وزارت بهداشت به سه شرکت خصوصی مجوز واردات واکسن کرونا داد
پیشتر حسن روحانی، رییس جمهور اعلام کرده بود که بخش خصوصی می تواند با ارز نیمایی نسبت به واردات واکسن کرونا البته با مجوز و تایید وزارت بهداشت اقدام کند.
پرسش: حیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت گفته است که " تاکنون سه شرکت از بخش خصوصی مجوز واردات واکسن کرونا" را دریافت کردهاند.
پیشتر حسن روحانی، رییس جمهور اعلام کرده بود که بخش خصوصی می تواند با ارز نیمایی نسبت به واردات واکسن کرونا البته با مجوز و تایید وزارت بهداشت اقدام کند.
محمدی گفته که "کسی که داوطلب واردات واکسن کرونا به ایران است، اولا باید یک شرکت دارویی مورد تایید وزارت بهداشت ایران باشد و دوما از طرف خارجی که تولیدکننده واکسن است، یک نامه نمایندگی برای ما بیاورد که اتاق بازرگانی کشور مبداء و سفارت ما در آن کشور، آن را تایید کند. بنابراین لازم است از سمت طرف خارجی یک نامه نمایندگی یا معرفی نامه مورد تایید داشته باشند."
کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز گفته است "هر واکسن مجاز از هرجا وارد کشور شود توسط وزارت بهداشت خریداری و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملی علیه کووید ۱۹ بصورت رایگان توزیع و تلقیح خواهد شد."
به گفته محمدی تاکنون " ۵۲۰ هزار دوز اسپوتنیکوی وارد کشور شده، ۶۵۰ هزار دوز واکسن چینی، ۷۰۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا و ۱۲۵ هزار دوز واکسن بهارات هند وارد کشور شده است که تاکنون حدود ۵۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است".
آخرین خبرهای واکسن ایرانی کرونا
مصطفی قانعی، رییس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا خبر از تولید نهایی واکسنهای داخلی از شهریور ماه داد و گفت: "واکسن شرکت 'برکت ' نسبت به سایر واکسنهای داخلی و واکسن مشترک کوبا و انستیتو پاستور نسبت به سایر واکسنهای مشترک زودتر عرضه خواهد شد".
به گفته وی "واکسن شرکت برکت در اواخر خرداد ماه آماده میشود" و "در میان واکسنهای مشترک، واکسن مشترک کوبا و انستیتو پاستور اولین واکسن خواهد بود که به تولید انیوه میرسد".
قانعی گفته است که "ایران سه واکسن مشترک دارد که یکی از آنها مشترک کوبا و انستیتو پاستور و دومی واکسن گامالیا مشترک ایران و روسیه است" و سومین واکسن مشترک میان ایران و استرالیا خواهد بود.
در حال حاضر ایران با شیوع موج چهارم ویروس کرونا مواجه است. بسیاری از کارشناسایی و دستاندرکاران بهداشتی عملکرد ضعیف وزارت بهداست در واردات واکسن و واکسیناسیون سراسری را یکی از دلایل بروز موج چهارم کرونا دانستهاند.
دولت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در تعطیلات نوروز را عامل اصلی "خیز چهارم" کرونا معرفی میکند اما منتقدان میگویند دولت قوانین محکمی برای کنترل رفت و آمدها وضع نکرده است و واکسیناسیون بسیار کند پیش میرود.
هفته گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور گفته بود که نباید منتظر واکسن کرونا داخلی بود و هرچه سریعتر باید واکسن وارد کرد.
###