مجلس، مدرّس میخواهد
اگر فقط سادهزیستی و قناعت و مردمداری شهید مدرس در وجود نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی باشد، سایر ویژگیها نیز به تدریج پدید خواهند آمد ولی افسوس که حقوقهای دهها میلیونی، وامهای کلان، دناپلاس و منازعات سیاسی و جناحی اجازه برآورده شدن این انتظار را نمیدهند و مجلس یازدهم با گذشت 6 ماه از فعالیت خود هنوز نتوانسته از چنبره شعارزدگی خارج شود و در مسیری قرار گیرد که با پیمودن آن بتواند گرهی از زندگی مردم باز کند.
پرسش: جمهوری اسلامی دوشنبه نوشت:یکی از کارهای مهم امام خمینی در دوران 10 ساله رهبری بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این بود که با مطرح کردن شخصیّتهای اثرگذار تاریخ معاصر، به مخاطبان خود الگوهای حکمرانی اسلامی را معرفی میکرد.
آیتالله شهید سیدحسن مدرس، یکی از افرادی بود که امام خمینی درباره او مکرر سخن میگفتند و او را الگوی نمایندگان مجلس معرفی کردند. این سخن امام درباره شهید آیتالله سیدحسن مدرس، سخنی ماندگار است که فرمودند:
«مدرس، حالا هم زنده است. مردان تاریخ تا آخر هم زنده هستند. لذا سعی کنید مثل مرحوم مدرس را انتخاب کنید، البته مثل مدرس که به این زودیها پیدا نمیشود. شاید آحادی مثل مدرس باشند.» صحیفه نور، جلد 18، صفحه 276
امام خمینی با مطالب زیادی که در سخنان و پیامهای خود درباره شهید مدرس میگویند، با تشریح ویژگیها و امتیازات او، علت ارادت خود به این بزرگمرد تاریخ معاصر را به زبان و قلم میآورند. سادهزیستی، مردمداری، قناعت، شجاعت، صراحت لهجه، صفا، صداقت، مجاهدت، مقاومت در برابر رژیم پهلوی تا رسیدن به فوز عظیم شهادت، ازجمله این امتیازات هستند.
امروز که دهم آذر و سالروز شهادت آیتالله مدرس به دست دژخیمان رژیم پهلوی و به دستور مستقیم رضاخان است و به همین مناسبت «روز مجلس» نام گرفته، جا دارد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به فرستادن درود به روح بلند این مجتهد مجاهد اکتفا نکنند و درباره چرائی الگو بودن او بررسی و تحقیق نمایند. بیتعارف باید بگوئیم اکنون در مجلس شورای اسلامی، فردی با ویژگیهای مدرس نداریم و این یک نقص بزرگ و یک فقر واقعی برای مجلس و قوه مقننه نظام جمهوری اسلامی است. انتظار این بود که نظام جمهوری اسلامی بتواند در عمر بیش از 40 ساله خود، نه فقط یک فرد بلکه افرادی همچون مدرس تحویل جامعه بدهد و امروز یکی از افتخارات مردم ایران این باشد که در قوه مقننه کشور چندین شخصیت بزرگ با ویژگیها و امتیازات سیدحسن مدرس دارند. متاسفانه این انتظار برآورده نشده و اکنون مجلس شورای اسلامی بشدت نیازمند مدرسگونههائی است که بتوانند به اعضاء قوه مقننه درس سادهزیستی، مردمداری، قناعت، شجاعت، صراحت لهجه، صفا، صداقت، مجاهدت و مقاومت بیاموزند.
اگر فقط سادهزیستی و قناعت و مردمداری شهید مدرس در وجود نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی باشد، سایر ویژگیها نیز به تدریج پدید خواهند آمد ولی افسوس که حقوقهای دهها میلیونی، وامهای کلان، دناپلاس و منازعات سیاسی و جناحی اجازه برآورده شدن این انتظار را نمیدهند و مجلس یازدهم با گذشت 6 ماه از فعالیت خود هنوز نتوانسته از چنبره شعارزدگی خارج شود و در مسیری قرار گیرد که با پیمودن آن بتواند گرهی از زندگی مردم باز کند. از این مجلس با توجه به اینکه در همین مدت کوتاه، دو بار مورد عتاب رهبری قرار گرفته و به خاطر مواضع و سخنان حرام و خلاف شرع بعضی افراد، مواخذه شده، انتظار اینست که مسیر صحیح را پیدا کند و کاری کند که از بلندگوی آن، سخنان وحدتآفرین و امیدوارکننده به گوش برسد.
به مناسبت سالروز شهادت آیتالله سیدحسن مدرس و «روز مجلس» با توجه به نیاز شدید مجلس شورای اسلامی به الگوی مدرس و فقر شدیدی که نسبت به ویژگیهای این اسوه جهاد و سادهزیستی و مردمداری وجود دارد، لازم میدانیم به نمایندگان مجلس توصیه کنیم آشنا شدن با شخصیت شهید مدرس را در دستور کار خود قرار دهند. برای این کار، دو راه وجود دارد، یکی مطالعه سخنان و پیامهای امام خمینی درباره شهید مدرس و دیگری مطالعه کتابهائی که درباره زندگی این مرد بزرگ نوشته و منتشر شدهاند. برای نمایندگان مجلس باید یک درس مدرسشناسی گذاشته شود تا با خلق و خوی این مرد بزرگ آشنا شوند و راه و رسم او را سرمشق خود قرار دهند. فقط در اینصورت است که مجلس شورای اسلامی میتواند جایگاه واقعی خود را که در خور شان نظام جمهوری اسلامی باشد، پیدا کند.
###