میلیاردرها دشمن دموکراسی؛ نگاهی از درون به آمریکا؛ نوشته امیلی لیوینگستون
در حالی که در آمریکا صفوف طولانی غذای دولتی تشکیل شده، دولت مردم را بیمه نمیکند، کارتنخوابی عادی شده و پول مالیاتدهندگان خرج جنگهای بیپایان میشود، میلیاردرها در اوج کرونا پولدارتر میشوند و سایرین فقیرتر. از امروز ایلان ماسک (بنیانگذار شرکت تسلا) با ۱۸۸۵ ( یکصد و هشتاد و هشت و نیم ) میلیارد دلار ثروتمندترین فرد دنیاست.
پرسش: امیلی لیوینگستون یک فعال آمریکایی نوشت: سرمایهداری به ضرر اکثریت و بیحاصل برای اقلیت میلیاردر است. هدف دفاع از شوروی یا چین نیست؛ بلکه هشدار به کسانی است که کورکورانه طرفدار نئولیبرالیسم و سرمایهداری هستند.
لیوینگستون در قطعه نوشته های پیوسته زیر در مورد سرمایه داری و رابطه و تاثیر آن بر دمکراسی چنین نوشت:
در حالی که در آمریکا صفوف طولانی غذای دولتی تشکیل شده، دولت مردم را بیمه نمیکند، کارتنخوابی عادی شده و پول مالیاتدهندگان خرج جنگهای بیپایان میشود، میلیاردرها در اوج کرونا پولدارتر میشوند و سایرین فقیرتر. از امروز ایلان ماسک (بنیانگذار شرکت تسلا) با ۱۸۸/۵ ( یکصد و هشتاد و هشت و نیم ) میلیارد دلار ثروتمندترین فرد دنیاست.
1
چرا سرمایهداری به ضرر اکثریت و بیحاصل برای اقلیت میلیاردر است. هدف دفاع از شوروی یا چین نیست؛ بلکه هشدار به کسانی ست که کورکورانه طرفدار نئولیبرالیسم و سرمایهداری هستند./۱
۲ *نباید میلیاردری وجود داشته باشد* مغز انسان قادر به فهم اعداد بزرگ نیست. بنابراین در ما تمایلی به دستکم گرفتن عدد *یک میلیارد [دلار]* (در ایران، مثلا هزارمیلیارد تومان) وجود دارد. دقت کنید: یک میلیون ثانیه = ۱۱ روز یک میلیارد ثانیه = ۳۲ سال
۳ *میلیاردرها ثروت را احتکار میکنند* یکمیلیارد دلار چندان رقم بزرگی ست که نمیتوان آن را به سادگی خرج کرد. این چیزی ست که به آن *احتکار ثروت* میگوییم. وقتی کسی قادر به خرج چنان ثروتی نیست، دلیلی برای وجود گشنگی، کارتنخوابی، و مرگ بر اثر بیماریهای قابلدرمان وجود ندارد.
۴ *شکاف طبقاتی در حال افزایش است* ۲۶ میلیاردر اول جهان ثروتی معادل حدود ۴میلیارد نفر دارند (آمار ژانویه ۲۰۱۹). در ۳ ماه نخست همهگیری کرونا ثروتمندان ۵۶۵میلیارد دلار ثروتمندتر شدند. در سال ۲۰۱۹ تعداد ثروتمندان ۸.۵٪ بیشتر و مجموع ثروت میلیاردها به ۹.۴هزارمیلیارد دلار رسید.
بنا بر گزارشی مربوط به دوماهونیم پیش، آمریکا ۶۳۰ میلیاردر (صاحب ۳.۴هزارمیلیارد دلار) دارد. ۴۰۰ ثروتمند اول کشور ثروتی معادل ۶۴٪ آمریکاییها دارند. لیست زیر افراد بالای جدول را نشان میدهد. این ارقام در دوران کرونا افزایش یافته. مثلا امروز نفر اول ۱۸۸ و نفر دوم ۱۱۳میلیارد دارند.
۶ *ثروت میلیاردرها حاصل دسترنج آنها نیست* ۲راه میلیاردر شدن: ۱.ارثیه (۴۴٪موارد) ۲.استثمار کارگران اگر درآمدتان سالی ۱۵۶۰۰۰دلار باشد ۶۴۱۰سال طول میکشد تا میلیاردر شوید. اگر ۷۰۰۰۰دلار درآورید (کف حقوق فدرال) باید حدود ۷۰۰۰۰سال کار کنید. هیچ میلیاردری ۷۰۰۰۰برابر شما کار نمیکند.
۷ *میلیاردرهای ملقب به "خودساخته" ثروتشان را با بهرهکشی از کارگران حاصل میکنند* جف بزوس ثروتمندترین فرد جهان و مالک وبسایت آمازون شرایط مشقتباری برای کارمندان خود ایجاد کرده و حتی میتواند آنها را بابت مستراحرفتن اخراج کند. درآمد هر دقیقه او به اندازه درآمد سالانه کل آنهاست.
۸ این را هم در ادامه اضافه کنم که اخیرا جف بزوس(مالک آمازون و نفر دوم ثروتمدان جهان که تا چندی پیش نفر اول بود) تنها در عرض یک روز ۱۳میلیارد دلار به ثروت خود اضافه کرد. گفته میشود او تا سال ۲۰۲۶ تبدیل به اولین کسی میشود که هزارمیلیارد دلار خواهد داشت.
۹ *میلیاردرها سخاوتمند نیستند* بزوس در آوریل ۱۰۰میلیون دلار اعانه داد. درآمد روزانه او ۲۱۵میلیون است. بیل گیتس در سال ۲۰۱۹ ، ۵۸۹میلیون اعانه داد که ۰.۶٪ از کل ثروت اوست. ضمنا بنیاد خیریه او استعمارگر است.
۱۰ ولی آیا همین مبالغ چندصدمیلیونی به هر حال بهتر از هیچ نیستند؟ خیر. شما نمیتوانید از مردم بهرهکشی کنید و بخش اندکی از ثروت دههامیلیارد دلاری خود را به آنها هبه کرده و ژست خیرین را به خود بگیرید. میلیاردرها خود عامل افزایش فقر و شکاف طبقاتی هستند، نه ناجی فقرا.
۱۱ *میلیاردرها کمتر از ما مالیات میدهند* میلیاردرهای آمریکایی که عملا باید بیشترین مالیات را بدهند، سال ۲۰۱۸ کمتر از طبقه کارگر مالیات دادند.
۱۲ سال گذشته جف بزوس با کمک ترامپ حتی یک سِنت هم مالیات فدرال پرداخت نکرد. این یعنی خریدن سیاستمداران توسط ثروتمندان و از بین بردن دموکراسی.
۱۳ *میلیاردرها تهدیدی علیه دموکراسی هستند* میلیاردرها سیاستمدارانی هستند که با رای مردم انتخاب نشدهاند. بنابراین امکان بازخواست از آنها وجود ندارد. آنها برای فرار مالیاتی و تغییر سیاست دولت مبالغ هنگفتی به نامزدهای انتخاباتی پرداخت میکنند و پس از قدرت گرفتنشان، توقع کمک دارند.
۱۴ *میلیاردرها [ما را] عین خیالشان نیست* با ۲۰میلیارد میتوان مشکل مسکن را در آمریکا حل کرد. اگر مایکل بلومبرگ این را تقبل کند، باز ۲۸میلیارد خواهد داشت. تغییرات اقلیمی را میتوان با اخذ نفری ۳۰میلیارد از ۱۰ میلیاردر اول دنیا حل کرد. باز برایشان ۳۸۶میلیارد میماند!
۱۵ *میلیاردرها ولکن نخواهند بود* ممکن است بپرسید چرا کسی با این همه پول باز هم بیشتر میخواهد؟ مثل این است که بپرسیم چرا بعد از خواندن ۱۰۰۰ کتاب باز هم کتاب میخوانی؟ چرا بعد از ۳۰ سال عاشقی، باز هم عشق میورزی؟ مشکل از ذات آدمی ست. تنها قوانین و ضمانت اجرایی میتواند کمک کند.
###