دورجدید اعتراضات بازنشستگان تامین اجتماعی با ؛
نامه بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس سازمان بازرسی برای اجرای کامل متناسب سازی
متاسفانه وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست سابق این وزارتخانه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اهمیتی به بازنشستگان و خواسته های قانونی آنان نداده و نمی دهند.
پرسش: بازنشستگان تامین اجتماعی که امسال با چندماه اعتراضات سراسری و پیوسته به حق افزایش حقوق قانونی سنواتی امسال خود رسیدند، در جدیدترین اقدام برای احقاق حقوق خود در نامه رسمی به رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواهان اجرای کامل متناسب سازی حقوق شدند.
متن کامل این نامه به این شرح است:
جناب آقای ذبیح الله خداییان
رئیس محترم سازمان بازرسی کل کشور
با سلام و احترام
به استحضار می رساند بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی مطالبات بر روی هم انباشته شده ای دارند که علیرغم مکاتبات، تماس ها و پیگیری های فراوان، تاکنون پاسخ مطلوبی از هیچیک از مراجع ذیربط و ذیصلاح دریافت نکرده اند.
متاسفانه وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سرپرست سابق این وزارتخانه و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اهمیتی به بازنشستگان و خواسته های قانونی آنان نداده و نمی دهند.
اما در این میان آنچه تعجب برانگیز است عملکرد ریاست هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان کارگری است. ایشان ظاهرا منتخب بازنشستگان و علی القاعده مدافع منافع صنفی جامعه بازنشستگان است؛ ولی در عمل همواره در نقش وکیل و مشاور مدیریت عامل تامین اجتماعی ظاهر شده است. هیچگاه از منافع بازنشستگان دفاع نکرده و قدمی در این راستا برنداشته است.
مستحضرید که هر ماه معادل 1 درصد از حق مسکن در فیش حقوق مستمری بازنشستگان توسط سازمان تامین اجتماعی کسر و به عنوان حق عضویت به حساب کانون عالی بازنشستگان کارگری واریز میشود. با یک محاسبه سرانگشتی مشخص میشود که این کانون عالی ماهانه مبلغ هنگفتی از این طریق کسب درآمد میکند. خواهشمند است دستور فرمایید به نحوه هزینه کرد این درآمد رسیدگی نمایند.
در قبال این دریافتی ها، و علیرغم عنوان پر طمطراق این کانون، تاکنون روسای این کانون نه تنها از حقوق قانونی و مطالبات بازنشستگان دفاع و حمایت نکرده اند؛ بلکه برعکس، موجب تضییع حق هم شده اند؛ برخی از مصادیق این تضییع حق عبارتند از:
1. جعل یک فرمول نا مناسب و من درآوردی برای محاسبه میزان متناسب سازی حقوق مستمری بازنشستگان در سال 1399 و القای آن به مدیران وقت سازمان تامین اجتماعی؛ که سبب شد متناسب سازی حقوق مستمری بازنشستگان در سال 1399 ناقص انجام شود و در مقام مقایسه با صندوق کشوری، تقریبا 40 درصد از آنها کمتر باشد.
2. توصیه به مدیریت وقت سازمان تامین اجتماعی درخصوص اعمال 75 درصد متناسب سازی در سال 1400 به جای انجام 100 درصد آن.
3. همفکری با مدیریت تامین اجتماعی و شرکت در اجلاس بندر انزلی که نتیجه آن به تعویق افتادن اعمال افزایش سنواتی سال 1401 سایر سطوح بازنشستگان، مطابق مصوبه هیات امنای تامین اجتماعی بود.
4. توصیه و ارائه راهنمایی به مدیریت تامین اجتماعی مبنی بر پرداخت 5 ماه معوقه حقوق مستمری ناشی از افزایش حقوق سال 1401 بطور قسطی و تدریجی از آبان تا اسفند به جای پرداخت یکجای آن.
5. واژه سازی و جعل عبارت های : حداقل بگیر، میانه بگیر و حداکثربگیر برای بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1399 و القای آن به مدیریت تامین اجتماعی و عموم افراد ذینفع؛ در حالی که سازمان تامین اجتماعی، هنگام اخذ حق بیمه از شاغلان، هیچگاه آنان را به این سه دسته تقسیم نکرده است و از همه شاغلان 30 درصد حق بیمه (7 درصد سهم شاغل و 23 درصد سهم کارفرما) دریافت میکند. تنها محدودیت، تعیین و اعمال سقف برای مبلغ مشمول بیمه پردازی است. یعنی 7 برابر حداقل حقوق.
5. مطابق تصمیم لایتغیر این کانون، تاکنون فقط با شرکت بیمه آتیه سازان حافظ برای بیمه تکمیلی بازنشستگان قرارداد منعقد شده است، که به علت پایین بودن سطح خدمات آن، عموم بازنشستگان از این بابت ناراضی هستند. که، نه سازمان تامین اجتماعی و نه روسای این کانون اهمیتی به ناراضایتی بازنشستگان نداده و نمیدهند.
6. با توجه به کسر 2 درصد از حقوق مستمری بابت درمان، این کانون به جای دفاع از بازنشستگان مبنی بر الزام سازمان تامین اجتماعی به درمان رایگان، مبادرت به عقد قرارداد بیمه تکمیلی برای جبران این نقیصه میکند!
7. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اخیرا در اقدامی مشکوک مبلغ 90 هزار میلیارد تومان دریافتی بابت رد دیون دولت به سازمان تامین اجتماعی را که مصوب شده بود برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان هزینه شود، بابت بدهی به بانک رفاه تهاتر کرد. اقدام خائنانه ای که هیچ اعتراضی را از سوی کانون عالی بازنشستگان کارگری در پی نداشت.
8. و موارد دیگری که ذکر همه آنها موجب اطاله کلام می گردد.
لذا بنا به مراتب فوق، خواهشمند است دستور رسیدگی در این زمینه صادر فرمایید.
شایان ذکر است به علت دولتی نبودن کانون، امکان شکایت به دیوان عدالت اداری وجود ندارد.
همچنین، با توجه به هماهنگی کاملی که بین کانون و سازمان تامین اجتماعی در خصوص موارد فوق الذکر وجود دارد، خواهشمند است به هر طریق ممکن که صلاح میدانند، علاوه بر کانون از سازمان تامین اجتماعی نیز در این خصوص مواخذه فرمایند.
با تشکر و احترام مجدد.
۶ابان ۱۴۰۱
مالک اصلی سرمایه سازمان تامین اجتماعی
###