انتقاد قائم مقام اسبق موسسه ایران از مدیران کنونی این موسسه و در دولت احمدی نژاد

پرسش:محمد حسن حق شنو قائم مقام اسبق موسسه ایران  در یادداشتی به انتقاد از مدیران کنونی این موسسه در دولت روحانی و در دولت احمدی نژاد پرداخت.

پرسش:محمد حسن حق شنو قائم مقام اسبق موسسه ایران  در یادداشتی به انتقاد از مدیران کنونی این موسسه در دولت روحانی و در دولت احمدی نژاد پرداخت.

متن یادداشت حق شنو به این شرح است:بنا بر سوابق و مستندات، موسسه فرهنگی مطبوعاتی ایران به تدبیر و خواست آیت الله فقید "هاشمی رفسنجانی" تاسیس و از حمایت های مالی دولت وقت در بدو تاسیس برخوردار وبا مدیریت عالی جناب آقای دکتر فریدون وردی نژاد و همکاران بسرعت رشد کرد.
با گسترش شمارگان تا مرز ٣٠٠هزار نسخه و با انتشار روزنامه هایی به زبان های انگلیسی، عربی، ورزشی، روزنامه با خط بریل برای نابینایان و ایران جوان و نیز انتشارات و چاپخانه به یک موسسه بزرگ مطبوعاتی طراز اول تبدیل گردید. کسب درآامد مکفی آگهی موجب شد در سال ١٣٧٧بنا بر مستندات، صورت های مالی و ترازنامه به نقطه سر بسر برسد و از این سال به بعد هیچگونه کمک مالی از هیچ مرجعی دریافت نکرد.

 در سال ١٣٨٠ با سودی سرشار و تراز مثبت در دولت دوم اصلاحات تحویل مدیریت جدید جناب قای عبدالرسول وصال گردید. از سال 1380 تا ١٣٨٤ - دوران طلایی موسسه - به اوج خود رسید و در سال ١٣٨٤موسسه تحویل مدیران جدید گردید. بنیه مالی موسسه در هنگام تحویل تحول در حدی بود که پس از تعطیلی (حدودا شش ماهه موسسه) در سال 1385 مدیران وقت توانستند حقوق چند صد نفر نیروی انسانی موسسه را پرداخت کنند.

محمد حسن حق شنو که از زمان طراحی، تاسیس و راه اندازی روزنامه درگیر بوده است می گوید: بر اساس سوابق امر که در جزوات مرکز اطلاعات مدیریت ایرنا موجود است، از روزهای اول انتشار روزنامه که معاون اجرایی ایرنا بودم و در شورای معاونان و سپس در هیات مدیره و از سال٧٦ عضو موظف و قائم مقام موسسه تا سال 1380و سپس نایب رییس هیات مدیره تا سال 1384، همچنین موسس چاپخانه و مجری طرح بوده ام، از عملکرد مالی مدیران وقت در دولت نهم و دهم اطلاعات دقیقی ندارم، ولی در سال 1٣٩٢ با تغییر مدیریت و بنا به اظهار مدیران جدید موسسه ایران با قریب ٢٨میلیارد تومان بدهی تحویل دولت یازدهم گردیده. 

متاسفانه به نظر می رسد مدیران فعلی این موسسه مهم در خلال ٤ ساله اخیر فاقد راهبرد و برنامه اقتصادی و مدیران مسلط به اقتصاد مطبوعات بوده اند و بنا بر شنیده ها و با فشار مدیران ارشد ایرنا ماشین آلات چاپ خود را نیز فروخته و صرف مصارف جاری و بدهی ها کرده اند. اخیرا نیز از طریق رسانه های مجازی مطلع شدیم فشارهای مالی بر کارکنان را راهکار رهایی از وضع نامناسب مالی انتخاب نموده اند.

حال باید بررسی کرد که موسسه ای با ٢٤سال قدمت و سوابق موفق در شمارگان چند صد هزار نسخه ای، بدون برگشتی، سازمان آگهی بسیار حرفه ای با درامد ارزی در ١٥سال اول تاسیس، برخورداری از چاپخانه و ماشین آلات چاپ پیشرفته و با سودآوری سرشار، چگونه در ١٠ساله اخیر نه تنها رشد نکرده، بلکه زیر ساخت های اصلی اقنصادی خود نظیر سازمان اگهی ها در دولت دهم و ماشین آلات چاپ روزنامه و شمارگان رویایی دهه اول تاسیس را نیز از دست داده است. 

اکنون که اکثر ارکان و صاحبنظران عرصه رسانه سخن از ضعف تیم رسانه ای دولت می رانند موسسه مطبوعاتی ایران مشتی نمونه از خروار است .
 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.