برای اولین بار منتشر می شود؛
رازهای نوحه «ممد نبودی ببینی ...»
بعد از آزادسازی خرمشهر، «جواد عزیزی» (هم رزم محمد جهان آرا) در اتوبوسی که عازم مراسم سالگرد جهان آراد بود، «ممد نبودی» را سرود.
پرسش: این روزها که با فاجعه فروریختن متروپل آبادان، باردیگر خوزستان مورد توجه قرار گرفته و همزمان با خرداد سالروز آزدسازی خرمشهر ، رازها و ناگفته هایی از نوحۀ اسطوره ای«محمد نبودی ببینی ...» منتشر می شود.
محمد جهان آرا فرمانده محبوب سپاه خرمهشر و مقاومت این شهر در برابر تجاوز بعثی های عراق قبل از آزاد سازی این شهر گفته بود« آرزو می کنم در راه آزادکردن خونین شهر و پاک کردن این لکه از دامان جوانان، شهید شوم.»
آرزوی محمد جهان آرا برآورده شد و همین شد که در آن روز عزیز پر احتشام ( سوم خرداد 1360) حسین فخری برایش «ممد نبودی» را خواند.
«ممد نبودی» به یک ملودی بوشهری با قدمت صدساله بازمی گردد و سال های دور توسط «بخشی » در سوگ حضرت سیدالشهداء خوانده شده بود. آهنگ معروف «ممد نبودی ببینی» برگرفته از ملودی نوحه ی «لیلا بگفتا ای شه لب تشنه کامان» است که در دهه های چهل و پنجاه شمسی توسط جهانبخش کردی زاده مشهور به بخشو (یا درست تر آن بخشی) بارها و بارها خوانده شده بود.
بعد از آزادسازی خرمشهر، «جواد عزیزی» (هم رزم محمد جهان آرا) در اتوبوسی که عازم مراسم سالگرد جهان آراد بود، «ممد نبودی» را سرود.
«حسین فخری» ( همان نوحه خوانی که تاکنون یک ریال از نوحه خوانی هایش دریافت نکرده) این شعر ( نوحه ) را برای اولین بار خواند.
بعدتر حسین فخری که حالا به علت عوارض شیمیایی از ناراحتی حنجره رنج می برد(و البته هنوزمی خواند) این نوحه را به «غلام کویتی پور» داد.
این نوحه آن قدر تاثیرگذاربود، که بعدها توسط بسیاری از موزیسین ها از جمله محمدرضا عقیلی بازسازی و در ارکسترهای مختلف اجرا شد.
مسعود کرامتی ( بازیگر مشهور) بر روی یکی از همین ملودی های موسیقایی، نسخه ای از این قطعه را اجرا کرد.
سال ها بعد نیز کویتی پور، گوشواره های شعر « ممد نبودی ببینی ...» را حفظ و با شعری از «محمدشیرازی» اجرایش کرد.
###