معاون اول رییس جمهوری:
نباید به رسانه هراسی روی بیاوریم/ دولت به وجود رسانه های مستقل، صریح وشجاع نیاز دارد

پرسش:معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه نباید از رسانه دوری کنیم یا به رسانه هراسی روی آوریم گفت: با رسانه باید کار کرد حتی اگر زبان نقد آن تند باشد.

پرسش:معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه نباید از رسانه دوری کنیم یا به رسانه هراسی روی آوریم گفت: با رسانه باید کار کرد حتی اگر زبان نقد آن تند باشد.

 

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز شنبه در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها افزود: رییس جمهوری به دلیل کثرت کار که در برنامه ها پیش آمد نتوانست امسال در افتتاح نمایشگاه شرکت کنند و از بنده درخواست کرد که این کار را انجام دهم.
جهانگیری با ابلاغ مراتب سپاس و تشکر رییس جمهوری از یکایک اصحاب رسانه که تلاش می کنند فضا را برای توسعه و پیشرفت کشور مهیا کنند، از دولتمردان و شهروندان دعوت کرد در طول این هفته در این میدان گفت و گو (نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها) حضور پیدا کنند و در جریان مسایل قرار گیرند و تلاش کنند فضا را برای گفت و گو در کشور مهیاتر کنند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: همه وظیفه داریم که جایگاه و نقش مطبوعات و رسانه در اندازه واقعی خود بشناسیم و حس همدلی و همنظری با رسانه ها پیدا کنیم. 
جهانگیری با بیان این که گاهی اوقات رسانه طوری رفتار می کند که ما نمی پسندیم گفت: ما نباید از رسانه دوری کنیم یا به رسانه هراسی روی آوریم، از رسانه نباید ترسید با رسانه باید کار کرد حتی اگر زبانه نقد آن تند باشد. رسانه و مطبوعات جای گفتن و شنیدن و آگاهی دادن و محل نقد صحیح است. 
وی با بیان اینکه مطبوعات محل ترویج اخلاق و انصاف هستند و نه میدان بی اخلاقی و بی انصافی افزود: روزنامه مزرعه محبت است نه کشتار نفرت، رسانه میدان دوستی است و نه محل دشمنی، رسانه محل همگرایی، انسجام و همبستگی ملی است و نه محلی برای واگرایی و جامعه ما امروز به شدت به این جهات مثبتی که در رسانه گفته می شود نیاز دارد. 
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: دولت وجود رسانه های مستقل، حساس، صریح و شجاع نیاز دارد که آن را هم به سود دولت و هم به سود جامعه می داند. 
جهانگیری با بیان این که نقد رسانه ها بزرگترین سرمایه برای اداره کشور است گفت: هرکس نتواند نقد رسانه های رسمی کشور را تحمل کند حتما به راه اشتباهی خواهد رفت و در آن اشتباه منابع کشور را هدر خواهد داد.
وی ادامه داد: هنر رسانه و مطبوعات این است که به موقع زنگ ها را به صدا درآورند که مسیرهای اشتباه اصلاح شود.
معاون اول رییس جمهوری گفت: جامعه و نظام نیازمند خبرگزاری ها و مطبوعاتی است که مورد وثوق مردم باشند، مرجعیت سیاسی و اجتماعی در جامعه داشته باشند، دیده شوند و خریده شوند.

**اصحاب رسانه نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند
جهانگیری افزود: اصحاب رسانه از مدیر مسوول، دبیر و سردبیر، عکاس و گرافیست و خبرنگار و همه نیازمند امنیت روانی و شغلی هستند و ما به عنوان دولت مکلفیم که در این راستا تلاش کنیم.
وی ادامه داد: دولت، مجلس و قوه قضاییه مهمترین وظیفه ای که برعهده اشان در این چارچوب است این است که تلاش کنند با قانون مطبوعات در متن جامعه باشند و سعی نکند که با استفاده از قانون مطبوعات را از متن به حاشیه ببرند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان بر اینکه روزنامه نگار شجاع، آگاه ، با اخلاق و متخصص نیاز امروز جامعه است، بیان کرد: اخلاق حرفه ای و مسوولیت اجتماعی باید در مطبوعات جدی گرفته شود.

**لایحه نظام رسانه ای در دستور کار دولت
جهانگیری با بیان اینکه اینکه گاهی اوقات بحث می کنیم که مسوولیت حراست و پاسداشت اخلاق حرفه ای در مطبوعات بر عهده کیست و می گوییم آیا بر عهده دولت یا وزارت ارشاد اسلامی و یا برعهده خود صنف است اظهارکرد: در صنوف مهم مثل پزشکی که با جان مردم در ارتباط است گفته می شود مسولیت حرفه ای پزشک نظارت و کنترل و برخورد با تخلفاتش برعهده خود پزشکان باید باشد؛ البته حق مردم است که به دستگاه قضایی هم مراجعه کنند.
وی ادامه داد: ما با همین ذهنیت سازمان نظام رسانه ای را در دولت تصویب کردیم که البته این لایحه خواهد بود و بیش از یک سال و نیم است که در کمیسیون های دولت در حال بررسی است و از چهارشنبه به جلسه اصلی دولت آمده است.
معاون اول رییس جمهوری از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که این لایحه را در اختیار مطبوعات قرار دهند که اگر آن ها انتقادی دارند آن را به دولت منتقل کنند تا بتوانیم در دولت از نظرات آن ها استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: ما مسوولین باید از محدودیت ها برای روزنامه نگاران و از تعطیلی هر رسانه ای و بیکار شدن شاغلینی که در این حوزه مسوولیت دارند و از زیان دهی مطبوعات و از عدم اقتصادی شدن مطبوعات دل نگران باشیم.
معاون اول رییس جمهوری افزود: باید برای این موضوع چاره اندیشی کرد چرا که مطبوعات با زیان دهی امکان حیات ندارند. بالاخره روزی متوقف خواهند شد که باید برای آن زودتر چاره اندیشی کرد.
جهانگیری ادامه داد: جوانمرگی مطبوعات به هر دلیلی اقتصادی، سیاسی ، قضایی عدم توسعه نیافتگی کشور است. چگونه زمانی که گفته می شد مرگ و میر کودکان و نوجوانان علامت هشدار دهنده ای بزرگی از عدم توسعه است در مورد مطبوعات این مساله را باید جدی گرفت.
وی گفت: دوام و استمرار حیات مطبوعات اعم از تخصصی، ملی و محلی به عنوان علامت مهمی از توسعه کشور است. توسعه نیافتگی مطبوعات روی همه ابعاد توسعه کشور اثر خواهد گذاشت.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که مطبوعات هم محرک توسعه و هم محصول توسعه هستند گفت: ما اگر به توسعه ایران فکر می کنیم باید به حمایت وتوسعه مطبوعات کمک کنیم که یکی از بخش های مهم هستند و اگر ایران توسعه پیدا کرد یکی از میوه های توسعه حتما رشد مطبوعات در کشور خواهد بود.
وی در ادامه به انتظار دولت از مطبوعات اشاره کرد و گفت: کشور ما در شرایط ویژه و تعیین کننده ای قرار دارد هم فرصت ها و هم تهدیدهای مهمی پیش روی ما است. ما نیازمند درک صحیح و واقعی از منافع و سرمایه های ملی و فرصت های تاریخی پیش روی کشور هستیم که مطبوعات نهاد واسط بین جامعه و حکومت است.
جهانگیری افزود: مطبوعات محل مساله شناسی است و محلی است که می تواند به راه کارها و راه حل های واقعی برای چالش های اصلی کشور برسند. 
معاون اول رییس جمهوری گفت: انتظار دولت این است که دولت را در خلق فرصت ها و عبور از تنگناهای جدی پیشرو یاری کنید. 
وی با بیان این که دولت دستاوردهای بزرگی داشته است گفت: من نمی خواهم اینجا دستاوردهای دولت را بشمارم فقط یک لحظه به سال 92 برگردیم و امروز را تصور کنیم.
جهانگیری افزود: در سیاست خارجی کجا بودیم و امروز کجا هستیم. در فضای بین المللی کجا بودیم و الان کجا هستیم. چقدر تلاش می کردیم که بتوانیم در مقابل صداهایی که علیه ایران بلند می شود صداهایی به نفع ایران در دنیا بلند شود.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: امروز حتی آمریکا وقتی صدایی علیه ملت ایران فریاد می زند کشورهای انگشت شماری با آن هم صدا می شوند. 
وی با بیان این که تلاطم اقتصادی به ثبات اقتصادی و رشدهای منفی به مثبت تبدیل شده است گفت: عدم اشتغال زایی به اشتغال زایی 600 تا 700 هزارتایی در سال تبدیل شده است. 
جهانگیری افزود: بعضی وقتها ما عددهایی را می گوییم و دوستان از روی خوش جنسی یا بدجنسی می روند آن را جمع می زنند و می گویند فلانی گفت اینقدر عدد و براساس این عدد تحلیل می کنند که واقعا این کار اشتباه است.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: اگر همین طوری واتفاقیست که اشکالی ندارد و باید آن را تصحیح کنند و اگر هم عمدی در کار بوده است خوب نیست چرا که این کارها، کارهای اخلاقی نیست.
وی با بیان این که دولت دستاوردهای بزرگی داشته است گفت: باید این دستاوردها برای ملت در جهت بالا بردن امید و اعتماد آنها استفاده کرد . کسی که به کشور خود علاقمند است باید تلاش کند که اعتماد مردم بالا برود.
جهانگیری گفت: دولت تنگناها و محدودیت هایی برای پاسخگویی به خواسته های مردم دارد بنابراین برای باز شدن دست دولت در این مسیر از همه رسانه ها انتظار کمک داریم. 
معاون اول رییس جمهوری افزود: از شبکه های اجتماعی، نهادهای مدنی و احزاب و جریان های سیاسی می خواهم برای مشارکت جدی در جهت منافع ملی که لازمه رفاه و بهبود زندگی مردم و بازار تولید و اشتغال و پیشبرد اقتصاد مقاومتی در کشور است دست به دست هم دهیم.
وی با بیان این که ما موضوعات زیادی برای تفاهم در کشور داریم گفت: ما در کشورمان اسلام، قانون اساسی ، امام و رهبری همه مورد تفاهم و توافق مان است و در ذیل این مسایل می توانیم در همه مسایل با یکدیگر گفت و گو و به حل مسایل کشور کمک کنیم.
جهانگیری افزود: قالب مطالبات مردم جدی و عمیق و برحق است که باید برای حل مطالبات مردم به تفاهم برسیم و برای راهکارهایش به توافق برسیم.کشور ایران استعداد مقابله با این چالش ها و مشکلات را دارد. 
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: ما نیاز داریم برای چالش های بزرگ که پیش روی ما در منطقه و جهان است سیاستی پیش بگیریم که مورد اتفاق همه باشد. منطقه ما نیازمند یک سیاست روشن از طرف ایران است. مسایل جهانی ما را به این نقطه رسانده که باید سیاست روشنی در پیش رو داشته باشیم.
وی گفت: سیاستی می تواند کارساز باشد که مانند برجام مورد حمایت رهبری ، قوای سه گانه و جریانات سیاسی باشد.
جهانگیری با بیان این که ما نیاز داریم چرخ های اقتصادی کشور سریع تر بچرخد گفت: اقتصاد ایران راه افتاده است و در سال گذشته رشد بالای 12 درصد را داشته است و رشد بالای 6 درصد را در سال 96 داشته است که در منطقه و جهان رشد بالایی است.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما بیش از این نیاز به رشد اقتصادی و اشتغال نیاز داریم. ما کارهایی را که انجام می دهیم نمی توانیم آن که باید اعلام کنیم که مردم آن را حس کنند. 
وی ادامه داد: گاهی اوقات عده ای به ما می گویند شما تورم را پایین آوردید اما مردم احساس نمی کنند یا این تعداد شغل ایجاد کردید ولی آنها احساس نمی کنند معلوم می شود که زبان ما الکن است. بنابراین از شما رسانه ها استمداد می طلبیم که این دستاوردها را برای مردم ترجمه کنید تا مردم احساس کنند که برای آنها کارهای جدی انجام می گیرد.
جهانگیری گفت: ما نیاز به سرمایه گذاری داخلی و خارجی در داخل کشور داریم. نیاز داریم که امنیت سرمایه گذاری حفاظت شود. به بخش خصوصی توانمند و قوی در ایران نیاز داریم بنابراین به شما رسانه ها در این زمینه ها نیاز داریم که کمک کنید.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما برای مقابله جدی با فساد نیازمندیم که شما رسانه ها به صحنه بیایید چرا که فساد نهادینه شده است. 
وی ادامه داد: وقتی فساد نهادینه می شود که عدم پاسخگویی و شفافیت باشد. رانت وجود داشته باشد و مطبوعات و رسانه ها از صحنه کنار باشند.
جهانگیری گفت: این فساد باید از کشور ریشه کن شود و این کار با حضور رسانه های آزاد شدنی است. رسانه ها در مبارزه با فساد نباید لکنت زبان داشته باشند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما برای چالش های مهمی مثل کمبود آب، محیط زیست نیاز به کمک داریم.
وی با بیان این که کمبود منابع دولت را داریم گفت: کل بودجه عمرانی کشور که خرج امور عمرانی می شود سالی 20 تا 30 هزار میلیاردتومان است. بیش از 100 هزارمیلیارد تومان در همین بودجه های سال جاری تحت عنوان یارانه ، مستقیم و غیر مستقیم و صندوق های بازنشستگی باید پرداخت کنیم.
جهانگیری گفت: برای مبارزه با چالش ها گروه های اجتماعی باید به صحنه بیایند. نهادهای مردمی به صحنه بیایند که رسانه های می توانند در این زمینه بسیار کمک کنند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که ما نیازمند پاسداشت سرمایه های اجتماعی و نمادین کشور هستیم افزود: سرمایه های اجتماعی در چهارسال گذشته نشان دادند که نقش آنها از سیاست گذاری های کارآمدترین دولت کشور برای پیشرفت و توسعه کشور مهمتر است.
وی ادامه داد: اگر نبود اعتماد مردم به آینده مگر می شد ثبات به اقتصاد ایران برگردد. فضا سازی هایی که آمریکایی ها درست کردند فقط برای ناامن کردن فضای روانی اقتصاد کشور بود که دیدیم این فضاسازیی ها باعث نشد که آب از آب تکان بخورد و مردم ایران اعتنایی نکردند.
جهانگیری گفت: سرمایه های نمادین کشور برای روزهای مبادای این کشور به کار می آیند بنابراین چه اصراری است که به این سرمایه ها کشور چوب حراج زده شود. 
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: بنده ممکن است با صحبتم 100 نفر را بتوانم بسیج کنم و دیگری ممکن است 1000 نفر را و آن یکی ممکن است میلیون ها نفر را بسیج کند.
وی تاکید کرد: از این سرمایه های نمادین کشور به خاطر ایران، انقلاب، رهبر معظم انقلاب حفاظت کنیم. اینقدر محدودیت ایجاد نکنیم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: از شما می خواهم با به کارگیری ظرفیت ها و استعدادهای جوانان و تحصیل کردگان و ظرفیت های عظیم زنان و اقوام و مذاهب برای توسعه و پیشرفت کشور و برای عبور از تنگناهای کشور دولت را یاری کنید.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.