وزیر ارشاد: بیانیه زنان سینماگر در سکوت خبری پیگیری میشود
اسماعیلی گفته است معتقدم بدون سروصداهای رسانهای باید این موضوع را پیگیری کرد.
پرسش: محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیانیه زنان سینماگر در مورد آزار و خشونت جنسی در سینما واکنش نشان داده است.
اسماعیلی گفته است "معتقدم بدون سروصداهای رسانهای باید این موضوع را پیگیری کرد."
شماری از زنان دستاندرکار سینمای ایران، چند روز پیش به "قلدری، تهدید، توهین، تحقیر و تعرض به زنان" در سینما اعتراض کردند.
این افراد در بیانیه خود با تایید وجود "خشونت سیستماتیک" علیه زنان در سینما، خواستار برخورد "قانونی جدی" با متخلفان شدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است اگر اتفاقاتی در این زمینه وجود دارد، حتما جامعه سینمایی باید واکنش مناسب نشان دهد."
او تاکید کرده "اگر بیاخلاقی یا پلشتی وجود دارد باید از این جامعه زدوده شود. سازمان سینمایی نیز برنامهای برای این موضوع گذاشته است و قرار است با همکاری خود اهالی سینما دنبال حلوفصل شود."
سمیه میرشمسی، دستیار کارگردان و برنامهریز سینما از یک بازیگر مرد به خاطر آزار کلامی و جنسی شکایت کرده است.
- هفته پیش، هانیه توسلی، ترانه علیدوستی، سمیه میرشمسی، غزاله معتمد و مارال جیرانی به عنوان پنج زن سینماگری انتخاب شدند که قرار است در یک "کمیته مستقل" از خانه سینما مطالبات بیانیه سینماگران زن را پیگیری کند.
خانه سینما (جامعه اصناف سینمای ایران) هرگونه خشونت، بهویژه "خشونت جنسی" به شیوههای مختلف در صنعت سینما را محکوم کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته است بیانیه زنان سینماگر هم در "کمیته ویژه بانوان" در شورای اخلاق و هم در مجموعههای صنفی میتواند پیگیری شود.
روابط عمومی سازمان سینمایی، وابسته به وزارت ارشاد پس از بیانیه زنان سینماگر از تشکیل شورای اخلاق خبر داد. مدیرعامل خانه سینما، معاون نظارت و ارزشیابی، مدیر کل حراست سازمان سینمایی، مشاور اصناف رئیس سازمان، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه از اعضای این شورا هستند.
اسماعیلی گفته است "بنای ما این است که این مسئله، با حفظ شئونات افراد مورد رسیدگی قرار گیرد و بنابراین بازتاب خبری به آن معنا نخواهیم داشت."
###