استقبال روزنامههای ایران، کیهان، جامجم و جوان از حمله به سلمان رشدی
تا به امروز در ایران تنها شخصیتهای تندرو نسبت به این حمله واکنش نشان داده بودند و از آن استقبال کرده بودند و مقامات رسمی نسبت به آن سکوت اختیار کرده بودند، اما اکنون میتوان گفت که روزنامه ایران این سکوت رسمی را به نوعی شکسته و نوشته است که «همراه با این اتفاق، همدلی مردمی و خوشحالی جمعی نیز رخ داده است».
پرسش: در ادامه واکنشها به حملهای که با چاقو به سلمان رشدی، نویسنده کتاب موهن «آیات شیطانی» صورت گرفت، امروز روزنامههای چاپ تهران به این موضوع پرداختهاند و روزنامههای ایران، کیهان، جامجم و جوان از حمله به وی استقبال کردهاند.
روزنامه ایران، روزنامه رسمی دولت در شماره امروز خود در مطلبی با عنوان «سرنوشت قطعی اهانت سازمان یافته به مقدسات» از حمله به سلمان رشدی دفاع کرده و نوشت: «پس از گذشت ۳۳ سال از صدور فرمان حضرت امام خمینی مبنی بر ارتداد سلمان رشدی، یک غیرایرانی در قلب امریکا، حکم دفاع از مقدسات اسلامی و بزرگترین امر مقدس آن، یعنی "حدود" خدا را اجرا میکند.»
روزنامه دولت، حمله با چاقو هادی مطر به سلمان رشدی را دارای «یک پیام بزرگ» خواند که آن «وجود محبت پیامبر اسلام در دل مسلمانان» بوده که « با مرور زمان، تمسخر و هتاکیهایی که در طول سالهای اخیر در اروپا شاهد آن بودهایم، تضعیف نشده و رنگ نباخته است.»
تا به امروز در ایران تنها شخصیتهای تندرو نسبت به این حمله واکنش نشان داده بودند و از آن استقبال کرده بودند و مقامات رسمی نسبت به آن سکوت اختیار کرده بودند، اما اکنون میتوان گفت که روزنامه ایران این سکوت رسمی را به نوعی شکسته و نوشته است که «همراه با این اتفاق، همدلی مردمی و خوشحالی جمعی نیز رخ داده است».
در ادامه این روزنامه نوشته: «این اتفاق بازهم نشان داد که هنوز هم حمیت و غیرت و تعصب اسلامی به باورها و احکام دینی وجود دارد و تبعات مثبتی هم در پی خواهد داشت».
رسانه رسمی دولت در خصوص هادی مطر هم نوشت: «اجرایی شدن این حکم از سوی یک جوان ۲۴ ساله، پدیده جدیدی است که باید مورد مطالعات نظری قرار بگیرد تا بتوان دریافت که چگونه در قلب دنیای مدرن، ایمان به غیب و احکام الهی در دلهای مردم همچنان زنده است. »
روزنامه کیهان هم در تیتر یک شماره امروز خود مطلبی با عنوان «سلمان رشدی گرفتار انتقام الهی؛ ترامپ و پمپئو در نوبت بعدی» نوشت وی «سرانجام به سزای توهینهایی که به مقدسات اسلامی کرده بود، رسید. هر چند بسیاری از مسلمانان انتظار به هلاکت رسیدنش را انتشار میکشیدند اما این اقدام نیز تا حدی خشم مسلمانان را پس از گذشت بیش از سه دهه فرو مینشاند».
کیهان در بخش دیگری مینویسد: «باتوجه به اینکه سلمان رشدی از ترس واکنش مسلمانان به توهین به آیات قرآن ۳۴ سال تحت تدابیر امنیتی توسط نیروهای انگلیس و آمریکا قرار داشت و در اماکن عمومی مورد حمله قرار گرفت، بنابراین دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق این کشورهم که از ترس انتقام ایران تحت حفاظت شدید نیروهای امنیتی زندگی میکنند، از این مسئله به شدت نگران خواهند شد».
کیهان افزوده: «حمله به سلمان رشدی نشان داد که انتقام از ارتکاب کنندگان جرم و جنایتکاران در خاک آمریکا کار سختی نیست و بعد از این ترامپ و پمپئو بیشتر احساس خطر خواهند کرد. »
روزنامه جوان وابسته به سپاه هم در مطلبی با عنوان «تیر غیب» در صفحه اول خود به بررسی سناریوهای مختلف در حمله به سلمان رشدی پرداخته و در بخشی نوشته «سوی ساده و خوشبینانه آن این است که یک جوان مسلمان که سه دهه پیش در زمان نوشتن کتاب شیطانی سلمان رشدی به دنیا نیامده بوده است، حالا شخصاً یا حداکثر با تصمیم جمعی کوچک، از او تقاص گرفته است».
یکی از دیگر از سناریوهایی که جوان احتمال آن را داده این است «که این ضربه را یک تصفیه حساب از نوع غیر ایدئولوژیک و مسئلهای شخصی دانست».
جام جم، روزنامه ارگان صداوسیمای جمهوری اسلامی هم در صفحه اول خود در دو مطلب «چشم شیطان کور شد» و «عاقبت رقص با شیطان» به موضوع پرداخته و در سرمقاله نوشته است: «واقعیت این است ترور سلمان رشدی آن هم پس ۳۳ سال به وضوح نشان دهنده قدرت فرازمانی و فرامکانی انتقام جبهه حق علیه باطل است».
نویسنده در ادامه با فرض اینکه سلمان رشدی در پی این حمله جان خود را از دست میدهد نوشته: «نهادهای دولتی و امنیتی کشورهایی که سلمان رشدی با چراغ سبز آنها چنین اقدام وقیحانهای را انجام داده، قطعا باید پاسخگوی حمایت خود از این فرد هتاک باشند».
###