اقدام تحریک آمیز آمریکا؛

بمب‌افکن‌های آمریکا بر فراز سواحل کره‌شمالی جولان دادند

پرسش:وزارت دفاع آمریکا می‌گوید بمب‌افکن‌های این کشور که با حمایت جنگنده‌های اف ۱۵ پرواز می‌کردند، بر فراز سواحل شرقی کره‌شمالی پرواز کرده تا به پیونگ‌یانگ از آمادگی آمریکا برای مقابله با هر تهدیدی هشدار دهند. پ

پرسش:وزارت دفاع آمریکا می‌گوید بمب‌افکن‌های این کشور که با حمایت جنگنده‌های اف ۱۵ پرواز می‌کردند، بر فراز سواحل شرقی کره‌شمالی پرواز کرده تا به پیونگ‌یانگ از آمادگی آمریکا برای مقابله با هر تهدیدی هشدار دهند. پ

پنتاگون می‌گوید این دورترین پرواز هواپیماهی نظامی آمریکایی در حریم بین‌المللی شمال شرق کره‌شمالی در قرن بیست و یکم بوده است.

همزمان وزیر خارجه کره‌شمالی که روز شنبه (۲۳ سپتامبر - اول مهر) در سازمان ملل متحد سخنرانی کرد گفته دونالد ترامپ به سوی "خودکشی" گام بر می‌دارد.

سخنان ری‌یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دقیقا تکرار اظهارات روز سه‌شنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاست که خطاب به کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی گفته بود: "مرد موشکی در مسیر خودکشی گام بر می‌دارد.".

وزیر خارجه کره‌شمالی با تکرار بیانیه اخیر کیم جونگ اون، رهبر این کشور یک بار دیگر رئیس جمهوری آمریکا را به لحاظ روانی "آشفته" و مبتلا به "هذیان بزرگ‌منشی" خطاب کرده و گفته او بابت تهدید کردن کره شمالی به نابودی کامل، "پاسخی سخت" دریافت خواهد کرد.

تنها چند دقیقه قبل از آغاز سخنرانی وزیر خارجه کره‌شمالی در مجمع سازمان ملل متحد در نیویورک، پنتاگون با انتشار اطلاعیه‌ای از جولان بمب‌افکن‌های بی‌ا‌بی خود بر فراز مناطقی از شرق کره‌شمالی و ناحیه‌ای که میان دو کره "عاری از تحرکات نظامی" تعریف شده، خبر داد و آن را نشانه‌ای از "جدیت واشنگتن" در برابر "رفتار بی‌ملاحظه" پیونگ یانگ و برنامه هسته‌ای این کشور دانست.

"این ماموریت نمایانگر توان ایالات متحده بود و پیامی رسا که رئیس جمهور آمریکا گزینه های نظامی متعددی برای خنثی کردن هرگونه تهدید در دست دارد."

"ما کاملا آماده ایم که از طیف گسترده توان نظامی‌مان برای محافظت از آمریکا و متحدانش استفاده کنیم."

پرواز بمب‌افکن‌های آمریکایی بر فراز کره‌شمالی که پنتاگون می‌گوید با حمایت جنگنده‌های اف 15 سی پرواز می‌کردند، می‌تواند هیزمی دیگر زیر آتش مجادله لفظی میان واشنگتن و پیونگ یانگ بگذارد که طی چند هفته اخیر حتی از مرزهای دیپلماتیک هم فراتر رفته و به نزاعی شخصی میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون بدل شده است.

به طوری که روز گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرده، از هر دو رهبر خواست که "لختی سکوت پیشه کنند" چرا که سطح مجادله میان آنها شبیه "دعوای بچه‌ها در کودکستان" شده است.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، جمعه شب یک بار دیگر با مورد خطاب قرار دادن کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی، او را "کوچک مرد موشکی" خطاب کرد و در میان فریاد هوادارنش که در یک میتینگ انتخاباتی در آلاباما دور هم جمع شده بودند، گفت: "این مرد مجنون هر قدر دلش می‌خواهد موشک به این سو و آن سو پرتاب کند."

 

 

 

همزمان روز شنبه گزارش شد چین صادرات نفت به کره‌شمالی را کاهش داده و ورادات محصولات نساجی از این کشور را متوقف کرده است.

چین مهم‌ترین شریک تجاری کره‌شمالی است و یکی از منابع اصلی درآمدهای ارزی برای این کشور محسوب می‌شود.

موضع سخت‌گیرانه چین در برابر کره‌شمالی به دنبال آخرین آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ در ماه جاری صورت می‌گیرد.

سازمان ملل متحد در واکنش به این اقدام کره‌شمالی در مورد تحریم‌های تازه توافق کرد که شامل محدودیت صادرات منسوجات از کره‌شمالی و کاهش صدور نفت به آن کشور می‌شود.

وزارت تجارت چین با انتشار بیانیه‌ای گفته است محدودیت در صدور محصولات نفتی تصفیه شده از اول اکتبر و گاز طبیعی مایع، بلافاصله پس از انتشار این بیانیه آغاز می‌شود.

طبق قطعنامه سازمان ملل متحد، چین همچنان می‌تواند در سال آینده حداکثر دو میلیون بشکه نفت تصفیه شده به کره شمالی صادر کند.

تخمین زده می‌شود که کره شمالی در سال ۲۰۱۶ روزانه ۶۰۰۰ بشکه نفت تصفیه شده از چین وارد کرده است که در کل سالیانه حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه می‌شود.

اما چین از سال ۲۰۱۴ درباره صادرات نفتش به کره شمالی اطلاعاتی دقیقی منتشر نکرده است.

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.