ایرنای بی تدبیر تریبون و توجیه گرحکومت قبیله ای مروج خشونت و تروریسم عربستان
پرسش:خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)کار را از باختن و وانهادن عرصه رقابت به دیگران و نیز واگذاری عرصه خبر به رسانه های منتقد دولت، گذرانده و به رسانه ای نه تنها خنثی که توجیه گر و مروج حکومت قبیله ای سعودی در ترویج خشونت و تروریسم مبدل شده است.
پرسش:خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)کار را از باختن و وانهادن عرصه رقابت به دیگران و نیز واگذاری عرصه خبر به رسانه های منتقد دولت، گذرانده و به رسانه ای نه تنها خنثی که توجیه گر و مروج حکومت قبیله ای سعودی در ترویج خشونت و تروریسم مبدل شده است.
ایرنا خبری منتشر کرده است که در آن خبرگزاری رویترز گزارش داده است که پادشاه عربستان دستور داده است تا بر کاربرد احادیث که افراطیون از آن استنباط موجه و مشروع بودن خشونت و تروریسم را می کنند، نظارت بشود.(خبر زیر)
در حالی که روشن است که حکومت سعودی خود عین سوءاستفاده از این احادیث است تا از دین و این نوع احادیث برای توجیه خشونت، و از خشونت و تروریسم برای پیشبرد اهداف سیاسی خود بهره برداری کند.
اینک روشن است که حکومت سعودی عین تروریسم است. تروریسمی که افکار و توجیهات شرعی خود را از مکتبخانه های این کشور که دولت کاملاً به آن واقف است اخذ می کند. دولت سعودی و پادشاه آن که در صدد این پروپاگاندا هستند و باصطلاح بر کاربرد احادیثی که مورد سوءاسفاده خشونت گرایان قرار می گیرد، می خواهند نظارت کنند، تجاوز به یمن را که با فاجعه انسانی که با آن روبروست تلفاتش از خشونت تروریستی به مراتب بیشتر است، چگونه توجیه می کنند؟!!
ضمن همه اینها، آیا اساسا نظارت بر کاربرد احادیث مگر شدنی است. مگر می توان بر قلب ها و مغزها نظارت کرد. آنها افکار تروریسمی را از مراکز آموشی دولتی عربستان اخذ می کنند و آنگاه بر قلب ها و مغزشان نفوذ می کند.
حال با این تفاسیر، آیا خبرگزاری جمهوری اسلامی( ایرنا) حق داشته و بایستی وسیله تبلیغاتی توجیه گر اقدامات پروپاگاندایی حکومت سعودی شود؟ آیا خبرگزاری ملی عربستان (اسپا) اینگونه فضا برای خبرهای ایران فراهم می سازد؟
عربستان نهادی برای نظارت بر کاربرد احادیث برای مبارزه با افراط گرایی تاسیس کرد
تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز به نقل از بیانیه وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان سعودی گزارش داد که این کشور به عنوان مهد پیدایش اسلام، قصد دارد بر تفسیرها از آموزه های حضرت محمد (ص) برای جلوگیری از سوء استفاده از آنها به منظور توجیه خشونت یا تروریسم نظارت کند.
کد خبر: 82700766 | تاریخ خبر: 26/07/1396 - 18:40
به گزارش خبرگزاری رویترز از ریاض، سلمان پادشاه عربستان در فرمانی دستور تاسیس نهادی برای بررسی و نظارت دقیق بر کاربردهای احادیث را صادر کرده است که شامل گفته ها، کردار و اعمال و سنت پیامبر اسلام می شود که توسط روحانیان و سخنرانان برای تائید آموزه ها و احکام در همه جنبه های زندگی استفاده می شود.
وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان سه شنبه شب در بیانیه ای اعلان کرد: هدف از تاسیس این نهاد، حذف متن های تقلبی، ساختگی و افراط گرایانه و هرگونه متنی خواهد بود که با آموزه های اسلام تناقض دارد و ارتکاب جرایم، قتل و اقدامات تروریستی را توجیه می کند.
بر اساس فرمان پادشاه، ستاد مرکزی این نهاد در شهر مدینه و تحت نظارت شورایی از روحانیون بلندپایه مسلمان از سراسر جهان خواهد بود.
در بیانیه این وزارتخانه، جزئیات به خصوصی در باره چگونگی فعالیت عملی این نهاد ارایه نشده است. وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان افزود: این نهاد با ایحاد مرجع مستحکم و استوار علمی برای نظارت و تائید صحت، اصالت و اعتبار احادیث، به اسلام خدمت خواهد کرد که در دین اسلام در جایگاه دوم اهمیت پس از قرآن قرار دارد. در این بیانیه به شکل این مرجع اشاره ای نشده است.
بر اساس فرمان پادشاه، شیخ محمد بن حسن الشیخ عضو شورای روحانیون بلندپایه که بالاترین نهاد مذهبی عربستتان سعودی به شمار می رود، رئیس این نهاد خواهد بود.
رویترز می افزاید: گروه های تروریستی، افراط گرا و تکفیری مانند داعش و القاعده از تفسیرهایی از احادیث که شمار آنها به هزاران عدد می رسد و روحانیون در طول قرن ها، آنها را بررسی کرده اند، برای توجیه خشونت و تشویق حامیان این گروه ها برای اجرای حملات تروریستی استفاده می کنند.
رویکرد عربستان سعودی نسبت به اصول مذهبی از آن جهت از اهمیت برخوردار است که جایگاه نمادینی به عنوان مهد پیدایش اسلام دارد و همزمان درآمدهای صادرات عظیم نفتی، به این کشور امکان تامین بودجه مساجد ومراکز اسلامی را در کشورهای خارجی می دهد.
رویترز افزود: روحانی وهابی فوق محافظه کار عربستان از میانه قرن هجدهم ارتباط نزدیکی با خاندان آل سعود داشته که به آن در مقابل تسلط و نظارت بر مسجدها و دانشگاه های این کشور، مشروعیت اسلامی بخشیده است. اصول سنتی وهابیت، طرفدار برداشت سخت گیرانه از قوانین اسلام (شریعت) و بازگشت به سال های اولیه اسلام است و شیعیان را مرتد و کافر می داند.
اما روحانی بلندپایه عربستان، اصول ستیزه جویانه اسلامی مانند باورهای القاعده و داعش را محکوم کرده و دولت ریاض که بر انتصاب روحانیون 70 هزار باب مسجد این کشور نظارت دارد، بسیاری از آنان را به علت ترغیب مردم به خشونت یا تحریک به آشوب و شورش، از مقام خود برکنار کرده است. عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان نیز ماه گذشته (سپتامبر) گفت که هزاران روحانی افراط گرای این کشور از مقام خود برکنار شده اند، گرچه چارچوب زمانی این رخداد را مشخص نکرد.
###