وضعیت تنگه هرمز متشنج شد؟

بنا بر گزارش خبرگزاری الجزیره، نیروی دریایی ایالات متحده مدعی شدند ملوانان این کشور و نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به یک کشتی در تنگه مهم هرمز پس از ادعای نزدیک شدن نیروهای سپاه پاسداران، به کمک آن آمدند. نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرده، بعدازظهر روز یکشنبه، سه قایق تندرو سپاه پاسدارن با فاصله نزدیک به یک کشتی تجاری نزدیک شدند.

پرسش: نیروی دریایی ایالات متحده و بریتانیا می گویند به درخواست یک کشتی در تنگه هرمز پاسخ داده‌اند.

بنا بر گزارش خبرگزاری الجزیره، نیروی دریایی ایالات متحده مدعی شدند ملوانان این کشور و نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به یک کشتی در تنگه مهم هرمز پس از ادعای نزدیک شدن نیروهای سپاه پاسداران، به کمک آن آمدند. نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای ادعا کرده، بعدازظهر روز یکشنبه، سه قایق تندرو سپاه پاسدارن با فاصله نزدیک به یک کشتی تجاری نزدیک شدند.

این نیرو، تصاویر سیاه و سفیدی را به اشتراک گذاشت که سه قایق تندور را در نزدیکی یک کشتی تجاری نشان می‌داد که توسط یک بوئینگ P-۸ Poseidon نیروی دریایی ایالات متحده گرفته شده بود که بالای سر آن در حال پرواز بود.ادعا شده ناوشکن موشک هدایت شونده USS McFaul نیروی دریایی ایالات متحده و ناو HMS Lancaster نیروی دریایی سلطنتی به این حادثه واکنش نشان دادند و دومی یک هلیکوپتر را به پرواز درآورده است.

نیروی دریایی آمریکا گفته: «تقریباً یک ساعت بعد زمانی که کشتی تجاری تأیید کرد که قایق ها تندرو از صحنه خارج شده‌اند، از تنش کاسته شد و کشتی تجاری بدون حادثه بیش‌تر به عبور از تنگه هرمز ادامه داد».

حدود ۲۰ درصد نفت جهان از تنگه هرمز -دهانه باریکی در خلیج فارس- عبور می‌کند.

در حالی که نیروی دریایی آمریکا نام کشتی درگیر حادثه را اعلام نکرد، داده‌های ردیابی دریایی MarineTraffic.com که توسط آسوشیتدپرس تجزیه و تحلیل شده نشان می‌دهد کشتی Venture با پرچم جزایر مارشال به طور نامنظم مسیر خود را هنگام عبور از تنگه در زمان حادثه تغییر داد. مکان آن هم با اطلاعات مربوط به این حادثه که توسط عملیات تجارت دریایی بریتانیا -برنامه نظامی بریتانیا که بر ترافیک منطقه نظارت می‌کند- مطابقت داشت. این کشتی همچنین شبیه تصاویر منتشر شده توسط نیروی دریایی بود.

رسانه‌های ایران هنوز این حادثه را تایید نکرده‌اند. نمایندگی ایران در سازمان ملل هم به درخواست اظهارنظر در این زمینه پاسخ نداد. حادثه اخیر پس از سلسله‌ای از حوادث دریایی مرتبط با خروج یک‌جانبه آمریکا از توافق هسته‌ای موسوم به برجام در سال ۲۰۱۸ رخ داد.

اخیرا گفته شده که ایالات متحده نفت‌کش سوئز راجان را توقیف کرده است -نفت‌کشی که به یک شرکت سهام خصوصی آمریکایی مرتبط است و گمان می‌رود نفت خام تحریم شده ایران را در سنگاپور حمل می‌کرد. در حالی که مقامات توقیف سوئز راجان را تایید نکرده‌اند، داده های دریایی مبتنی بر ان است که این کشتی اکنون در سواحل گالوستون، تگزاس است.

در پایان ماه آوریل، ایران نفتکش چینی ادونتیج سوئیت را که حامل نفت خام کویت برای شرکت انرژی آمریکایی شورون بود، توقیف کرد. ایران اعلام کرد این نفت‌کش ساعاتی قبل از توقیف با یک کشتی ایرانی ناشناس برخورد کرد.

در اوایل ماه می نیز، ایران نفتکش نیووی، با پرچم پاناما را در حالی که یک اسکله در دبی، را به مقصد فجیره در سواحل شرقی امارات ترک کرده بود، توقیف کرد.

پاسخ نیروی دریایی سپاه به درخواست کمک کشتی خارجی در تنگه هرمز

 

ایرنا : طبق اعلام فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه فرماندهی و کنترل تنگه هرمز منطقه یکم نیروی دریایی سپاه به درخواست کمک کشتی تجاری خارجی در تنگه هرمز و رفع نگرانی آن پاسخ داد.

پاسخ نیروی دریایی سپاه به درخواست کمک کشتی خارجی در تنگه هرمز

دریادار دوم پاسدار عباس غلامشاهی گفت: در بعد از ظهر روز گذشته (شنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۵) یک فروند کشتی تجاری با پرچم جزایر مارشال در هنگام ورود به تنگه هرمز بر روی کانال دریایی بین المللی ۱۶ درخواست کمک می کند که فرماندهی و کنترل تنگه هرمز سریعا با این کشتی تماس برقرار کرده و پس از بررسی درخواست و وضعیت منطقه، از حضور شناورهای سبک غیر نظامی در نزدیکی این شناور رفع نگرانی و ابهام شد.

فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه افزود: فرماندهی و کنترل تنگه هرمز به محض درخواست کمک کشتی تجاری، با کاپیتان کشتی مذکور ارتباط رادیویی برقرار کرد و موضوع کمک را جویا می‌شود که کاپیتان کشتی اعلام می‌کند: سه فروند قایق سبک کوچک غیر نظامی در فاصله چندمایلی از کشتی مشاهده کردهو نگران مزاحمت آنها برای خود است.

سردار غلامشاهی افزود: متعاقبا با همکاری و تعامل با کشور همسایه(به دلیل قرار گرفتن موقعیت کشتی در آب های سرزمینی آن کشور)، پس از بررسی و حضور میدانی، نگرانی کاپیتان کشتی رفع و او نیز با تشکر و اطمینان خاطر به مسیر دریانوردی خود ادامه می دهد.

فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه خاطر نشان کرد : موضوع تامین امنیت، امداد رسانی و پاسخ به موقع به درخواست کمک شناورها و کشتی های در حال تردد در تنگه هرمز و خلیج فارس امری همیشگی بوده و تازگی نداشته است و قطعا هم ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه گفت: متاسفانه رسانه های معاند به صورت غیر حرفه ای و بدون پای بندی به اخلاق رسانه ای، به ایجاد فضای نا امنی دامن زده و با انتشار اخبار کذب در پی توجیه حضور نامشروع و غیر موجه کشورهای فرامنطقه‌ای در خلیج فارس، هستند.

دریادار دوم غلامشاهی با اشاره به رصد لحظه ای و همه جانبه تحرکات شناورهای فرامنطقه ای، در منطقه ماموریتی نیروی دریایی سپاه تصریح کرد : در موقعیت درخواست کمک کشتی تجاری، هیچ شناور فرامنطقه ای حضور نداشته و اعلام این ادعا کذب محض بوده و موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه حفظ امنیت خلیج فارس بر عهده کشورهای این منطقه می باشد همواره مورد تاکید قرار گرفته است، زیرا توان و ظرفیت کشورهای حوزه جغرافیایی خلیج فارس به گونه ای است که می توانند با همکاری همدیگر، امنیت پایدار در خلیج فارس را برقرار کنند و هیچ نیازی به حضور کشورهای بیگانه در منطقه ندارند.

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.