جدیدترین موضع آمریکا در قبال برجام؛
رابرت مالی: هم از اعتراض ها در ایران حمایت می کنیم و هم برجام را می خواهیم

رابرت مالی روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با رادیو «د وُرلد» درباره سیاست دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی گفت هدف دولت کنونی «افزایش بی‌ثباتی» و «تغییر رژیم» در ایران نیست؛ بلکه حمایت از تظاهرکنندگان ایرانی به دلیل اعتقاد ایالات متحده به حق مردم برای برخورداری از آزادی‌های بنیادین‌شان است.

پرسش: فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران می‌گوید تناقضی میان حمایت از معترضان ایرانی و تلاش برای احیای برجام وجود ندارد.

رابرت مالی روز چهارشنبه در مصاحبه‌ای با رادیو «د وُرلد» درباره سیاست دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی گفت هدف دولت کنونی «افزایش بی‌ثباتی» و «تغییر رژیم» در ایران نیست؛ بلکه حمایت از تظاهرکنندگان ایرانی به دلیل اعتقاد ایالات متحده به حق مردم برای برخورداری از آزادی‌های بنیادین‌شان است.

مالی در پاسخ به پرسشی پیرامون چرایی تداوم تلاش‌های دولت بایدن برای احیای برجام با وجود اعتراضات گفت تلاش کاخ سفید برای احیای برجام در راستای منافع ملی آمریکا و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است. او از منتقدان احیای برجام پرسید راه‌حل جایگزین آنها برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای چیست. وی در ادامه پاسخش ضمن تاکید بر اهمیت دیپلماسی در رویارویی با دولت ایران گفت از طریق دیپلماسی همچنین می‌توان آزادی چهار شهروند آمریکایی زندانی‌شده توسط جمهوری اسلامی را عملی کرد.

 

  • وضعیت مذاکرات احیای برجام

رابرت مالی در ارتباط با مذاکرات احیای برجام گفت «تا حدود یک ماه پیش» فکر می‌کردیم به توافق نزدیک هستیم اما ایرانی‌ها بنا به دلایلی که باید از خودشان پرسید، موضوع لزوم پایان تحقیقات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره بقایای اورانیوم یافت‌شده در سایت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده خود را دوباره پیش کشیدند.

به گفته او، جمهوری اسلامی از آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته به آژانس فشار بیاورند تا تحقیقات خود در این باره را مختومه کنند، اما به دلیل بی‌ربط بودن این تحقیقات به مذاکرات احیای برجام، واشنگتن و بروکسل آن را هرگز انجام نخواهند داد بلکه فشار خود بر ایران به منظور حصول اطمینان از عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای را حفظ خواهند کرد.

رابرت مالی درباره درخواست مقامات ایرانی مبنی بر ضمانتی برای جلوگیری از خروج دولت‌های بعدی آمریکا از توافق، آن چنان که دولت ترامپ در سال ٢٠١٨ دست به چنین اقدامی زد، گفت که از یک سال و نیم پیش و «از همان دقیقه نخست آغاز مذاکرات احیای برجام» به ایران گفته‌ شده است که طبق نظام سیاسی آمریکا روسای جمهوری بعدی چنین اختیاری دارند و دولت بایدن در این زمینه نمی‌تواند هیچ ضمانتی به جمهوری اسلامی بدهد.

او در بخش دیگری از سخنانش گفت تا این لحظه به نظر نمی‌رسد که جمهوری اسلامی تصمیم به ساختن بمب هسته‌ای گرفته باشد، اما دولت بایدن سیاست خود را با توجه به رفتار جمهوری اسلامی و نه نیت این رژیم تنظیم می‌کند و هرگز به ایران اجازه نمی‌دهد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

رابرت مالی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به آمادگی دولت بایدن برای مذاکره مستقیم با جمهوری اسلامی گفت در بهار گذشته و نیز ماه اوت توافق آماده نهایی‌شدن بود، اما ایران بار نخست موضوع حذف سپاه از فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را مطرح کرد و پس از عقب‌نشینی از آن خواسته اکنون موضوع لزوم پایان یافتن نظارت‌های پادمانی آژانس را پیش کشیده است. به گفته او، ایران باید مشخص کند آیا واقعا به دنبال احیای برجام است یا نه و اگر پاسخ منفی باشد، آمریکا راه‌های دیگر برای رسیدگی به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بررسی خواهد کرد.

 




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.