وسوسه کشورهای حاشیه خلیج فارس؛
تنشهای دیپلماتیک ایران و کره جنوبی؛ دو کشور سفرای یکدیگر را احضار کردند
خبرگزاری کره جنوبی، یونهاپ هم به نقل از وزارت خارجه این کشور گفته که سفیر ایران در سئول احضار شده تا درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور در توصیف ایران توضیحاتی داده شود.
پرسش: کشورهای حاشیه خلیج فارس معلوم نیست چه جاذبه ای دارند کخ رهبران زرد ( روسیای چین و کره جنوبی9 به مجض سفر به آنها مواضع عجیب و دور از انتظاری علیه ایران اتخاذ می کنند که آخرین اظهارات غیرمسئولانه رئیس جمهور کره جنوبی بود که در سفر به ابوظبی ایران دشمنی در حد کره شمالی برای کره جنوبی، برای امارات خواند که واکنش ها در ایران را درپی داشت.
افزایش تنش دیپلماتیک بین ایران و کره جنوبی برسر اظهارات یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی درباره ایران منجر به احضار سفرای هر دو کشور شد.
ایران روز چهارشنبه ( ۲۸دی) اعلام کرد که در اعتراض به سخنان یول در امارات عربی متحده، سفیر کره جنوبی در تهران را به وزارت خارجه احضار کرده.
رئیس جمهور کره جنوبی ایران را «تهدیدی برای امارات» خوانده بود.خبرگزاری رویترز هم روز پنجشنبه از احضار سفیر ایران در سئول به وزارت خارجه کره جنوبی خبر داد.
خبرگزاری کره جنوبی، یونهاپ هم به نقل از وزارت خارجه این کشور گفته که سفیر ایران در سئول احضار شده تا درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور در توصیف ایران توضیحاتی داده شود.
ماجرا چه بود؟
رئیس جمهور کره جنوبی در اوایل هفته جاری در سفررسمی به امارات عربی متحده در جمع سربازان کره جنوبی مستقر درامارات، روابط ایران و امارات را با روابط کره جنوبی و کره شمالی مقایسه کرده و گفته بود: «دشمن امارات، کشوری که بزرگترین تهدید علیه آن محسوب میشود، ایران است و دشمن ما هم کره شمالی است. به همین دلیل ما در وضعیت مشابه امارات هستیم.»
پس از آن سخنگوی وزارت خارجه کره جنوبی از خبرنگاران خواست از «تفسیر بیش از حد» این اظهارات خودداری کنند و گفت که این سخنان به منظور تشویق سربازان کره جنوبی ابراز شد و ارتباطی به روابط دو کشور ندارد.
او همچنین گفت که : «از زمان برقراری روابط دیپلماتیک با ایران در سال ۱۹۶۲، کشور ما روابط دوستانه و همکاری با ایران را حفظ کرده است و تعهد ما برای ادامه توسعه روابط دوستانه دوجانبه با ایران همچنان پابرجاست.»
پس از سخنان رئیس جمهور کره جنوبی، وزارت خارجه ایران در ابتدا گفت که در حال بررسی و پیگیری «اظهارات مداخلهجویانه» رئیس جمهوری کره جنوبی و در انتظار توضیح وزارت خارجه این کشور است.
اما بعدا سفیر کره جنوبی را به وزارت خارجه احضار کرد.
روابط ایران و کره جنوبی بر سر پولهای بلوکه شده ایران در این کشور اخیرا با تنش همراه بوده است.
در ژانویه ۲۰۲۱، سپاه پاسداران یک کشتی کره جنوبی حامل ۲۰ خدمه را توقیف کرد که ۵ خدمه آن کره ای بودند. نیروی دریایی سپاه پاسداران در آن زمان اعلام کرد یک تانکر متعلق به کره جنوبی توقیف و خدمه آن را بازداشت کرده است. علت توقیف این نفتکش که حامل ۷۲۰۰ تن "محصولات شیمیایی نفتی" بود ایجاد "آلودگی زیست محیطی" عنوان شد.
هر چند این کشتی به همراه خدمه بعدا آزاد شد، اما گمانه زنی هایی درمورد ارتباط این اقدام با بلوکه شدن پول های ایران در کره جنوبی به دلیل تحریم های آمریکا مطرح شد.
امول مسدود شده ایران در بانک های کره جنوبی که حدود «۸میلیارد دلار» برآورده شده مربوط به پول نفت صادراتی ایران پیش از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های ایالات متحده علیه ایران است.
###