چه کسی باعث قهر رضا کیانیان از فضای مجازی شد؟
خود رضا کیانیان کُد و راهنمای یافتن پاسخ به این سئوال را در اختیار ما گذارده است آنجا که در این قهرنامه و اعتراض نامه اش یا همان آخرین پست اینستاگرامی اش، تصویری از خبرجعلی سایت رادیو فردا در مورد اظهارات منسوب به خود در مورد کیومرث پوراحمد، به عنوان عامل اعتراض و قهرش، منتشر کرده و در آن عاملان انتشار این خبر جعلی (دست اندارکاران رادیو فردا ) را دارای ذهن های بیمار توصیف کرده است.
پرسش: خبر غیرمنتظره ای امروز شبکه های اجتماعی را فرا گرفت و آن این که رضا کیانیان بازیگشر مشهور سینما و تلویزیون، برایی همیشه از ایسنتاگرام و فضای مجازی خداحافظی کرد. اما چه کسی باعث این رنجیدگی سنگین و قهر این هنرپیشه نامدار شد؟
خود رضا کیانیان کُد و راهنمای یافتن پاسخ به این سئوال را در اختیار ما گذارده است آنجا که در این قهرنامه و اعتراض نامه اش یا همان آخرین پست اینستاگرامی اش، تصویری از خبرجعلی سایت رادیو فردا در مورد اظهارات منسوب به خود در مورد کیومرث پوراحمد، به عنوان عامل اعتراض و قهرش، منتشر کرده و در آن عاملان انتشار این خبر جعلی (دست اندارکاران رادیو فردا ) را دارای ذهن های بیمار توصیف کرده است.
رادیو فردا اما چه رسانه ایست و متعلق به کیست و چه عملکردی دارد؟ برای پاسخ به این سئوال به خود این رادیو مراجعه می کنیک که در سایت آن، این رسانه، رسانه ای متعلق به حکومت - دولت آمریکا معرفی شده که بودجه آن را مثل دیگر موارد بودجه دولت آمریکا، کنگره این کشور تامین می کند. این رادیو بخصوص در سال های آخیر و آن هم در حوزه سینما و هنر آن که توسط خبرنگاری از این ایران رفته به نام بابک غفوری آذری اداره می شود، حکومت کنونی ایران را واجد هیج ( به معنای مطلق آن) امر و کارکرد مثبتی (در حوزۀ هنر) نمی داند و مثلا اگر فیلمی با محوز وزارت ارشاد و در درون جامعه کنونی ایران تهیه شده و مثلا به اسکار یا جشنواره های دیگر راه یافته و جایزه ای نصیب خود کرده باشد، چنان خبر دهی می کند که فقط جنبه منفی و یا حاشیه غالب بر متن، در آن بزرگ می شود و آن موفقیت کم رنگ شود و همان سیاست «واجد هیچ امر مثتبی نبودن»، تحکیم شود.
برای مثال و مصداق این سخن به دو سال پیش بازگردیم و رویدادی که در آن سال رخ داد و آن نشست مطبوعاتی نمایش فیلم«قهرمان» اثر اصغر فرهادی در جشنواره کن با حضور وی و امیر جدیدی بود. در این نشست بابک غفوری آذر وارد یک چالش و سئوال با اصغر فرهادی شد ( ویدئوی آن در فضای مجازی موجود است) . عفوری آذر از فرهادی پرسید که چرا اصغر فرهادی از امیر جدیدی که سابقه بازیگری در فیلمی دارد که متعلق به وزارت اطلاعات ایران ( منظور فیلم روز صفر؛ ماجرای دستگیری عبدالمالک ریگی) است، استفاده کرده است.
شاید فرهادی با این سئوال غافلگیر شد و شاید هم قصد عدم تقابل و چالش با بابک غفوری آذر را داشت که پاسخی گذرا و بدون چالش به وی داد و آن نشست پایان یافت اما سئوال وی، حضور فیلم قهرمان را دچار حاشیه کرد و با پژواکی که در فضای مجازی یافت همان سیاست راتحکیم کرد. .سال گذشته اما اتفاقی مشابه لیکن با پاسخی برخلاف پاسخ فرهادی رخ داد و آن زمانی بود که در جریان جام جهانی قطر( همزمان با اعتراضات در ایران) خبرنگار اسکای نیوز قصد داشت با سوالی سیاسی نشست مطبوعاتی کارلوس کی روش سر مربی وقت تیم ملی را به حاشیه ببرد و از آن نشست حاشیه ای درست کند در راستای اهداف خود و دیگر رسانه های غربی از این اعتراضات. پاسخ کی روش اما به این خبرنگار تقابلی و کوبنده بود و به او گفت چه مبلغی می دهی که پاسخ شما را بدهم . همین پاسخ، باعث شد که اصل سئوال اسکای نیوز به حاشیه برود و این پاسخ کی روش بود که از این نشست بهره لازم را برد.
فارغ از این مطلب، این موضوع مطرح است مگر در سینمای هالیوود نیستند بازیگرانی خوشنام و یا هر وضعیت دیگر که نقش افسران سیا را بازی می کنند و در داستان فیلم بدترین رفتارها را دارند و در عین حال در فیلم های ارزنده دیگری هم ایفای نقش می کنند و کسی هم به آنها ایراد نمی گیرد. اگر این استدالال را که بازیگری را که در فیلمی به فرض متعلق به وزارت اطلاعات و یا دارای نگاه مثبت به مامور وزارت اطلاعات بازی کند باید برای همیشه از سینما محروم کرد. آیا این همان اشکالی نیست که به مدیران سینما در اوایل انقلاب گرفته می شود که چرا بازیگران سینمای ایرانِ پیش از انقلاب را به دلیل ایفای نقش در آن سینما ، از بازیگری در سینمای بعد از انقلاب محروم کردند؟
از این می توان نتیجه گرفت که از نگاه بابک غفوری آذر که رسانه اش به اذعان خود همین رسانه، متعلق به دولت و حکومت آمریکاست پس خود بابک غفوری آذر هم حقوق بگیر این حکومت تلقی می شوند، هر آنچه آنها و سینمایشان و بازیگر و کارگردان هایشان انجام می دهند، خوب و پسندیده است اما همین کار را اگر دیگر کشورها بخصوص کشوری که دشمن آن آمریکا است، انجام دهد، بد است!
رضا کیانیان از آن دسته هنرمندان کشور است که نسبت به مسائل اجتماعی حساس است و اظهارنظر می کند و محدود به اتفاقات نیم سال دوم سال گذشته نیست. اظهارانظرات او هم عموماً انتقادی و عمدتاً به شیوه حکمرانی و مدیریت در کشور است. حال رسانه ای همچون رادیو فردا چه عملکرد نادرستی داشته که داد این بازیگر پیشکسوت را در آورده که عوامل این رسانه را دارای ذهن های بیمار معرفی می کند.
این همان چیزی است که رضا کیانیان به نقل از قصه نویس معاصر حبیب احمد زاده گفته است که « بلاهت داخلی و حباثت بیرونی». غیر از خباثت جه نام دیگری می توان به فعالیت های بابک غفوری آذر داد؟!
###