واکنش‌ها به سخنان ترامپ در سازمان ملل متحد

پرسش:نخستین سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با تهدید به نابودی کره‌شمالی و خجل‌کنندگی برجام برای آمریکاییان همراه بود، واکنش‌های تندی به همراه داشته است.

پرسش:نخستین سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با "تهدید به نابودی کره‌شمالی" و "خجل‌کنندگی" برجام برای آمریکاییان همراه بود، واکنش‌های تندی به همراه داشته است.

ترامپ روز سه‌شنبه (۱۹ سپتامبر - ۲۸ شهریور) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در حضور رهبران بسیاری از کشورهای جهان گفت: "نمی‌تواند اجازه دهد این "رژیم جنایتکار" به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده خود در منطقه ادامه دهد و بر توان موشکی خود بیفزاید".

او همچنین با اشاره به بحران هسته‌ای کره‌شمالی، گفت: "آمریکا کشوری است با صبر زیان و توان فراوان. ما امیدواریم که بحران کره از راه مسالمت‌آمیز حل شود اما اگر دیگر چاره‌ای باقی نمانده باشد، ان وقت قادریم کره‌شمالی را نابود کنیم."

آقای ترامپ با "مرد موشکی" خواندن کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی، گفت سازمان ملل متحد باید کارکرد خود در کنترل بحران کره را هم اکنون نشان دهد.

او درباره ایران و توافق هسته‌ای با این کشور، یک بار دیگر از "یک طرفه" بودن و "بد بودن" این توافق سخن گفت و اضافه کرد: "ما نمی‌توانیم به توافقنامه پایدار بمانیم، اگر پوششی باشد برای ساخت یک برنامه هسته‌ای".

سخنان رئیس جمهوری آمریکا خیلی زود با واکنش‌های داخلی و بین المللی در آمریکا روبرو شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که او هم برای نخستین بار به مجمع عمومی سازمان ملل رفته با انتقاد از سخنان آقای ترامپ گفت: "برنامه هسته ای کره شمالی برای این به اینجا رسیده که جامعه بین‌المللی ساز و کاری برای نظارت بر این برنامه و متعهد نگه داشتن پیونگ‌یانگ نداشت."

رئیس جمهور فرانسه تاکید کرده البته توافق هسته‌ای با ایران، قرار نیست همه مشکلات را حل کند و برای چنین منظوری کافی نخواهد بود.

 

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم برای نخستین بار در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کردحق نشر عکس Getty Images
Image caption امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه هم برای نخستین بار در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد

 

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه که به همراه حسن روحانی، رئیس جمهوری این کشور در نیویورک حضور دارد در واکنش به سخنان دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل، این اظهارات را "عوام‌فریبانه" خوانده و گفته "حاصلی جز انزوا برای آمریکا ندارد".

ظریف دقایقی بعد از نخستین سخنرانی دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و در حضور رهبران جهان گفت: "سخنان وقیحانه و جاهلانه رئیس جمهوری آمریکا و نادیده انگاشتن واقعیات جمهوری اسلامی ایران در سیاست داخلی و خارجی و مبارزه با تروریسم عمق بی اطلاعی و رفتار و گفتار عوام فریبانه ایشان را نشان می دهد که در کنار واقعیاتی همچون حمایت دولت آمریکا از رژیم جنایتکار صهیونیستی و رژیم های دیکتاتوری منطقه و ایجاد و تقویت گروههای تروریستی حاصلی جز انزوا و بی اعتباری هر چه بیشتر دولت آمریکا نزد جهانیان نخواهد داشت."

دایان فاینستاین، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا در واکنشی تند به نخستین سخنرانی دونالد ترامپ در سازمان ملل متحد گفته: "هدف از تاسیس سازمان ملل متحد پاسداری از صلح و گسترش همکاری‌های بین‌المللی است... اما امروز، رئیس جمهوری از آن به عنوان تریبونی برای تهدید به جنگ استفاده کرد."

اشاره خانم فاینستاین به تهدید دونالد ترامپ علیه کره‌شمالی است جایی که رئیس جمهور آمریکا کیم جونگ اون را "مردی سوار بر موشک خواند که قصد خودکشی دارد" و گفت آمریکا اگر ضرورت پیدا کند کره‌شمالی را می‌تواند نابود کند."

این سناتور شناخته شده دموکرات همچنین با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا درباره برجام گفت: "با این اوصاف اگر ما بخواهیم درباره برجام دوباره مذاکره کنیم یا از آن خارج شویم، علاوه بر این که تهدید اتمی ایران و کره را چند برابر می‌کنیم، کدام کشور حاضر خواهد شد با ما که به پیمانی بین‌المللی متعهد نمانده‌ایم، وارد مذاکره شود."

 

دایان فاینستاین، دموکرات، از ایالت کایفرنیا به مجلس سنا راه یافته استحق نشر عکس Reuters
Image caption دایان فاینستاین، دموکرات، از ایالت کالیفرنیا به مجلس سنا راه یافته است

 

فاینستاین همچنین گفته ممکن است رئیس جمهوری آمریکا تلاش کند که از طریق رعب و هراس جامعه جهانی را یکپارچه کند اما واقعیت این است که درعمل این آمریکاست که بیشتر منزوی خواهد شد.

دقایقی پیش از آغاز سخنرانی ترامپ در سازمان ملل، آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد جهانی در سخنانی به رهبران جهان گوشزد کرده بود که جامعه جهانی نباید "از ره غفلت به سوی جنگ‌افروزی گام بردارد."

استورات پتریک، از کارشناسان ارشد اندیشکده شورای روابط عمومی که در نیویورک مستقر است در واکنش به تهدید آقای ترامپ به "نابودی کره شمالی" به بی بی سی گفت: "من امیدوارم که فرماندهان پنتاگون هنگامی که به گزینه های نظامی علیه کره شمالی می پردازند به این واقعیت هم توجه کنند که صدها هزار نفر از شهروندان کره جنوبی می توانند قربانیان فوری چنین اقدامی باشند."

ساعتی بعد از این سخنان آقای ترامپ، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در بیانیه‌ای تصریح کرد که: "ما در حال مواجهه با بحران کره از طریق فرآیندهای بین المللی هستیم و بر همین محور هم حرکت خواهیم کرد. رکس تیلرسون، وزیر خارجه، رهبری این تلاش ها را بر عهده دارد و امیدواریم که این بحران از طریق دیپلماسی حل شود."

آن طور که گزارش شده قرار است رکس تیلرسون در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل که هم اکنون در نیویورک برقرار است، به همراه وزاری خارجه شش کشور عضو گروه ۱+۵ با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه دیدار کند.

در صورت تحقق، این نخستین دیدار میان مقام‌های عالی‌رتبه تهران و واشنگتن بعد از ورود دونالد ترامپ به کاخ‌سفید خواهد بود.

 

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.