته‌ای خبر داده بودند.»

۱۰ روز خبرساز در روابط خارجی ایران

 

روز گذشته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در راس یک هیات برای گفت‌وگو با مقامات عالی‌رتبه به قطر رفت و پس از دیدار با مقام‌های این کشور در دوحه عازم عمان شد. رسانه‌های داخلی گزارش داده بودند «هدف این سفر رفع تحریم و مسائل مشابه است.»

امیرعبداللهیان امروز هم به کویت می‌رود.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل چهار روز قبل، ۲۸ خرداد، از مخالفت دولت این کشور با هرگونه تفاهم احتمالی میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده خبر داد.

خبرگزاری رویترز هم ۲۶ خرداد ماه به نقل از «منابع آمریکایی و غربی» گزارش داد که دولت آمریکا در حال گفتگو با ایران در مورد گام‌هایی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای و آزادی شهروندان آمریکایی در برابر آزادی بخشی از دارایی‌های مسدود شده ایران در خارج است. این خبرگزاری به نقل از «منابع آمریکایی و غربی» گفت که هدف از گفتگوها صرفا دستیابی به نوعی «تفاهم» است زیرا هرگونه «توافق» با ایران مستلزم آگاهی و تایید کنگره است.

رهبر انقلاب ۲۱ خرداد ماه در سخنرانی در جمع مدیران سازمان انرژی اتمی گفته بود با حفظ زیرساخت‌های هسته‌ای کشور، توافق اشکالی ندارد. یک روز پس از سخنرانی رهبری،ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه مذاکرات با واسطه با آمریکا را تایید کرد و با اشاره به احتمال تبادل زندانی بین ایران و واشنگتن «در آینده نزدیک» گفت «ما منتظر نتیجه‌دهی گفتگوها و مذاکرات دیپلماتیک از طریق واسطه‌ها هستیم».

در هفته گذشته رسانه‌های آمریکایی به نقل از منابع دیپلماتیک غربی و ایرانی درباره محتوای توافق غیررسمی میان تهران و واشنگتن نوشته بودند قرار است ایران غنی‌سازی اورانیوم را از سطح ۶۰ درصد بالاتر نبرد و نیروهای نیابتی‌اش در منطقه به منافع آمریکا در سوریه و عراق آسیب نزنند.

بر این اساس، آمریکا هم تحریم‌های ایران را تشدید نخواهد کرد و بخشی از منابع مالی مسدود شده ایران آزاد خواهد شد.

آزادی زندانیان دوتابعیتی هم از دیگر مفاد این تفاهم خواهد بود.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.