انتقاد دوباره امامان جمعه از عملکرد اقتصادی دولت روحانی
پرسش:در ادامه انتقادهای برخی صاحب تریبون عمومی از عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه اقتصاد، امامان جمعه این بار به موضوع اشتغال پرداختند و بار دیگر ضمن ابراز تردید درباره آمارهای مثبت اقتصادی، اعلام کردند که حرکت دولت در کاهش بیکاری «رو به جلو نبوده است».
پرسش:در ادامه انتقادهای برخی صاحب تریبون عمومی از عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه اقتصاد، امامان جمعه این بار به موضوع اشتغال پرداختند و بار دیگر ضمن ابراز تردید درباره آمارهای مثبت اقتصادی، اعلام کردند که حرکت دولت در کاهش بیکاری «رو به جلو نبوده است».
به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام احمد خاتمی، امام جمعه تهران، در خطبههای امروز جمعه با اشاره به تحریمهای غرب علیه ایران گفت که «دشمن از حربه اقتصاد» استفاده میکند و رهبر معظم انقلاب چند سال است که «اقتصاد مقاومتی، تولید، اشتغال» را پیگیری می کند.
وی با اشاره به نامگذاری سال ۹۶ از سوی رهبر انقلاب از «مدیران متدین و انقلابی و جهادی»، «امنیت سرمایهگذاری»، «جلوگیری از واردات بیرویه و حرام تلقی کردن وارداتی که مشابه داخلی دارد» و «جلوگیری از ورود قاچاق» به عنوان «الزامات اشتغال و تولید» نام برد.
آیت الله عباسعلی سلیمانی، امام جمعه زاهدان، نیز با اشاره به سخنان رهبر انقلاب گفت که «دولتمردان در زمینه اقتصاد به خوبی عمل نکرده و در زمینه اشتغال حرکت رو به جلو» نبوده است.
حجت الاسلام احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، نیز تاکید کرد که «اقتصاد مقاومتی جنبه دفاع از دین و نظام دارد و در عرصه جنگی که دشمن بر علیه نظام ما شکل داده ما باید از این روش برای دفاع از دین استفاده کنیم».
وی اشتغال را «دفاع از نظام» دانست و افزود: «اگر جوانهای ما بیکار بوده و در استیصال بیکاری به این نتیجه برسند که نظام اسلامی کارآمد نیست و به سراغ نظام دیگری بروند هدف دشمن برآورده میشود.»
حسن روحانی ساعاتی پس از پیام نوروزی رهبر انقلاب گفته بود که سالانه ۸۰۰ هزار نفر فارغالتحصیل وارد بازار کار میشوند و اگر سالانه ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شود باز هم ۵۰۰ هزار نفر به بیکاران افزوده میشود.
روحانی یکم آبان ۹۵ نیز در هشداری مشابه گفته بود که سال ۹۵ یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضی شغل وارد بازار کار شدند، اما دولت توان پاسخگویی به این تعداد متقاضی را ندارد.
مرکز آمار ایران اعلام کرده که نرخ بیکاری در پاییز ۹۵ به ۱۲.۳ درصد رسیده که نسبت به تابستان چهار دهم درصد کاهش داشته است.
مقامات دولت حسن روحانی همچنین اعلام می کنند که دولت سابق «تنها ۱۴ هزار» شغل ایجاد کرده است. علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نیز تاکید کرده که بر اساس یک گزارش مرکز آمار، در دولت سابق «در بهترین حالت، سالیانه تنها ۷۵ هزار» فرصت شغلی ایجاد شده است.
مقامات دولت احمدینژاد اما پیش از این اعلام کرده بودند که در دولت او «هشت میلیون شغل» ایجاد شده است.
با این حال رهبر انقلاب ضمن ابراز تردید درباره درست بودن آمارهای اقتصادی دولت، اعلام کردهاند که این آمارها در زندگی مردم تاثیری نداشته است.
در همین زمینه حجت الاسلام غلامرضا شفیعیزاده، امام جمعه موقت رشت، گفت که در حوزه اشتغال «نباید زیاد به آمارها توجه کنیم».
وی اضافه کرد: «مردم باید افزایش آمار اشتغال را در صحنه میدانی و در عمل احساس کنند و زمانی آمار اشتغال افزایش مییابد که تعداد بیکاران در صحنه میدانی کاهش یابد.»
آیت الله هاشم حسینی بوشهری، امام جمعه قم، نیز خواستار آن شد که برای حل مشکلات اقتصادی از «مدیران جهادی و انقلابی» و «مدیرانی استفاده شود که بتوانند از ظرفیتهای درونی کشور استفاده کنند».
در روزهای پایانی سال ۹۵ پس از ابراز تردیدهادرباره درست بودن آمارهای اقتصادی دولت، امامان جمعه چند شهر نیز از عملکرد اقتصادی دولت انتقاد کردند، روندی که همچنان ادامه دارد.
رهبر انقلاب سال جدید را سال «اقتصاد مقاومتی: تولید، اشتغال» نامگذاری کرده و گفته اند که در این باره «فاصله زیادی میان کارهای انجام شده با انتظارات مردم و رهبری وجود دارد».
حسن روحانی ضمن دفاع از عملکرد خود و با اشاره به مثبت شدن شاخصهای اقتصادی در دولت او در عین حال اعلام کرده که «ده دولت بعد نیز نخواهند توانست همه مشکلات را حل کنند»، اما دولت مسیر «درستی» را انتخاب کرده که به سمت کاهش مشکلات است.
###