با محکوم کردن آن؛
واکنش جالب نخست وزیر سوئد به قرآن سوزی در این کشور

اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در توئیتی نوشت: آزادی بیان بخش اصلی دموکراسی است. اما آنچه که قانونی است، لزوما مناسب نیست.

پرسش: نخست وزیر سوئد هتک حرمت قرآن در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم را محکوم کرد.

اسپوتنیک گزارش داد، روز شنبه راسموس پالودان، رهبر حزب راست افراطی "استرام کرس" یک نسخه از قرآن را در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم آتش زد، آن هم پس از آنکه مجوز انجام این کار موهن را از مقام‌های سوئدی گرفت.

وزارت خارجه ترکیه با محکوم کردن این اقدام، آن را "حمله‌ای پست" علیه این کتاب مقدس و نمونه‌ای دیگر از سطح هشدارآمیز اسلام هراسی، نژادپرستی و تبعیض نژادی در اروپا دانست.

در این میان، اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در توئیتی نوشت: آزادی بیان بخش اصلی دموکراسی است. اما آنچه که قانونی است، لزوما مناسب نیست.

وی ادامه داد: سوزاندن کتاب‌هایی که برای بسیاری مقدس هستند، اقدامی عمیقا از روی بی احترامی است. من همدردی خود را با تمام مسلمانان بابت آنچه در استکهلم رخ داد، ابراز می‌کنم.

سوزاندن قرآن در استکهلم همچنین از سوی وزرای خارجی کشورهای حوزه خلیج فارس شامل عربستان، کویت و امارات محکوم شده است.

در اوایل ژانویه ۲۰۲۳، حامیان حزب کارگران کردستان ترکیه موسوم به پ.‌ک.‌ک، تظاهراتی را در پایتخت سوئد برگزار کردند و عروسک رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه را از پاهای آن آویزان کردند.

وزارت خارجه ترکیه در اعتراض به تجمع این گروه، سفیر سوئد در آنکارا را احضار کرد. علاوه بر این، دادستانی کل ترکیه یک پرونده جنایی در ارتباط با این تظاهرات باز کرده است.

۱۵ ژانویه سال جاری میلادی، اردوغان گفت که سوئد و فنلاند در صورتیکه می‌خواهند پارلمان ترکیه درخواست‌هایشان در ناتو را تصویب کند، باید حدود ۱۳۰ تروریست را به ترکیه تحویل دهند.

روز شنبه، ترکیه به طور یکجانبه سفر آتی پال جانسون، وزیر دفاع سوئد به آنکارا را لغو کرد؛ او قرار بود در مورد درخواست استکهلم برای عضویت در ناتو با مقام‌های دولت آنکارا گفت‌وگو کند.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.