اصرار ترامپ به تقلب ممکن است جمهوریخواهان را در کسب اکثریت سناناکام بگذارد؛
مسئولان امنیت انتخابات آمریکا ادعاهای ترامپ مبنی بر 'تقلب' را رد کردند
روز پنجشنبه جو بایدن با پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک تماس گرفت و پاپ تبریکات و دعای خود را به او تقدیم کرد. جو بایدن دومین رئیس جمهور کاتولیک ایالات متحده است.
پرسش: کمیتهای متشکل از مقامهای ارشد وزارت امنیت داخلی، کمیسیون انتخابات، و مقامهای ایالتی آمریکا ادعای دونالد ترامپ در مورد 'تقلب ' در انتخابات را رد کرده و گفته است که انتخابات ۲۰۲۰ "مطمئنترین رایگیری در تاریخ آمریکا" است.
اعضای این کمیته اعلام کردند: "هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد روش رای گیری باعث شده است آرا تغییر یابد یا حذف یا مخدوش شود."
اظهارات اعضای این کمیته در حالی است که آقای ترامپ گفته است که ۲.۷ میلیون رأی متعلق به او "حذف شده" است.
او هنوز شکست در برابر جو بایدن، نامزد حزب دموکرات را که برنده اعلام شده قبول نکرده است.
نتیجه انتخابات ۳ نوامبر آخر هفته گذشته در شبکه های تلویزیونی مهم ایالات متحده منتشر شد.
برآورد شده که آقای بایدن در ایالت آریزونا هم برنده شده و ۱۱ رأی کالج انتخاباتی آن را گرفته و در مجموع ۲۹۰ رأی به دست آورده. بر این اساس، آقای ترامپ همچنان ۲۱۷ رأی دارد. این اولین بار در بیش از دو دهه گذشته است این ایالت به نامزد دموکراتها رای داده است.
آقای ترامپ دعاوی حقوقی متعددی را در محاکم ایالتهای مختلف به جریان انداخته و ادعاهای خود در مورد تقلب در انتخابات را مطرح کرده است.
چرا این اعلامیه مهم است؟
اعلامیه این کمیته مستقیمترین تکذیبی است که از سوی گروهی از مقامات فدرال یا ایالتی در مورد ادعاهای رئیس جمهوری درباره تقلب در انتخابات منتشر شده است.
تا کنون فقط مقامات ارشد حزب دموکرات و رسانههای همگانی این ادعاها را صراحتا بی اساس خوانده بودند.
بیانیه روز پنجشنبه توسط شورای دولتی هماهنگی زیرساخت های انتخاباتی صادر شده که در آن چند تن از کارکنان ارشد وزارت امنیت داخلی، کمیسیون کمک انتخاباتی و همچنین مقامات در سطح ایالتی و همچنین نمایندگان صنعت تولید ماشین های رای گیری عضویت دارند.
این کمیته گفته است "انتخابات ۳ نوامبر امنترین انتخابات در تاریخ آمریکا بود و در حال حاضر مقامات انتخاباتی قبل از اعلام نتیجه نهایی روند انتخابات را بررسی میکنند."
این بیانیه افزود: "در حالی که میدانیم ادعاهای بی اساس و فرصتهای زیادی برای اطلاعات غلط در مورد روند انتخابات وجود دارد میتوانیم به شما اطمینان دهیم که حداکثر اطمینان را نسبت به امنیت و سلامت انتخابات خود داریم و شما نیز باید داشته باشید."
این کمیته گفته است که "اگر در مورد صحت انتخابات سئوالی دارید به مقامات نظارت بر انتخابات مراجعه کنید."
اطلاعیه این کمیته در وبسایت آژانس امنیت سایبری و اداره امنیت زیرساخت انتخاباتی (سیزا) که از ادارات وزارت امنیت داخلی است منتشر شده است.
پیش از انتشار این اطلاعیه گزارش شده بود که کریستوفر کریس، رئیس سیزا، به خاطر اجازه ادامه کار یک وبسایت به نام "نظارت به شایعات" وابسته به سیزا از سوی کاخ سفید توبیخ شده و با خطر اخراج مواجه است. این وبسایت گفته بود که "اطلاعات نادرست انتخاباتی" را حذف میکند.
روز پنجشنبه آقای کریس اظهارات یک متخصص قانون انتخابات در دفاع از کارآیی ماشینهای رایگیری را به اشتراک گذاشت که گفته بود: "لطفا ادعاهای لجام گسیخته و البته بی اساس درباره نواقص ماشینهای رای گیری ما را بازتوییت نکنید حتی اگر این ادعاها توسط رئیس جمهور طرح شده باشد."
برایان وار، معاون رئیس سیزا روز پنجشنبه استعفا داد و به گزارش رویترز، کاخ سفید اوایل این هفته خواستار کناره گیری او شده بود. این خبرگزاری مینویسد که از پیش انتظار میرفته است که آقای کریس هم اخراج شود.
ساعاتی قبل از انتشار این اطلاعیه، آقای ترامپ مطلبی را بازتوییت کرد حاکی از اینکه نرم افزار رای گیری مورد استفاده در ۲۸ ایالت به نحوی عمل کرده که میلیونها رأی متعلق به او حذف شده و مدرک کاملی هم برای این ادعای بی اساس نداده است. البته این گزارش توسط شبکه تلویزیونی وان امریکا نیوز منتشر شده بود.
این ادعا به اشتباه در شمارش آرا در یکی از بخشهای ایالت میشیگان که متمایل به جمهوریخواهان است ارتباط دارد که نتایج اولیه آن به نفع جو بایدن اعلام شد و پس از اعتراضات، به نفع ترامپ اصلاح شد. مقامات ایالتی گفتند که این اشتباه ربطی به نرم افزار ماشینهای رای گیری نداشت بلکه خطای انسانی مقصر بود.
- انتخابات آمریکا؛ دستور دادستان کل برای رسیدگی به تخلفات احتمالی
- انتخابات آمریکا؛ چین و روسیه تبریک به بایدن را به اعلام نتایج رسمی موکول کردند
- پیام تبریک رهبران اروپایی به جو بایدن
- انتخابات آمریکا ۲۰۲۰: راستیآزمایی حرفهای دونالد ترامپ
آیا جمهوریخواهان از ترامپ حمایت میکنند؟
شماری از جمهوریخواهان هم حزب دونالد ترامپ از خودداری مقامات کاخ سفید از ارسال گزارش امنیتی به جو بایدن انتقاد کردهاند. معمولا پس از آنکه یکی از نامزدها برنده اعلام شود و نامزد دیگر هم این نتیجه را بپذیرد، اطلاعات امنیتی داخلی در اختیار رئیس جمهوری منتخب قرار میگیرد.
این جمهوریخواهان عبارتند از سناتور لیندزی گراهام، از متحدان ترامپ که گفته است آقای بایدن باید گزارش های محرمانه را دریافت کند.
سناتورهای جمهوریخواه چاک گراسلی، جان کرنین و جان تون هم ظاهرا همین نظر را داشتهاند اما کوین مک کارتی، رهبر جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان گفته است که انتخاب جو بایدن قطعی نیست و برای دریافت این گزارشها باید منتظر بماند.
گفته شده تا کنون تعدادی بین ۱۰ تا ۲۰ نماینده جمهوریخواه کنگره به آقای بایدن تبریک گفتهاند و یا اقلا پذیرفتهاند که باید به سمت انتقال قدرت حرکت شود اما اکثر نمایندگان جمهوریخواه کنگره پیروزی او را تصدیق نکردهاند.
با اینهمه، نمایندگان و رهبران حزب دموکرات - حزب جو بایدن - همگی خودداری ترامپ از پذیرش پیروزی آقای بایدن را محکوم کردهاند.
از جمله باراک اوباما رئیس جمهور پیشین از حزب دموکرات گفته است که اعضای ارشد و رهبران حزب جمهوریخواه با همراهی با ادعاهای کاملا بی اساس ترامپ درباره تقلب باعث تضعیف دموکراسی میشوند.
در همین حال نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان از حزب دموکرات، خودداری دونالد ترامپ از پذیرش شکست را عامل گسترش ویروس کرونا دانسته و گفته است که این "سیرک بی معنی" به منزله نادیده گرفتن شیوع و گسترش ویروس کروناست؟
سناتور کریس کونز، از حزب دموکرات، به شبکه سی ان ان گفته است که بعضی از جمهوریخواهان محرمانه از او خواسته بودند که از طرف آنها به آقای بایدن تبریک بگوید زیرا نمیخواستند به طور علنی این کار را بکنند.
حتی سناتور چاک شومر رهبر جناح اقلیت دموکرات در سنا گفته است سیاستمداران جمهوریخواه "به دلیل ترس از دونالد ترامپ در پیروزی ما شک میکنند."
در مورد دلیل خودداری جمهوریخواهان از فشار بر ترامپ برای پذیرش نتیجه انتخابات کارشناسان گفتهاند که با توجه به تعداد آرای او در این انتخابات، جمهوریخواهان نمیخواهند باعث ناخرسندی پایگاه مردمی او شوند. تعداد آرایی که دونالد ترامپ در این انتخابات کسب کرده از آرای تمامی رئیسان جمهوری در تاریخ آمریکا بیشتر بوده است.
همچنین رهبران این حزب امیدوارند ترامپ از این پایگاه برای حمایت از نامزدهای جمهوریخواه در انتخابات برای گزینش عضو سنا از ایالت جورجیا استفاده کند تا به این ترتیب، اکثریت این حزب در سنای آمریکا حفظ شود.
براساس شمارش آرا تا کنون اعلام شده جو بایدن ۵.۳ میلیون رأی بیشتر از ترامپ کسب کرده و حدود ۳.۴ درصد از او جلوتر است و حد نصاب ۲۷۰ رأی کالج انتخاباتی برای کسب ریاست جمهوری را به دست آورده است.
از زمان انتخابات، دونالد ترامپ کمتر در ملاء عام ظاهر شده و برخی گزارشها حاکی است که به دوستانش گفته است که در نظر دارد یک شرکت رسانه دیجیتال برای رقابت با شبکه راستگرای فاکس نیوز ایجاد کند که در جریان اعتراضات انتخاباتی، حمایت لازم را از او به عمل نیاورده است.
شبکه سی بی اس هم گفته که آقای ترامپ در حال بررسی ورود به رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ است و طرفداران او معتقدند که دوره ریاست جمهوری جو بایدن باعث بازگشت قدرت به حزب جمهوریخواه خواهد شد.
بایدن چه اقدامات مهمی کرده است؟
روز پنجشنبه جو بایدن با پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک تماس گرفت و پاپ "تبریکات و دعای" خود را به او تقدیم کرد. جو بایدن دومین رئیس جمهور کاتولیک ایالات متحده است.
او همچنین تمام روز را با گروهی که برای انتقال قدرت به او منصوب کرده در شهر ویلمینگتون، ایالت دلاور، خلوت کرد و در مورد انتصابات کابینه به تفکر و رایزنی پرداخت.
روز چهارشنبه او ران کلین، از اعضای قدیمی حزب دموکرات را به عنوان رئیس ستاد کاخ سفید انتخاب کرد.
###