سردار رمضان شریف:
خاطرات سردار نجات موضع رسمی سپاه نیست
پرسش:سخنگوی سپاه پاسداران خاطرات سردار نجات، جانشین سازمان اطلاعات سپاه را مواضع رسمی امروز سپاه نمیداند.
پرسش:سخنگوی سپاه پاسداران خاطرات سردار نجات، جانشین سازمان اطلاعات سپاه را مواضع رسمی امروز سپاه نمیداند؛ سردار «رمضان شریف» در گفتوگو با «رویداد٢٤» در رابطه با اینکه برخی از فرماندهان و مسئولان نمیپذیرند سپاه یکنهاد ملی است و اظهارنظراتشان به جناحبندیها دامن میزند که بهطور نمونه میتوان به گفتههای اخیر سردار نجات اشاره داشت، گفت: «با شما همنظر هستم، لزومی ندارد در بعضی اوقات به برخی از حوزههایی ورود پیدا کنیم که برداشتهای اختلافی در آن وجود دارد».
او گفته «۳۹ سال از پیروزی انقلاب میگذرد، نسل جدید ما با بسیاری از مباحث دوران انقلاب و دفاع مقدس بیگانه است. کسی در یک تفکر سیاسی مطلب یا خاطرهای را نقل میکند، مقابل آن فردی مانند آقای نجات یا رفیقدوست یعنی آدمهای قدیمی سپاه خاطراتشان را بیان میکنند و بیان خاطرات آقای نجات مواضع رسمی امروز سپاه نیست. این تضارب بیان افکار در خاطرات را نمیتوان گفت که الزاما مسئله بدی محسوب میشود زیرا نسل جدید باید از دوران دفاع مقدس آگاهی پیدا کنند و بدانند که برخورد با گروهکهای مجاهدین خلق و منافقین به چه صورت بوده است». سردار شریف در ادامه گفت: «نباید این مسئله را بد تلقی کنیم زیرا بعضا در آن مقطع همه باهم همکار بودند و امروز در دودسته سیاسی تقسیم شدند. هرکسی برای بیان خاطرات خود آزاد است و درنهایت افکار عمومی دست به قضاوت میزند؛ بنابراین مسئله فوق را بهعنوان یک شکاف و اختلاف بیان نکنید. تمام جریانهای سیاسی در جنگ و پیروزی انقلاب نقش داشتند و نباید بیان تاریخ را با موضع سیاسی مطرح کرد». او تأکید کرد: «مواضع سیاسی سپاه را فرمانده سپاه یا نمایندگان ولیفقیه بیان میکنند و مسائلی که از سوی روابطعمومی رسما انتشار پیدا میکند، برای قضاوت ملاک قرار گیرد. چیزی که برای سپاه اهمیت دارد حفظ انقلاب اسلامی است».
سردار حسین نجات جانشین سازمان اطلاعات سپاه، چندی پیش در مصاحبه با «تسنیم» صحبتهایی درباره برخی اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی داشت که محل بحث و همچنین واکنش «محسن آرمین» شد. سردار نجات در پاسخ به این پرسش که
«...برای مثال آقای آرمین حضورش در بازجویی از گروهک فرقان و بند ٢٠٩ اوین را نیز منکر میشود»، گفته بود: «اولا اینکه کسی در بند ٢٠٩ بوده، افتخار است؛ چراکه با گروهکیها و تروریستها برخورد کرده است. اگر کسی امروز آن را انکار میکند، میخواهد بگوید من مخالف برخورد با منافقین بودم! البته ما خوشحال میشویم که امثال ایشان که کمکی به انقلاب نکردند، صف خود را از انقلابیون جدا کنند؛ اما برخلاف ادعای ایشان اتفاقا ایشان جزء بازجوهای بند ٢٠٩ بودند؛ حالا اگر پشیمان شدهاند، مربوط به خودشان است».
سردار شریف همچنین در رابطه با سخنان اخیر مرتضی حاجی گفت: «سپاه جامعه را به اصلاحطلب و اصولگرا تقسیم نمیکند. ما تمام کسانی که دلبند امنیت و توسعه این کشور و آرمانهای بیانگذار انقلاب و پایبند به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند را همراهان خود میدانیم».
مرتضی حاجی از فعالان سیاسی اصلاحطلب پیش از این درگفتوگو با «خبرآنلاین» گفته بود: «معتقدم اصلاحطلبان با احزاب رقیب، با اصلاحطلبانی که میگویند ما بیرون ماندیم، با اصولگراهای خیلی تند، با سپاه و... گفتوگو کنند، بالاخره ما منادی گفتوگو هستیم. وقتی میتوان با یک دولت خارجی نشست، گفتوگو کرد و به نتیجه رسید، پس در درون کشور هم باید این هنر را داشته باشیم که با گفتوگو به نتیجه برسیم». او افزود: «بخشهایی از تقسیمبندیهای اخیر در مقاطعی از دوران دفاع مقدس و پس از آن در عرصه سازندگی کشور بودهاند و قسمتهایی از مدیران کشور که امروز به اصولگرا و اصلاحطلب تقسیم میشوند نیز زمانی با بخشهایی از سپاه بهویژه در حوزه محرومیتزدایی ارتباط داشتند».
سخنگوی سپاه پاسداران افزود: «دوستان از هر دو جناح سیاسی معروف در سطح وزرا و با مدیران ارشد کشور فعالیت میکردند، بنابراین تقریبا از نوع ورود سپاه در عرصه سازندگی و کیفیت کاری که انجام داده، اظهار رضایت کردهاند، پس درصورتیکه منظور از گفتوگو تداوم این روند باشد که موضوع جدیدی بهحساب نمیآید و بهطورقطع سپاه هم استقبال میکند». سردار شریف گفت: «هفته گذشته در سیستانوبلوچستان بازدیدی داشتم و در ۴۵ بیمارستان صحرایی که در مدت سه سال گذشته دایر شده بود، یکسوم کل جمعیت استان به آنجا مراجعه داشتند و خدمات درمانی دریافت کرده بودند. این امر هم یک خدمت از سپاه است و هم بیانکننده نیاز و کمکاری برخی دستگاهها بهحساب میآید».
او افزود: «سپاه را نباید به دایره تنگ جناحها کشاند زیرا ذخیره استراتژیک امنیت ملی کشور است و صادقانه هم در تمام برههها آن را به نمایش گذارده که سپر بلای حوادث کشور شده و تلاش کرده در حد امکان با تدبیر و هوشمندی ایران را امن نگه دارد و به توسعه آن کمک کند. البته هر مجموعه بزرگی هم ممکن است از دید ناظران بیرونی بهدلیل عدم اطلاع از فرایندهای کاری آن مورد تجزیهوتحلیلهایی هم قرار گیرد و تمام کسانی که فکر میکنند کوچکترین ابهامی نسبت به عملکرد سپاه دارند، میتوانند از طریق مراجع رسمی که در آن وجود دارد، خصوصا در حوزه رسانهای گفتوگو کنند».
###