۷۱ کشته در درگیری‌های خونین مسلمانان میانمار با مأموران پلیس

پرسش:شمار قربانیان درگیری‌های خونین در ایالت مسلمان‌نشین میانمار به ۷۱ کشته رسید. به گفته مقامات به ۳۰ مقر پلیس و یک پایگاه ارتش حمله شده است. ۱۲  پلیس و ۵۹ شورشی مسلمان در این برخوردها کشته شدند.

پرسش:شمار قربانیان درگیری‌های خونین در ایالت مسلمان‌نشین میانمار به ۷۱ کشته رسید. به گفته مقامات به ۳۰ مقر پلیس و یک پایگاه ارتش حمله شده است. ۱۲  پلیس و ۵۹ شورشی مسلمان در این برخوردها کشته شدند.

مقامات میانمار اعلام کردند که نزدیک به هزار شورشی روهینگیا صبح جمعه به وقت محلی به بیش از ۳۰ مرکز پلیس حمله کردند. ارتش شورشیان مسلمان را مسئول حملات خونین دانسته است. شورشیان مسلمان به بمب‌های دست‌ساز، شمشیر و سلاح‌های سبک مسلح بودند.

درگیری‌های خونین میانمار بین مسلمانان و پلیس با انتشار گزارش نهایی کمیته تحت رهبری کوفی انان، دبیرکل پیشین سازمان ملل متحد، در رابطه با وضعیت مسلمانان برمه همزمان شده است. کمیته یادشده روز پنج‌شنبه (۲۴ اوت) از میانمار خواسته بود به مسلمانان اقلیت روهینگیا حقوق بیشتری بدهد.

سرگذشت تلخ مسلمانان میانمار

سرگذشت مسلمانان میانمار (برمه سابق)  دنیا را تکان داده است. جمعیت اقلیت مسلمان میانمار به یک میلیون نفر می‌رسد. کشتار مسلمانان توسط گروه‌های بودایی تندرو و ارتش خاتمه نیافته و از سازمان ملل گرفته تا پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان و کشورهای اسلامی کشتار مسلمانان روهینگیا را محکوم کرده‌اند.

 

Myanmar Birma Unruhen (Ye Aung Thu/AFP/GettyImages)

تظاهرات بوداییان در اعتراض به حضور مسلمانان در ایالت راخین در غرب برمه

 

نهادهای بین‌المللی حقوق بشر ارتش میانمار را متهم می‌کنند که به دختران و زنان روهینگا تجاوز جمعی کرده‌اند. بخشی از مردم روهینگیا مجبور به فرار از طریق دریا شده و در آب‌های بین‌المللی سرگردان مانده‌اند.

جمعیت مسلمانان روهینگیا از سال ۱۹۶۱، یعنی سال استقلال میانمار، از سوی دولت مرکزی به رسمیت شناخته نشده‌اند و از بسیاری امکانات اولیه در زمینه بهداشتی و درمانی نیز محرومند.

اگرچه بسیاری از روهینگیایی‌ها نسل‌هاست که در میانمار ساکن هستند، اما دولت آنها را مهاجران غیرقانونی آمده از بنگلادش می‌داند و برای آنها حق شهروندی قائل نیست.

در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ که نظامیان در میانمار حاکم بودند، صدها هزار تن از روهینگیایی‌ها به زور به بنگلادش انتقال داده شدند. دولت بنگلادش هم تنها به اقلیتی از این عده اجازه اقامت داد و بخش بزرگی از آنها در اردوگاه‌های غیرقانونی در شرایطی سخت روزگار می‌گذرانند و هرازچندی از سوی ادارات بنگلادش دستگیر و به مرز میانمار برده می‌شوند.

از سه سال پیش که مناقشه میان بودایی‌ها و اقلیت روهینگیا بالا گرفت، وضعیت زندگی این اقلیت بیش از پیش وخیم شده است. دولت بخش اعظم آنها را در اردوگاه‌ها مستقر و دسترسی آنها به آموزش و کار را هم محدودتر کرده است.

 

  • Bangladesch Flüchtlinge (Mehrnaz Asadi)

    پناهندگان برمه‌ای در بنگلادش از دریچه دوربین عکاس ایرانی

     

    بسیاری از این افراد پس از آغاز عملیات ارتش میانمار در استان راخین این کشور به بنگلادش پناهنده شدند. استان راخین محل اصلی اقامت اقلیت مسلمان میانمار است.

###




نظرات کاربران

آخرین اخبار
از پرسش به شما 1
از پرسش به شما 2
یادداشت و نظر
از پرسش به شما
تماشا و نشست
© تمامی حقوق برای شرکت ایده بکر مبین محفوظ است.