آژانس نصب سانتریفیوژهای جدید در نطنز را تایید کرد
به گزارش خبرگزاری رویترز آژانس در گزارش تازه خود تایید کرده که تا روز چهارشنبه (۲۱ آوریل) در تاسیسات نطنز «شش آبشار تا سقف ۱۰۴۴ سانتریفیوژ آی آر-۲م و دو آبشار تا سقف ۳۴۸ سانتریفیوژ آی آر-۴ ...نصب شده است که از تعدادی از آنها استفاده می شود.»
پرسش: آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارشی از نصب سانتریفیوژی پیشرفتهتر در مرکز غنی سازی اورانیوم در نطنز خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز آژانس در گزارش تازه خود تایید کرده که تا روز چهارشنبه (۲۱ آوریل) در تاسیسات نطنز «شش آبشار تا سقف ۱۰۴۴ سانتریفیوژ آی آر-۲م و دو آبشار تا سقف ۳۴۸ سانتریفیوژ آی آر-۴ ...نصب شده است که از تعدادی از آنها استفاده می شود.»
آژانس در گزارش قبلی خود مورخ ۳۱ مارس امسال از فعال بودن ۶۹۶ سانتریفیوژ آی آر-۲م و ۱۷۴ سانتریفیوژ آی آر-۴ خبر داده بود.
رویترز می نویسد در گزارش جدید آمده که ایران به آژانس اطلاع داده است قصد دارد سانتریفیوژ آی آر-۴ بیشتری را در نطنز نصب کند.
فریدون عباسی دوانی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، درباره آن عملیات گفت بود که "طراحی دشمن خیلی قشنگ بود."
گزارش تازه آژانس همچنین می گوید ایران قصد نصب سانتریفیوژهای بیشتری را در نطنز دارد.
این خبر در حالی منشر می شود که در پی پایان دور اخیر مذاکرات ایران و قدرتهای بزرگ در وین اتریش، طرفین درباره احیای توافق هستهای (برجام) ابراز خوش بینی کرده اند.
'تلاش برای لغو تحریم سپاه'
روز چهارشنبه روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا گزارش داد که هیات آمریکایی به طور اصولی اعلام آمادگی کرده که تحریم هایی که بنا بر اتهام تروریسم علیه بانک مرکزی ایران، شرکت ملی نفت، خطوط کشتیرانی و چند بخش اقتصادی مهم از جمله فولاد و آلومینیوم این کشور وضع کرده است را لغو کند.
بنا بر این گزارش، طرف آمریکایی همچنین از آمادگی برای رفع احتمالی تحریمها در بخش هایی نظیر خودروسازی، حمل و نقل و بیمه خبر داده است.
با این حال وال استریت ژورنال می گوید دو طرف در مورد درخواست ایران برای لغو «سازمان تروریستی خارجی» خوانده شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که تحریمهای گستردهای را علیه این نهاد، فرماندهان و شرکتهای زیرمجموعه آن وضع کرده است، اختلاف دارند.
منابع وال استریت ژورنال گفتند ایالات متحده حاضر به لغو تحریمهای مبتنی بر اتهام تروریسم علیه سپاه نیست. مورد اختلاف احتمالی دیگر تحریم رهبر انقلاب و برخی افرادنزدیک به ایشان گزارش شده است که در سال ۲۰۱۹ میلادی توسط دولت ترامپ تحریم شدند.
پیش نویس 'قانون فشار حداکثری'
از طرف دیگر، بنا بر گزارش برخی رسانههای آمریکایی مایک پومپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، روز چهارشنبه به کنگره رفت تا با قانونگذاران جمهوریخواه برای ممانعت از لغو تحریمهای ایران توسط دولت بایدن رایزنی کند.
گروهی از نمایندگان جمهوریخواهان پیش نویس طرحی تحت عنوان «قانون فشار حداکثری» را تهیه کرده اند. فشار حداکثری سیاست دولت دونالد ترامپ بود که دولت جو بایدن آن را ناموفق می داند.
بنا بر طرح مذکور، تحریمهای ایران تنها در صورتی می تواند لغو شود که ایران به ۱۲ شرطی که مایک پمپئو در ماه مه ۲۰۱۸ پس از خروج ایالات متحده از برجام آن را اعلام کرد عمل کند. ایران آن شرط ها را رد کرده بود.
طرح یاد شده همچنین از دولت می خواهد که هرگونه توافق احتمالی را به عنوان یک پیمان برای بررسی به سنای آمریکا بفرستد.
###