پشت پرده کاهش تقاضا برای خرید مرغ
یوسفخانی گفت: دلیل کاهش تقاضا برای مرغ را شاید باید در کاهش توان خرید مردم دانست؛ سال گذشته قیمت مرغ ۳۰هزار تومان بود امسال نرخ مصوب کیلویی ۶۳هزار تومان است و توان خرید مردم پایین آمده است.
پرسش: تقاضای مردم برای مرغ کم شده است؛ این را میشود در اظهارات اخیر معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی مشاهده کرد. به نظر میرسد همین موضوع هم باعث شد که در هفته گذشته قیمت هر کیلوگرم مرغ ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب عرضه شود.
اما اتحادیه مرغداران برای اینکه تقاضا در بازار را تحریک کند، هفته گذشته در اطلاعیهای از مردم درخواست کرد که با ذخیرهسازی مرغ در منازل، به تنظیم بازار کمک کنند.
این اتحادیه مدعی بود که ذخیرهسازی خانگی مرغ توسط مردم موجب میشود قیمت مرغ در ماه آینده افزایش سرسامآور نداشته باشد.
مردم کمتر مرغ میخرند
اواخر آبانماه امسال مهدی یوسفخانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران از کاهش ۳۰ درصدی تقاضای مصرف مرغ در پایتخت نسبت به ماههای گذشته خبر داده و آن را دلیلی برای افت قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب دانسته بود.
او همچنین هفته گذشته در گفتوگویی درباره وضع این روزهای بازار مرغ عنوان کرده بود: تقاضا برای مرغ همچنان پایین است و قیمت نیز تحتتاثیر نبود تقاضا همچنان کاهشی است.
بهگفته یوسفخانی، قیمت هفته مرغ در عمدهفروشیها کیلویی ۴۰ تا ۴۲هزار تومان بوده و در خردهفروشیهای سطح شهر نیز هر کیلو مرغ با قیمت میانگین ۵۰هزار تومان به فروش میرسد.
نبود خریدار در بازار مرغ در شرایطی است که بهطور معمول تقاضا برای مرغ، گوشت و اقلام پروتئینی در ۶ماه دوم سال افزایشی است. یوسفخانی در این مورد گفت: دلیل کاهش تقاضا برای مرغ را شاید باید در کاهش توان خرید مردم دانست؛ سال گذشته این موقع قیمت مرغ حول و حوش ۳۰هزار تومان بود امسال نرخ مصوب کیلویی ۶۳هزار تومان است و توان خرید مردم پایین آمده است، جز این نمیتوان دلیلی برای این میزان کاهش تقاضا متصور بود.
تقاضا برای مرغ به حالت عادی برگشت
در این شرایط، اما حالا حسین دماوندینژاد، معاون امور تولیدات دامی جهاد کشاورزی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده است: رصد بازار نشان میدهد میزان تقاضا برای مرغ به روال عادی بازگشته است.
او گفته، هر هفته حدود ۷ هزار تن تولید گوشت مرغ را برنامهریزی و به بازار عرضه میکنیم. در چند روز اخیر میزان تقاضا تا حدودی کاهش داشت که با اقدام رسانهای و درخواست اتحادیه سراسری مرغ گوشتی از مردم برای حمایت از تولید، روند تولید به ثبات رسید.
دماوندینژاد متذکر شده؛ روزانه حدود ۷ هزار تن گوشت مرغ در ۳۱ استان عرضه میشود که در سه روز گذشته همه این ۷ هزار تن جذب بازار شده است و شرایط بهگونهای بوده که ذخیرهسازی بهطور محدود برای برخی استانها انجام شده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در روزهای قبل روزانه حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تن مازاد مرغ وجود داشت، تصریح کرده، اگر تقاضا به همین منوال ادامه پیدا کند، عرضه و تقاضا از یک منطق برخوردار خواهد شد اما اگر میزان تقاضا دوباره کاسته شود باید مرغ را ذخیرهسازی کنیم.
###