رسانه اسرائیلی:‌ پیام دولت بایدن به اسرائیل برای پرهیز از «حرافی» در مورد حمله به نطنز

دانا وایس، مجری ارشد کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، با تاکید بر این‌که منابعی این کانال را از محتوای این پیام آمریکا آگاه کرده‌اند، افزود که آمریکا اعتقاد داد که «روده‌درازی» روزهای گذشته در اسرائیل در مورد حملات خرابکارانه به برنامه هسته‌ای ایران، کوشش‌ آمریکا برای بازگشت به میز مذاکرات با ایران را «تضعیف می‌کند».

پرسش: یک رسانه اسرائیلی گزارش داد که دولت آمریکا از اسرائیل خواسته است از «حرافی خجالت‌‌آور» در مورد حمله بامداد یک‌شنبه گذشته به سایت هسته‌ای نطنز ایران «دست بردارد».

«پیام» دولت آمریکا به سران اسرائیل در حالی ارسال شده که قرار است کابینه امنیتی اسرائیل برای نخستین بار در سه ماه اخیر و برای اولین بار بعد از تازه‌ترین حمله منتسب به اسرائیل در سایت نطنز، تشکیل جلسه دهد تا بحران با ایران را در آینده نزدیک، مورد ارزیابی قرار دهد.

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل جمعه شب، ۲۷ فروردین، خبر داد که دولت جو بایدن به دولت بنیامین نتانیاهو پیام داده که از «حرافی‌ خجالت‌آور» روزهای اخیر در ارتباط با انفجار روز یک‌شنبه در نطنز هر چه سریع‌تر دست بکشد، زیرا این کار از هر زاویه، «به‌شدت زیان‌بار» است.

دانا وایس، مجری ارشد کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، با تاکید بر این‌که منابعی این کانال را از محتوای این پیام آمریکا آگاه کرده‌اند، افزود که آمریکا اعتقاد داد که «روده‌درازی» روزهای گذشته در اسرائیل در مورد حملات خرابکارانه به برنامه هسته‌ای ایران، کوشش‌ آمریکا برای بازگشت به میز مذاکرات با ایران را «تضعیف می‌کند».

این شبکه گفت که پیام دولت آمریکا در خصوص لزوم قطع سریع‌تر «پرچانگی‌ اسرائیل» بعد از حمله به نطنز، از طریق چند کانال مختلف برای مقامات اسرائیل ارسال شده است.

به گفته این شبکه، مقامات آمریکا معتقدند که موعد زمانی اقدام خرابکاری جدید در نطنز از سوی اسرائیل با دو هدف احتمالی انتخاب شده است.

بر اساس این گزارش، یکی از اهداف اسرائیل احتمالا این بوده که نظر به اتحاد آمریکا و اسرائیل، ایران در پی حمله از آمریکا خشمگین شده و میز مذاکرات در وین را ترک کند.

هدف دوم، ارسال پیام روشنی از سوی اسرائیل به آمریکا از طریق انفجار جدید نطنز بوده که اسرائیل هرگز با هیچ مذاکره یا توافقی جدید میان آمریکا و ایران کنار نخواهد آمد.

به گفته شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، هر دو انگیزه احتمالی از موعد زمانی ایجاد خرابکاری در نطنز، به برنامه و تلاش آمریکا برای انجام مذاکرات جدی با ایران، از طریق قدرت‌های غربی دیگر، لطمه می‌زند.

رسانه‌های متعددی در اسرائیل بسیار زودتر و در ابعادی گسترده‌تر از حمله تیر پارسال به نطنز، در ماجرای حمله روز یک‌شنبه گذشته به این سایت، از ارتباط اسرائیل با این رویداد جدید خبر دادند.

روزنامه نیویورک‌ تایمز نیز همان شب به نقل از «منابع اطلاعاتی» نوشت که اسرائیل عامل حمله جدید به نطنز بوده است.

نخست وزیر، وزیران دفاع و خارجه و همچنین رئیس ستاد ارتش اسرائیل در سخنان جداگانه‌ای بعد از انفجار جدید در نطنز، با گفتن این‌که کشورشان هر کاری برای قطع برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌دهد، به طور تلویحی، اسرائیل را به این رویداد ربط دادند.

نظر به سخنان مقامات ارشد اسرائیلی و گزارش‌های متعدد در رسانه‌های اسرائیل در خصوص عاملیت این کشور در خرابکاری جدید در نطنز، جمهوری اسلامی ایران نیز این بار زودتر و صریح‌تر از گذشته اسرائیل را عامل این حمله معرفی کرد.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند که در زمان و مکان مناسب از اسرائیل «انتقام» گرفته خواهد شد.

آمریکا در خصوص رویداد جدید نطنز سکوت کرده است؛ سخنگوی کاخ سفید تنها به این گفته اکتفا کرد که آمریکا «هیچ نقشی» در آن نداشت و «هیچ چیز برای گفتن در مورد گمانه‌زنی پیرامون علل این حادثه یا عواقب آن ندارد».

وزیر دفاع آمریکا نیز که خرابکاری در نطنز تنها ساعاتی پیش از ورود او به تل‌آویو انجام شده بود، در مذاکراتش با مقامات اسرائیل، از هرنوع اشاره به رویداد نطنز دوری کرده و این جمله را تکرار کرد که آمریکا به «تامین امنیت اسرائیل پایبند و متعهد است».

خرابکاری روز ۲۲ فروردین در نطنز، نخستین رویداد از این دست، از زمان روی کار آمدن دولت جو بایدن بود.

بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، اواسط هفته گذشته خواهان تحقیق درباره منشاء «درز» گزارش‌های مسئولیت کشورش در رویداد نطنز به رسانه‌ها شد.

شمار زیادی از سیاستمداران و دولتمردان پیشین اسرائیل مدعی‌اند که عامل اصلی «درز» این اخبار، تیم بنیامین نتانیاهو، یا حتی خود او و همچنین رئیس موساد است.

در این میان، رسانه‌های اسرائیل گزارش داده‌اند که با فشار شماری از وزیران در دولت انتقالی این کشور، کابینه امنیتی این کشور روز یک‌شنبه، ۲۹ فروردین، تشکیل جلسه می‌دهد تا با حضور یوسی کوهن، رئیس موساد و آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش، به ارزیابی تشدید احتمالی بحران میان این کشور با ایران بپردازد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دولت انتقالی، از سه ماه پیش که کشورش دوباره وارد بحران انتخابات شده بود، از برگزاری کابینه امنیتی خودداری کرده بود.

وزیران وابسته به احزاب غیر لیکود در ائتلاف دولت گفته‌اند که بنیامین نتانیاهو تصمیمات مهم، از جمله در ارتباط با ایران، را تنها با همراهی رئیس موساد، اتخاذ و اجرایی کرده و هیچ مشورتی در این زمینه انجام نشده است.

شماری از مقامات پیشین امنیتی و نظامی اسرائیل نیز در رسانه‌های این رژیم گفته‌اند که بنیامین نتانیاهو سلسله مراتب امنیتی را در خصوص بحران با ایران رعایت نکرده و اگر کار به جنگ بکشد یا بحرانی گسترده‌تر رخ دهد، باید وزیران و مقامات دیگر نیز در اتخاذ تصمیمات، فرصت ایفای نقش داشته باشند.

 

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.