وزیر دفاع آمریکا: پاسخ نظامی به کره شمالی عظیم خواهد بود
پرسش:جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) در واشنگتن هشدار داد که آمریکا به تهدیدهای کره شمالی پاسخ نظامی عظیمی خواهد داد.
پرسش:جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه ۳ سپتامبر (۱۲ شهریور) در واشنگتن هشدار داد که آمریکا به تهدیدهای کره شمالی "پاسخ نظامی عظیمی" خواهد داد.
وزیر دفاع آمریکا پس از جلسه دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا با مشاوران امینت ملیاش در کاخ سفید گفت: "هر تهدیدی به آمریکا و سرزمینهایش از جمله گوآم یا متحدان ما با پاسخ نظامی عظیمی روبرو خواهد شد، واکنشی موثر و مقامتناپذیر."
او همچنین گفت واشنگتن به دنبال "نابودی کامل کشوری یعنی کره شمالی نیست اما همانطور که گفتم ما گزینههای زیادی برای این کار داریم."
کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد که یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده که میتوان آن را در کلاهک موشک قاره پیما جا داد.
این اقدام واکنش جهانی را به همراه داشت و شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد به درخواست آمریکا، بریتانیا، ژاپن، فرانسه و کره جنوبی دوشنبه صبح برای بررسی برنامه هستهای کره شمالی تشکیل جلسه خواهد داد.
پس از اعلام اخبر آزمایش موشکی کره شمالی، دونالد ترامپ در توییتر نوشت: "سخنان و اقدامات این کشور برای آمریکا بسیار خصمانه و خطرناک است".
او افزود: "همانطور که گفتم کره جنوبی دریافته که مذاکره صلح جویانه آنها با کره شمالی راه به جایی نمیبرد. آنها (کره شمالی) تنها یک چیز را میفهمند!"
آقای ترامپ همچنین کره شمالی را کشوری سرکش توصیف کرد که تهدیدی بزرگ و مایه شرمساری چین شده است.
او نوشت که چین میخواهد کمک کند، اما موفقیت چندانی در این مورد بدست نیاورده است. چین بزرگترین متحد کره شمالی محسوب میشود.
قدرت بمبی که کره شمالی امروز آزمایش کرد پنج برابر بمبی برآورد شده که در سال ۱۹۴۵ بر روی شهر ناکازاگی در ژاپن افتاد و به کشته شدن ۷۰ هزار نفر منجر شد.
این ششمین آزمایش هستهای زیرزمینی کره شمالی طی یک دهه گذشته است.
کارشناسان ژاپنی قدرت انفجار امروز را حدود ۱۰ برابر بمبی ارزیابی کردند که کره شمالی پارسال آزمایش کرد.
پیش از تأیید کره شمالی، کشورهای اطراف از ثبت دو لرزه شدید خبر داده و گفته بودند که این لرزه ها احتمالا ناشی از آزمایش موشکی کره شمالی بوده است.
لرزه شناسان ژاپنی گفتند که زمین لرزه ای به بزرگی ۶.۳ درجه را در کره شمالی ثبت کردهاند.
چین در واکنش به این اقدام تاکید کرد که با آن بشدت مخالف است و از مقامات کره شمالی خواست تا به قطعنامههای سازمان ملل پایبند باشد و آزمایشهای اتمی خود را متوقف کند.
تارو کونو، وزیر امور خارجه ژاپن، آزمایش کره شمالی را محکوم کرد و گفت که این اقدام نابخشودنی است.
مون جائهاین، رئیس جمهوری کره جنوبی، هم جلسه اضطراری شورای امنیت ملی را تشکیل داد.
همزمان مقامات کمیته دفاعی کره جنوبی گفتند که قدرت آزمایش کره شمالی معادل ۱۰۰ کیلوتن تیانتی بوده است (بمبی که آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم بر شهر ناکازاگی انداخت قدرتی معادل ۲۰ کیلوتن تیانتی داشت).
ویپین نارانگ، استاد علوم سیاسی در انستیتوی تکنولوژی ماساچوست گفته که چنین بمبی قابلیت تخریب یک شهر را دارد.
پیشتر شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن در سخنانی انجام یک آزمایش هسته ای دیگر از سوی کره شمالی را "غیر قابل قبول" خوانده بود. همچنین گزارش شده بود که نخستوزیر ژاپن با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از طریق تلفن تماس گرفته است.
روز یکشنبه، کره شمالی اعلام کرد که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، از یک کلاهک هستهای هیدروژنی قابل نصب روی موشک قارهپیما بازدید کرده است.
خبرگزاری رسمی حکومت کره شمالی (کیسیانای) گفت: "همه اجزای بمب هیدروژنی در داخل کشور تولید شده است."
کره شمالی در ژانویه سال ۲۰۱۶ و در جریان چهارمین آزمایش هستهای خود دستیابی به یک بمب هیدروژنی را اعلام کرد.
این در حالی است که برخی کارشناسان میگویند که باید در پذیرفتن ادعای کره شمالی مبنی بر دست یافتن به بمب هیدروژنی احتیاط کرد، اما تردیدی نیست که برنامه نظامی هستهای این کشور در حال پیشرفت است.
در بمبهای هیدروژنی از همجوشی هستهای برای ایجاد انفجاری بسیار قوی تر از یک بمب اتمی ساده استفاده می شود. بمب هیدروژنی حجم زیادی ندارند و در کلاهک موشکهای بالستیک جای میگیرند.
کره شمالی اخیرا دست به یک آزمایش موشکی زد که طی آن یک موشک بالستیک از فراز خاک ژاپن عبور کرد. شورای امنیت سازمان ملل متحد به اتفاق آرا این اقدام را محکوم کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در واکنش به آن آزمایش و خطاب به پیونگ یانگ هشدار داده بود: "همه گزینهها روی میز است."
از طرف دیگر، دونالد ترامپ و مون جائهاین، رئیس جمهوری کره جنوبی، در مورد افزایش توان موشکی کره جنوبی توافق کردهاند.
واشنگتن و سئول در سال ۲۰۱۲ میلادی موافقت کردند که برد موشکهای بالستیک کره جنوبی از ۵۰۰ کیلومتر و وزن کلاهک آنها از حدود ۵۰۰ کیلوگرم بیشتر نشود، اما بر اساس توافق جدید، آن محدودیتها لغو شده است.
###