رویترز: 'هکرهای اجاره‌ای' امارات، ماموران اطلاعاتی سابق آمریکا بوده‌اند

این سه نفر با نام‌های مارک بایر، رایان آدامز و دانیل گریک بخشی از یک واحد مخفی به نام پروژه کلاغ سیاه بودند که به امارات متحده عربی کمک می‌کرد تا علیه دشمنانش جاسوسی کند.

پرسش: براساس اسناد وزارت دادگستری آمریکا، سه مامور اطلاعاتی سابق آمریکا گفته‌اند که از طرف امارات متحده عربی اقدام به حمله سایبری و جاسوسی سایبری از آمریکا کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز گزارش کرده که این سه نفر براساس توافق با دادگستری آمریکا و برای جلوگیری از پیگرد قانونی، تایید کردند که اقدام به نقض قوانین هک و ممنوعیت فروش فناوری حساس نظامی در آمریکا کرده‌اند.

این سه نفر با نام‌های مارک بایر، رایان آدامز و دانیل گریک بخشی از یک واحد مخفی به نام "پروژه کلاغ سیاه" بودند که به امارات متحده عربی کمک می‌کرد تا علیه دشمنانش جاسوسی کند.

براساس گزارش رویترز، پروژه کلاغ سیاه با دستور مقامات عالیه امارات شکل گرفته بود و یک تیم اقدام به هک کردن حساب‌های فعالان حقوق بشر‌، روزنامه‌نگاران و دولت‌های رقیب می‌کرد.

براساس اسنادی که دیروز(سه‌شنبه ۲۳ شهریور)، در دادگاه فدرال آمریکا منتشر شد، این سه نفر اقدام به هک کردن شبکه‌های کامیپوتری در ایالات متحده و انتقال ابزارهای نفوذ سایبری پیچیده، بدون داشتن مجوزهای قانونی از سوی دولت آمریکا، کرده بودند.

تا این لحظه این افراد و وکلای آنان به درخواست خبرگزاری رویترز برای پاسخ دادن، جوابی نداده‌اند.

سفارت امارات متحده عربی در واشنگتن نیز پاسخی به اتهامات مطرح شده نداده است.

به عنوان بخشی از توافق با مقامات فدرال برای جلوگیری از تعقیب قضایی، این سه مامور اطلاعاتی سابق قبول کرده‌اند که مجموعا رقم ۱ میلیون ۶۹۰ هزار دلار جریمه بپردازند و دیگر هرگز به دنبال اخذ مجوز امنیتی، یکی از الزامات داشتن شغل‌های حساس که مستلزم دسترسی به اسناد محرمامه امنیت ملی در آمریکا است، نباشند.

ماک جی لسکو، سرپرست بخش امنیت ملی وزارت دادگستری آمریکا در بیانیه‌ای گفت که "هکرهای اجاره‌ای و کسانی که از چنین فعالیت‌های خلاف قوانین آمریکا حمایت می‌کنند، به دلیل رفتار مجرمانه خود تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند".

براساس گزارش سال ۲۰۱۹ رویترز از پروژه کلاغ سیاه "تعداد زیادی از مأموران اطلاعاتی سابق در حال فروش ابزارهای جاسوسی خود در خارج از کشور هستند که این امر با نظارت و پاسخگویی حداقلی صورت گرفته است."

برایان ورندران،‌ معاون بخش سایبری اف‌بی‌آی آمریکا می‌گوید: "این یک پیام واضح برای همه از جمله کارمندان سابق دولت آمریکا است، که بدانند از فضای مجازی برای انتقال اطلاعات به یک دولت خارجی یا یک شرکت تجاری خارجی استفاده نکنند" و باید بدانند که برای این عمل‌شان "خطر وجود داشته و عواقبی نیز در پی خواهد داشت."

لوری استرود، تحلیلگر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا هم که در پروژه کلاغ سیاه مشغول بود و پس از مدتی اقدام به افشاگری علیه آن کرد از متهم شدن این سه مامور اطلاعاتی سابق استقبال کرده است.

به گفته خانم استرود "مهمترین چیزی که موجب شد تا این پروژه برای همگان روشن شود، انجام یک روزنامه نگاری تحقیقی روشنگر بود".

براساس تحقیقات خبرگزاری رویترز، پروژه کلاغ سیاه اقدام به جاسوسی از بسیاری از فعالان حقوق بشر کرده بود که این افراد بعدها توسط نیروهای امنیتی امارات شکنجه شده بودند.

این سه مامور اطلاعاتی سابق گفته‌اند که تصور می‌کردند، دارند از قانون پیروی می‌کنند زیرا مقامات امارات به آنها قول داده بودند که دولت آمریکا این کار را تایید کرده است.

براساس اسناد دادگاه، این سه نفر گفته‌اند که یک نرم‌افزار سایبری پیچیده به نام "کارما" را در اختیار امارات قرار داده‌اند، که این نرم‌افزار می‌تواند گوشی‌های آیفون را بدون نیاز به اینکه کاربر تلفن بر روی یک لینک ویروسی کلیک کند، هک کند.

کارما اجازه می‌دهد تا نهادهای اطلاعاتی به ده‌ها میلیون دستگاه آیفون دسترسی داشته باشند و این نرم‌افزار تحت قوانین کنترل صادرات فدرال به عنوان یک سیستم جمع‌آوری اطلاعات در آمریکا طراحی و مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما مقامات آمریکا می‌گویند اما این سه نفر، مجوز دولت ایالات متحده برای فروش این ابزار به امارات را دریافت نکرده بودند.

در گزارش تحقیقی رویترز آمده است که در پروژه کلاغ سیاه و با استفاده از ابزار کارما، تلفن‌های همراه هزاران نفر هک شده بود، که یک فعال حقوق بشر یمنی و برنده جایزه صلح نوبل و یک مجری برنامه تلویزیون بی‌بی‌سی در میان آنها هستند.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.