پلیس ضدشورش در مواردی به گاز اشک آور و ماشین آب‌پاش متوسل شده و برخی از معترضان هم در مواردی با پرتاب سنگ با پلیس درگیر شدند و اقدام به آتش زدن اماکنی چون پاسگاه‌های پلیس کردند.

در جریان اعتراضات پنجشنبه شهرداری بورودو در جنوب غربی فرانسه به آتش کشیده شده است.

به نظر می‌رسد که این آتش‌سوزی به درِ ورودی شهرداری د محدود بوده باشد و فورا با حضور آتش‌نشان‌ها خاموش شد.

معلوم نیست چه کسی مسئول آتش سوزی بود.

 

 

براساس آمار رسمی وزارت کشور فرانسه روز سه شنبه بیش از یک میلیون نفر در سراسر فرانسه به خیابان آمدند که ۱۱۹ هزار نفر آن در پاریس بود.

پلیس در پایتخت به سوی معترضان گاز اشک آور شلیک کرد و ۸۰ نفر در اطراف کشور دستگیر شدند.

پلیس فرانسه بازداشت بیش از بیست نفر در پاریس، پایتخت کشور را تایید کرده است.

اعتصاب مدارس و شبکه حمل و نقل عمومی را مختل کرده و توزیع سوخت هم با اختلال روبرو شده است.

 

 

این نهمین روز پیاپی اعتراضات به تغییر قوانین بازنشستگی، از جمله بالا رفتن سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال است که دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهور، آن را بدون تایید پارلمان و با استفاده از اختیارات قانونی ویژه تبدیل به قانون کرده است.

شهرهای جنوبی فرانسه، مانند مارسی، نیس و تولون، صحنه برخی از بزرگترین تجمع‌های امروز در سراسر کشور بودند و راه‌های بندر مارسی برای دومین روز متوالی به دست معترضان بسته شد.

در شهر لیون گروهی از دانشجویان و کارگران خط آهن را بستند.

عصر روز، پنجشنبه، راهپیمایی بزرگی هم در پاریس برگزار شد که اتحادیه س‌ژ‌ت، بزرگترین کنفدراسیون نهادهای کارگری فرانسه، شمار حاضران در آن را ۸۰۰ هزار نفر برآورد کرده است.

پلیس پاریس آمار بسیار پایینتر ۱۱۹ هزار نفر را به عنوان تخمین خود ارائه کرده است.

 

 

پلیس فرانسه در شهرهای مختلف با گاز اشک‌آور و ماشین آب‌پاش به مقابله معترضان رفت، از جمله در شهر رن، در شمال غربی فرانسه، جایی که معترضان خیابان‌ها را برای ساختن سنگر بستند.

هیو اسکوفیلد، خبرنگار ما در پاریس، می‌گوید در سراسر بعدازظهر و عصر امروز درگیری‌های پراکنده‌ای میان ماموران پلیس و گروه‌های کوچکی از شورشگران در جریان بود.

به گفته او سندیکاهای کارگری و احزاب چپگرا تظاهرات بزرگ پاریس و باقی اعتراضات امروز را با توجه به شمار بالای معترضان یک موفقیت قابل ملاحظه می‌دانند، اما روشن نیست این اعتراضات خیابانی چه سرانجامی خواهد داشت.

دولت امانوئل مکرون امیدوار است که اعتراضات به مرور زمان فروکش کند، اما مخالفان سرسختانه می‌گویند چنین اتفاقی نخواهد افتاد.

هر تخمینی از شمار معترضان را بپذیریم، موج کنونی اعتراضات علیه تغییر قوانین بازنشستگی یکی از بزرگترین موج‌های اعتراضی تاریخ معاصر فرانسه به شمار می‌رود.

 

 

در ۱۹ ژانویه، روزی که تغییرات مورد نظر اعلام شد، بیش از یک میلیون نفر به خیابان ریختند. برآورد خود دولت از جمعیت معترض در آن روز یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر است.

اتحادیه س‌ژ‌ت می‌گوید اعتراضات هفت مارس، دو هفته پیش، بیش از سه میلیون نفر را به خیابان‌ها کشاند.

بنا به آمار وزارت کشور فرانسه در ۳۰ سال گذشته شمار معدودی از مسائل اجتماعی و سیاسی قابلیت بسیج بیش از یک میلیون معترض در خیابان‌ها را داشته‌اند.

 

###