۵ نامزد نهایی ائتلاف اصولگرایان ایران اعلام شدند؛ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس، یک گام دیگر به نامزدی نهایی اصولگرایان نزدیک شد
پرسش:دومین مجمع گروه «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» موسوم به «جمنا» که از فراگیرترین تشکلهای اصولگراست، روز پنجشنبه پنج نامزد اول برای انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده را برگزید که ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، در صدر آنهاست.
پرسش:دومین مجمع گروه «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» موسوم به «جمنا» که از فراگیرترین تشکلهای اصولگراست، روز پنجشنبه پنج نامزد اول برای انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده را برگزید که ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، در صدر آنهاست.
به گزارش خبرگزاری فارس، که اخبار این تشکل سیاسی را به طور وسیعی پوشش میدهد، در این رایگیری سید ابراهیم رئیسی دو هزار و ۱۴۷ رای، علیرضا زاکانی هزار و ۵۴۶ رای، مهرداد بذرپاش هزار و ۴۰۴ رای، محمد باقر قالیباف هزار و ۳۷۳ رای و پرویز فتاح ۹۹۴ رای را کسب کردند.
رئیسی هنوز نامزد نهایی جبهه مردمی نیرویهای انقلاب در انتخابات ایران به شمار نمیرود ولی با توجه به حجم گسترده اخبار درباره وی و انصراف برخی از نامزدهای سرشناس دیگر نظیر محمدباقر قالیباف، به احتمال زیاد وی نامزد نهایی اصولگرایان خواهد شد.
صولت مرتضوی، شهردار مشهد، که به نمایندگی از حجت الاسلام رئیسی در مجمع «جمنا» شرکت کرده بود، در سخنانی اعلام کرد که تولیت آستان قدس رضوی در انتخابات ریاستجمهوری نامزد خواهد شد.
محمدحسن رحیمیان، رییس «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی»، نیز گفت که قرار بود آقای رئیسی در نشست روز پنجشنبه شرکت کند، اما به دلیل وقوع زلزله در خراسان رضوی از این کار منصرف شده است.
حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر در مجلس دهم، در هفته جاری به سایت خبرآنلاین گفته بود ابراهیم رئیسی ابتدا قصد حضور در انتخابات را نداشت و حتی استمزاج کرده که اعلامیه بدهد و رسما اعلام کند که حضور ندارد اما «مرجع صدور حکم» این اجازه را نداده است.
حاجی دلیگانی دهم فروردین به سایت «انتخاب» گفته بود که آیتالله مصباح یزدی، پدرمعنوی جبهه پایداری، خواستار حمایت از آقای رئیسی شده است.
وی گفته بود: «در جلسهای که اعضای جبهه پایداری با آیتالله مصباحیزدی داشتند، ایشان توصیه فرمودند که برای انتخابات ریاستجمهوری به سراغ آقای رئیسی بروید و اگر شرایطی فراهم شد که به صحنه رقابت انتخاباتی ورود پیدا کرد از وی حمایت کنید».
رئیسی سابقه کار اجرایی ندارد و در بیش از سه دهه گذشته در سمتهای قضایی از جمله معاون اول قوه قضاییه، دادستان کل کشور و دادستان ویژه روحانیت فعالیت کرده است.
وی اسفندماه ۱۳۹۴ از سوی رهبر انقلاب برای تصدی سمت تولیت آستان قدس رضوی معرفی شد.
انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۹ اردیبهشت امسال برگزار شود و گرچه حسن روحانی هنوز به طور رسمی نامزدی مجددش برای این پست را اعلام نکرده است ولی تشکلهای موسوم به اصلاحطلب و «اعتدالگرا» او را کاندیدای نهایی خود معرفی کردهاند.
ابراهیم رئیسی، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر قالیباف و پرویز فتاح، به ترتیب آرا به عنوان ۵ کاندیدای نهایی "جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی"، جمنا، انتخاب شدند.
این پنج نفر، امروز ۱۷ فروردین و از میان ۱۰ چهره سیاسی اصولگرا انتخاب شدند که اعضای جمنا، پیشتر به آنها برای حضور در مرحله نهایی گزینش کاندیداهای اصولگرا رای داده بودند.
در میان ۱۰ نفر منتخبان اولیه "مجمع ملی" جمنا، ابراهیم رئیسی بیشتری تعداد آرا را آورده بود و پس از او به ترتیب، پرویز فتاح، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، حمیدرضا حاجی بابایی، عزتالله ضرغامی، سعید جلیلی، مهرداد بذرپاش، علی نیکزاد و رستم قاسمی در جایگاههای دوم تا دهم قرار گرفته بودند.
در آغاز جلسه امروز جمنا اعلام شد که سعید جلیلی 'از پذیرش سازوکار و مکانیسم جبهه امتناع کرده' و در نتیجه از فهرست ۱۰ چهره سیاسی مورد تایید جمنا حذف شده است.
در آغاز جلسه امروز جمنا اعلام شد که سعید جلیلی "از پذیرش سازوکار و مکانیسم جبهه امتناع کرده" و در نتیجه از فهرست ۱۰ چهره سیاسی مورد تایید جمنا حذف شده تا محسن رضایی - منتخب یازدهم - جای او را بگیرد.
بیانیه ای که در آغاز جلسه منتشر شد تصریح داشت که تمام این ۱۰ چهره پذیرفته اند تابع سازوکار مورد نظر این تشکل باشند.
مطابق بیانیه، آنها متعهد شده بودند به تصمیم نهایی جمنا در این باره که "چهتعداد از منتخبان پس از این مجمع در انتخابات ثبت نام کنند، چه تعداد در مناظرات حاضر شوند و نهایتاً کاندیدای نهایی چهکسی باشد" پایبند باشند.
منتخبان، همچنین قبول کرده بودند که در تشکیل دولت خود، با جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و تیم معرفیشده از سوی آن همکاری و هماهنگی کنند.
هنوز مشخص نیست که از میان ۵ کاندیدای منتخب جمنا، چند نفر تا مرحله پایانی انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ در عرصه رقابت باقی خواهند ماند.
"کاندیداتوری" رئیسی
در نشست امروز جمنا، صولت مرتضوی شهردار مشهد و از حامیان ابراهیم رئیسی متولی آستان قدس، "پیام شفاهی" این چهره سیاسی را به اطلاع حاضران در نشست رساند که حکایت از نامزد شدن او در انتخابات ریاست جمهوری داشت.
وی با تاکید بر اینکه "به نمایندگی" از آقای رئیسی در نشست جمنا حاضر شده گفت: "نظر به درخواستهای مکرر و متعدد با اقدامی که ایشان دیروز با ارسال درخواست استعفا از هیات نظارت بر انتخابات کردند، رسماً اعلام پذیرش کاندیداتوری برای حضور در انتخابات ریاستجمهوری را پذیرفتند."
در نشست امروز جمنا، صولت مرتضوی از حامیان ابراهیم رئیسی متولی آستان قدس، 'پیام شفاهی' وی را به اطلاع حاضران در نشست رساند که حکایت از نامزد شدن او در انتخابات ریاست جمهوری داشت. هرچند فارس، بعدا به نقل از یک منبع بدون نام نوشت که آقای رئیسی 'سخنگویی' در این نشست نداشته است
خبرگزاری فارس، امروز اظهارات عباسعلی کدخدایی سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات را نقل کرده که در مصاحبه با این خبرگزاری از پذیرش استعفای ابراهیم رئیسی از هیات نظارت خبر داده است. اعضای این هیات، طبق قانون امکان نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند.
با این حال فارس در خبری جداگانه، اظهارات "یک منبع آگاه" در دفتر ابراهیم رئیسی را نقل کرده که گفته است وی "سخنگویی" برای اعلام کاندیداتوری خود در انتخابات ندارد. وی البته افزوده که رئیسی در "پیامی شفاهی به چندین نفر از اعضای حاضر" در همایش امروز، از "حسن ظن" آنها نسبت به خود تشکر کرده است.
این منبع، که نام او ذکر نشده، همچنین گفته است که متولی آستان قدس، "تصمیم نهایی درباره حضور در انتخابات را مستقلاً اخذ کرده است و در وقت مقتضی بیواسطه با مردم در میان خواهد گذاشت".
###